zlece napisanie pracy zaliczeniowej

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
AmaryA

zlece napisanie pracy zaliczeniowej

Post autor: AmaryA » 19 lut (sob) 2005, 17:21:53

trzeba napisac tekst, który bedzie krytyczną analizą właściwości persfazyjnych i manipulacyjnych w filmie dokumentalnym Andrzeja Fidyka "Defilada". Wypisać chwyty, elementy persfazyjne wykorzystane w tym materiale, ile ich jest, z czego się składają, jak można je opisać (min. 6 typów), dzieki czemu są one skuteczne, badz nieskuteczne. Odróżnić zeczywistość społeczną, od rzeczywistości medialnej. Z jakiego typu ujęciami mamy do czynienia w tym filmie, jak długość ujęć wpływa na odbiór itp. bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc, może znajdzie się jakiś spec od krytyki filmowej:)

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Andrzej Fidyk "Defilada" - chwyty perswazyjne

Post autor: aw » 19 lut (sob) 2005, 17:58:16

czy masz ten film na jakis rozsądnym nosniku? podaj jakies ramy tekstowe, żeby ludzie wiedzieli ile znaków, stron lub minut prezentacji ma to być

RafMak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: RafMak » 19 lut (sob) 2005, 18:01:44

Chyba widzialem dopiero jeden topic w dziale "pomoc dla licealistow" na ktory bym (jak bym umial :P) odpowiedzial, cala reszta jest tak napisana ze az odechciewa mi sie pomagac tym ludziom.

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

obyczaje społeczne - kultura, wychowanie ot socjologia

Post autor: aw » 19 lut (sob) 2005, 18:33:05

ale chodzi ci o forme - postawy robcie ale już - czy o tematykę? ;)

RafMak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: RafMak » 19 lut (sob) 2005, 18:39:25

tematyka moze byc dowolna, zalezy od upodoban, a to ze ktos szuka pomocy to nic zlego, ale za to ta forma wlasnie mnie dobija.

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Etykieta, maniery, kultura, smak i współżycie społeczne.

Post autor: aw » 19 lut (sob) 2005, 20:50:38

może warto zatem dac dobry przykład, który post uważasz za wzorcowy, zeby nie mysleli, ze jesteśmy niewolnikami na usługach obcej korporacji ;)

RafMak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: RafMak » 19 lut (sob) 2005, 21:08:39

Moze nie zaraz wzorcowy, ale przynajmniej utrzymany w odpowiedniej formie i autorzy wykazali sie przynajmniej minimalna inicjatywa ze swojej strony, a nie czekali na gotowe.

http://szkolareklamy.pl/ftopict-1924.html
http://szkolareklamy.pl/ftopict-1925.html

AmaryA

Post autor: AmaryA » 20 lut (ndz) 2005, 01:14:25

przepraszam... nie chciałam, zeby forma mojej wypowiedzi była źle odebrana... użyłam zwrotu grzecznościowego przecież, skupilam się bardziej na określeniu mojej pracy zaliczeniowej, ale tylko dlatego żeby ją jak najlepiej skonkretyzować... film mogę załatwić na cd, praca powinna zawierac min. 6 stron tekstu pisanego czcionką rozmiaru powiedzmy 11. Studiuję dziennikarstwo i bardzo mi zależy, aby utrzymać się na tym kierunku, jednak przyznaję że nie mogę poradzić sobie z tym zadaniem, kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać:( obiło mi się o uszy, ze w WSR jest wiele ambitnych ludzi, którzy coś by zaradzili........ pozdrawiam

RafMak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: RafMak » 20 lut (ndz) 2005, 01:47:53

AmaryA pisze:czcionką rozmiaru powiedzmy 11.
az 11?:P
AmaryA pisze:obiło mi się o uszy, ze w WSR jest wiele ambitnych ludzi
Tak to prawda, zwłaszcza taki hmmm jak on sie nazywal, a Rafał Makula ten to jest dopiero diament :D

P.S. Napewno jak ktos bedzie mogl to pomoze :)

Pozdrawiam

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 20 lut (ndz) 2005, 13:13:28

wpadnij jak możesz z płytka do szkoły - obejrzymy film i porozmawiamy o nim - napisz tylko kiedy mozesz być, żebysmy mogli dogadać terminy; adres z mapką masz tu "mapa dojazdu do szkoły"
PS
jeśli jesteś na dziennikarstwie, to sama wiesz jakie znaczenie ma forma i kontekst wypowiadanych słów, szczególnie w piśmie ;)

AmaryA

Post autor: AmaryA » 20 lut (ndz) 2005, 15:20:48

problem w tym, że mieszkam niedaleko Gorzowa Wlkp. czyli na drugim końcu Polski:( i nie bede miała możliwosci pojawienia się w Warszawie.

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

analiza filmu

Post autor: aw » 20 lut (ndz) 2005, 16:09:55

Gorzów, tak, ta odległość do mnie przemawia
ok. zacznijmy od tego, że zarejestrujesz się w serwisie - bo póki co, cały czas wystepujesz jak anonim i trudno wiedzieć, czy to ty odpowiadasz czy ktos inny
Musisz jakoś przesłac ten film zatem - poczta lub wrzutka na ftpa i będziemy się komunikowac przez forum.

Ewa84

DEFILADA

Post autor: Ewa84 » 09 paź (wt) 2007, 18:47:14

CZY KTOS Z WAS POSIADA MOZE FILM DEFILADA FIDYKA?? BARDZO PILNIE GO POTRZEBUJE.JESTEM Z GORZOWA WLKP.BEDE WDZIECZNA ZA ODPOWIEDZ.JESLI TAK PROSZE O KONTAKT MAIL koala101@***SPAM***.pl/ Z gory dziekuje :)

ODPOWIEDZ