Mini-wybory prezydenckie WSR
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Mini-wybory prezydenckie WSR
A tak wpadlem na pomysl zeby zalozyc ankietke i dowiedziec sie na kogo nasza szacowna mlodziez ma ochote glosowac w zblizajacych sie wyborach prezydenckich. Mile widziane komentarze! Oczywiscie w ankiecie nie ma wszystkich kandydatow bo ich nawet nie znam 

-
- Loża WSR
Re: Mini-wybory prezydenckie WSR
No szok nie ma Liwiusza i TyminskiegoHavoc pisze:Oczywiscie w ankiecie nie ma wszystkich kandydatow bo ich nawet nie znam

No ja juz od kilku miesiecy a nawet dluzej nie robie tajemnicy z tego na ktorego kandydata i na jaka partie bede glosowal. Mowiac krotko z kaczorow najbardziej lubie Donalda

-
- Wyrocznia WSR
Ja wbrew opiniom innych młodych ludzi nie zagłosuję na Tuska! On jest może i fajny, ale dla niego liczą się tylko kapitaliści, ci co mają w rękach kasę! O zwykłych wyjadaczy chleba nie będzie dbał! Nie lubie PO też za to, że chcą podnieść wiek emerytalny kobiet, co jak co, ale one się w życiu napracują na trzech etatach! Nie wiem jeszcze dokładnie naprawdę na kogo zagłosuję! nie ma dla mnie odpowiedniego kandydata! A jeśli chodzi o wybory do parlamentu to na pewno nie zagłosuję na PO. Sądzę, że będzie to PiS!
Dziękuję za uwagę!
Dziękuję za uwagę!
-
- Loża WSR
-
- Wyrocznia WSR
-
- Loża WSR
Taaa utopijnosc z tego jak sie patrzy. Kiedys w trakcie dojrzewania [czyli wedlug niektorych to pewne ten proces trwa u mnie nadalHappy pisze:Jestem za sprawiedliwością społeczną!

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Najbardziej obca mi opcja polityczna? Lewica!
Mam kłopot. Kaczyński albo Tusk. To zdaje się typowy kłopot, ma go wiele osób.
Nie chcę serwować tu truizmów o tym, że żaden kandydat nie jest w tych wyborach idealny i tak dalej i tym podobne - bo prawie nigdy nie jest i to jest oczywiste. Są natomiast kandydaci w miom przekonaniu groźni. Lepper i Cimoszewicz. A właściwie Cimoszewicz i Lepper.
Cimoszewicza wymieniam jako pierwszego, bo jest groźniejszy i ma większe szanse (co widać też w tej naszej mini-ankiecie). Lepper jest prostym populistą i to widać gołym okiem. Natomiast przy Cimoszewiczu tworzy się otoczkę kandydata niezależnego (co jest jawną kpiną z intelektu - to jeden z najmocniej osadzonych aparatczyków w strukturach SLD) i stojącej ponad "brudami polityki" swoistej dziewicy orleańskiej naszego establishmentu (co, mam nadzieję, prysło ostatecznie przy aferze nie tyle z Jarucką, co z fałszywymi oświadczeniami majątkowymi).
Tak, mój głos będzie napewno przeciw Cimoszewiczowi. I niech Wam wystarczy jedno uzasadnienie - uważam go za prawdziwego człowieka lewicy.
Nie chcę serwować tu truizmów o tym, że żaden kandydat nie jest w tych wyborach idealny i tak dalej i tym podobne - bo prawie nigdy nie jest i to jest oczywiste. Są natomiast kandydaci w miom przekonaniu groźni. Lepper i Cimoszewicz. A właściwie Cimoszewicz i Lepper.
Cimoszewicza wymieniam jako pierwszego, bo jest groźniejszy i ma większe szanse (co widać też w tej naszej mini-ankiecie). Lepper jest prostym populistą i to widać gołym okiem. Natomiast przy Cimoszewiczu tworzy się otoczkę kandydata niezależnego (co jest jawną kpiną z intelektu - to jeden z najmocniej osadzonych aparatczyków w strukturach SLD) i stojącej ponad "brudami polityki" swoistej dziewicy orleańskiej naszego establishmentu (co, mam nadzieję, prysło ostatecznie przy aferze nie tyle z Jarucką, co z fałszywymi oświadczeniami majątkowymi).
Tak, mój głos będzie napewno przeciw Cimoszewiczowi. I niech Wam wystarczy jedno uzasadnienie - uważam go za prawdziwego człowieka lewicy.
Ostatnio zmieniony 09 wrz (pt) 2005, 16:25:01 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 2 razy.