(Nie)wielka pomoc dotycząca języka reklam

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
bazyl1235
Nowy(a)

(Nie)wielka pomoc dotycząca języka reklam

Post autor: bazyl1235 » 23 wrz (sob) 2006, 14:18:57

Witam wszystkich "forumowiczow"!

Jestem w III klasie LO w związku z tym czeka mnie matura...
Jako ze będę próbował zdawać maturę z biologii i chemii do egzaminu ustnego z języka polskiego podchodzę dosyć abstrakcyjnie. Wybrałem temat "Dokonując analizy języka różnych reklam, wyjaśnij, jaki obraz świata one kreują." Chciałbym się z nim jak najszybciej uporać żeby nie zajmować się tym problemem kilka tygodni przed maturą. Myślę ze zebrałem wystarczającą ilość materiałów z forum dotyczących reklam, która pozwoli mi szybko uporać się z ta praca. Jednak mam do Was "forumowiczow" pytanie odnoszące się do tego tematu. Mianowicie: Czy realizując ten temat powinienem się skupić wyłącznie na reklamach TV czy tez zanalizować reklamy radiowe, prasowe, billboardy reklamowe? Jakie konkretne reklamy Polecilibyście mi do zanalizowania? ( Mam na dysku komputera sporo reklam TV jednak musiałbym dokonać selekcji, dlatego proszę o podrzucenie kilku reklam....

Z góry, acz bez przesadnej nadziei, dziękuję!!

Pozdrawiam!

Gość

Post autor: Gość » 06 lis (pn) 2006, 00:39:58

Miałam identyczny temat w tamtym roku, więc jesli chcesz coś wiedzieć to odezwij się do mnie na gg: 2711507

ODPOWIEDZ