Srajfon 4g vs [?] pod Androida

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
tenon
Nowy(a)

Srajfon 4g vs [?] pod Androida

Post autor: tenon » 26 wrz (ndz) 2010, 15:52:00

Chciałem rozpocząć dyskusję, ponieważ za miesiąc kończy mi się umowa i szukam alternatywy dla produktu Apple.

Pomijając kwestie OSowe [wiadomo, że obecnie Android będzie się najszybciej rozwijał], chciałbym wiedzieć, czy jest w tej chwili na rynku jakiś telefon który może śmiało konkurować pod względem hardware'owym?

W skrócie: czy jest obecnie jakaś warta uwagi alternatywa [oczywiście pod Androida] dla iPhone 4?

http://***SPAM***.pl/artykuly/sta ... tykul.html

telefony z androidem

AnT91
Początkujący(a)
Początkujący(a)

odp

Post autor: AnT91 » 26 wrz (ndz) 2010, 19:51:04

jak dla mnie nie ma konkurecji dla iphona ze względu właśnie na OS ale wielu ludzi mysli inaczej ... podobno ciekawe są Motorola Milestone , HTC HERO i Samsung galaxy S...ale to zależy już od osobistych preferencji. Galaxy S ma tak samo dobry wyświetlacz i szybki procesor jak iphone 4 ale po obcowaniu z dwoma ,,dotykalskimi" telefonami Samsunga w życiu bym do tego nie wrócił.Pamięć Samsunga to 8 albo 16 giga ale mozna rozszerzyc pamiec przez karte micro sd do 32 gigów więc można uzbierać całkiem dużo pamięci jak się zainwestuje. No i ma już multi touch. Motorola Milestone ma mechaniczną klawiaturę qwerty + spory dotykowy ekran 8 gigów pamięci z karta microSD i 5 mp aparat i multi touch ... HTC hero jest całkiem ładniutki ma dobry ekran 5 mp aparat z wysoką rozdzielczością , wbudowaną żałośnie małą pamięcia (ale jest micro sd) no i fajnymi widzetami jak to w telefonach htc . W każdym razie przed zakupem najlepiej chwile pobaw się telefonem czy ci będzie wszystko pasowało bo jako posiadacz iphona 3g mam cholerne problemy z przestawieniem sie na inne telefony bo wszytko wydaje mi się zagmatwane w menu no i trzeba silnie napierac na ekran zeby naskoczylo xD No ale moze powyższe telefony mają czulsze ekrany . W kazdym razie i tak bym wybrał ipka 4 jakby mnie było stać:D

ODPOWIEDZ