Sztuka?

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Jestes za?

tak
14
74%
nie
5
26%

Liczba głosów: 19

comeill
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Sztuka?

Post autor: comeill » 10 lut (pt) 2006, 17:59:01

Od kiedy pierwszy raz zawitalem na forum naszej szkoly, nurtuje mnie pytanie, dlaczego nie ma tu zadnego dzialu, gdzie slychacze mogliby wymienic sie swoimi pogladami na temat bardzo rozleglego tematu, jakim jest Sztuka. To slowo jest wpisane jako jeden z keywordow na tej witrynie, a nijak dotyczy to rzeczywistosci. Nie wiem, czy zebraloby sie wielu zwolennikow, dlatego dolaczylem ankiete. WSR skupia wielu ludzi, ktorzy mieliby bardzo wiele do powiedzenia w tej dziedzinie, wiec czas chyba cos zrobic z tym fantem. Mam nadzieje, ze nie zostane zbesztany za to wszystko, co napisalem, ale to tylko taka moja skromna uwaga na temat strony. Piszcie, co o tym myslicie.

Frik
Bywalec
Bywalec

Post autor: Frik » 10 lut (pt) 2006, 23:33:05

Tak nie ma na forum odpowiedniego miejsca żeby wtłoczyć tam swoje przemyślenia (wizje) dotyczące: grafiki, architektury, malarstwa, rzeźby, graffiti, komiksu czy innej szeroko rozumianej sztuki.

Miło było by gdyby powstało coś w tym rodzaju w dziale Hobby :)

comeill
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: comeill » 24 lut (pt) 2006, 17:27:23

Sztuka nie jest tylko hobby. Nie wiem zreszta dlaczego nikt wczesniej nie wpadl na pomysl, zeby napisac cos o swoich spostrzezeniach odnosnie obejrzanej wystawy, ulubionego artysty lub pokazac proby wlasnej tworczosci z uzyciem pedzla czy olowka.

Frik
Bywalec
Bywalec

Post autor: Frik » 24 lut (pt) 2006, 19:58:42

pewnie dla tego że nieliczna jest grupka grafików "konwencjonalnych" w WSR a szkoda :?

grygrys
Nowy(a)

Post autor: grygrys » 13 mar (wt) 2007, 15:42:11

mhm, to sprobuj wetknac szpilke na warsztatach rysunkowo/malarskich we czwartki : )

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 13 mar (wt) 2007, 18:22:42

To są bardzo niszowe sprawy wystarczy zajrzeć do linku który podałem niżej, poprostu podejrzewam, że większość uczniów szkoły tak naprawdę chyba jeszcze nie wie czego chce. Dlatego brakuje czegoś takiego.

http://szkolareklamy.pl/modules.php?nam ... wy&start=0

gniewny
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: gniewny » 13 mar (wt) 2007, 20:03:30

Kali pisze:To są bardzo niszowe sprawy wystarczy zajrzeć do linku który podałem niżej, poprostu podejrzewam, że większość uczniów szkoły tak naprawdę chyba jeszcze nie wie czego chce. Dlatego brakuje czegoś takiego.

http://szkolareklamy.pl/modules.php?nam ... wy&start=0

... a taki dział mógłby rozjaśnić drogę, którą chce się podążać, mógłby natchnąć, uderzyć, zamieszać w głowie. Popieram pomysł

Kawka03
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Kawka03 » 07 gru (pt) 2007, 00:53:18

Tak, fajnie jest rozmawiac o sztuce i o tym jak sie ją czuje ale ciezko tez to wyrazic poprzez pisanie. Ja nie potrafie czesto wyrazic tego co czuje samym pismem, strasznie sie ekscytuje wypowiadajac na takie tematy. Ogolnie jednak jestem za tym zeby pisac takie rzeczy.

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: megejra » 07 gru (pt) 2007, 01:24:12

mi też ciężko czasem wyrazić swój "pogląd na sztukę" (*że tak głupio napiszę;)
TO trochę jak z "abstrakcją" w sztuce, poezji - widzimy "coś" poprzez pryzmat własnych doświadczeń, własnego stanu "świadomości". Każdy zobaczy co innego, coś własnego itp.

Po trochu mówią o tym te cytaty Wróblewskiego (o roli tu akurat malarstwa):

"Chcemy malować obrazy takie, nad którymi byście się zamyślili, jak nad mądrymi słowami szanowanego przez was człowieka (...)
Przez nasze obrazy zajrzycie do wnętrza człowieka i spostrzeżecie słabość, przed którą musicie się bronić”.

I takie tam różne myśli, które chodzą nam po głowie...

i warto by było o tym pisać, a odnajdzie ktoś tą "drogę" wyżej wspomnianą :)

Kawka03
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Kawka03 » 07 gru (pt) 2007, 01:39:55

O sztuce mozna rozmawiam, pisac. Ciezko jest tylko wyrazic w pelni (slowami) to co tkwi w nas wzgledem tego co tworzymy (bo chyba o osobach "praktykujacych" tutaj przede wszystkim rozmawiamy).

Sztuka to trudny temat, bardzo rozlegly i gleboki, mozna o tym mowic i mowic i mowic. Jestem za tym aby zalozyc taki watek przy czym pokazywac swoje prace, omawiac je, wyrazac swoje opinie. Takie internetowo-forumowe konsultacje miedzy sluchaczami :-) To byloby cos Ciekawego :-)

ODPOWIEDZ