Sztuka?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Początkujący(a)
Sztuka?
Od kiedy pierwszy raz zawitalem na forum naszej szkoly, nurtuje mnie pytanie, dlaczego nie ma tu zadnego dzialu, gdzie slychacze mogliby wymienic sie swoimi pogladami na temat bardzo rozleglego tematu, jakim jest Sztuka. To slowo jest wpisane jako jeden z keywordow na tej witrynie, a nijak dotyczy to rzeczywistosci. Nie wiem, czy zebraloby sie wielu zwolennikow, dlatego dolaczylem ankiete. WSR skupia wielu ludzi, ktorzy mieliby bardzo wiele do powiedzenia w tej dziedzinie, wiec czas chyba cos zrobic z tym fantem. Mam nadzieje, ze nie zostane zbesztany za to wszystko, co napisalem, ale to tylko taka moja skromna uwaga na temat strony. Piszcie, co o tym myslicie.
-
- Bywalec
-
- Początkujący(a)
-
- WSR Guru
To są bardzo niszowe sprawy wystarczy zajrzeć do linku który podałem niżej, poprostu podejrzewam, że większość uczniów szkoły tak naprawdę chyba jeszcze nie wie czego chce. Dlatego brakuje czegoś takiego.
http://szkolareklamy.pl/modules.php?nam ... wy&start=0
-
- Czasami coś napisze
Kali pisze:To są bardzo niszowe sprawy wystarczy zajrzeć do linku który podałem niżej, poprostu podejrzewam, że większość uczniów szkoły tak naprawdę chyba jeszcze nie wie czego chce. Dlatego brakuje czegoś takiego.
... a taki dział mógłby rozjaśnić drogę, którą chce się podążać, mógłby natchnąć, uderzyć, zamieszać w głowie. Popieram pomysł
-
- Zadomowił(a) się
-
- Zadomowił(a) się
mi też ciężko czasem wyrazić swój "pogląd na sztukę" (*że tak głupio napiszę;)
TO trochę jak z "abstrakcją" w sztuce, poezji - widzimy "coś" poprzez pryzmat własnych doświadczeń, własnego stanu "świadomości". Każdy zobaczy co innego, coś własnego itp.
Po trochu mówią o tym te cytaty Wróblewskiego (o roli tu akurat malarstwa):
"Chcemy malować obrazy takie, nad którymi byście się zamyślili, jak nad mądrymi słowami szanowanego przez was człowieka (...)
Przez nasze obrazy zajrzycie do wnętrza człowieka i spostrzeżecie słabość, przed którą musicie się bronić”.
I takie tam różne myśli, które chodzą nam po głowie...
i warto by było o tym pisać, a odnajdzie ktoś tą "drogę" wyżej wspomnianą
TO trochę jak z "abstrakcją" w sztuce, poezji - widzimy "coś" poprzez pryzmat własnych doświadczeń, własnego stanu "świadomości". Każdy zobaczy co innego, coś własnego itp.
Po trochu mówią o tym te cytaty Wróblewskiego (o roli tu akurat malarstwa):
"Chcemy malować obrazy takie, nad którymi byście się zamyślili, jak nad mądrymi słowami szanowanego przez was człowieka (...)
Przez nasze obrazy zajrzycie do wnętrza człowieka i spostrzeżecie słabość, przed którą musicie się bronić”.
I takie tam różne myśli, które chodzą nam po głowie...
i warto by było o tym pisać, a odnajdzie ktoś tą "drogę" wyżej wspomnianą

-
- Zadomowił(a) się
O sztuce mozna rozmawiam, pisac. Ciezko jest tylko wyrazic w pelni (slowami) to co tkwi w nas wzgledem tego co tworzymy (bo chyba o osobach "praktykujacych" tutaj przede wszystkim rozmawiamy).
Sztuka to trudny temat, bardzo rozlegly i gleboki, mozna o tym mowic i mowic i mowic. Jestem za tym aby zalozyc taki watek przy czym pokazywac swoje prace, omawiac je, wyrazac swoje opinie. Takie internetowo-forumowe konsultacje miedzy sluchaczami
To byloby cos Ciekawego 
Sztuka to trudny temat, bardzo rozlegly i gleboki, mozna o tym mowic i mowic i mowic. Jestem za tym aby zalozyc taki watek przy czym pokazywac swoje prace, omawiac je, wyrazac swoje opinie. Takie internetowo-forumowe konsultacje miedzy sluchaczami