Wyjątkowe spotkanie w WSR

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
seize
Loża WSR
Loża WSR

Wyjątkowe spotkanie w WSR

Post autor: seize » 25 kwie (pn) 2005, 14:01:23

W dniu 04 maja 2005 (środa) o godzinie 17:15 odbędzie się w WSR spotkanie poświecone osobie i nauczaniu Papieża Jana Pawła II (prowadzone przez Sławka Wojtkowskiego).

Będzie można na nim posłuchać nie tylko o samej osobie Papieża, ale także (lub też przede wszystkim) o Jego przemyśleniach i słowach, które przekazywał przed i w trakcie trwania pontyfikatu (ze szczególnym uwzględnieniem jego poglądów filozoficznych i etycznych).

Zapraszam w imieniu Sławka i własnym wszystkich (Słuchaczy, Absolwentów i Przyjaciół WSR) tych, którym słowa Papieża nie są obce jak i tych, dla których może być to okazja do zapoznania się z nimi.

... Potrafimy tworzyć gesty upamiętniające - pokażmy że potrafimy też słuchać...

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Zapraszam!

Post autor: s_wojtkowski » 26 kwie (wt) 2005, 19:48:00

Dziękuję Ci, seize, za wystosowanie tego zaproszenia.

Ze swej strony chcę tylko dodać, że do spotkania przygotuję się starannie. Chodzi mi nie o generowanie wzruszeń czy odswieżanie wspomnień, ale o poznanie najważniejszej części poglądów i najbardziej podstawowych twierdzeń Karola Wojtyły. I to nie tylko jako Ojca Świętego, ale również jako znaczącego filozofa i etyka przełomu XX i XXI wieku.

Jeszcze raz serdecznie zapraszam!

(PS. Tak sobie jeszcze myślę... A może ktoś chciałby mi pomóc i coś też przygotować? Tematów jest tu naprawdę wiele...)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Podziękowania

Post autor: s_wojtkowski » 06 maja (pt) 2005, 14:30:47

Flipper, seize, visenna-chan - dziękuję Wam.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 06 maja (pt) 2005, 16:13:38

I vice versa.

Było kameralnie ale milo. Wszyscy zgromadzenie mogli zapoznac sie z pnktem widzenia Karola Wojtyły co do samej filozofii i potrzeby jej istnienia; kwestiami problematyki ogolnej, antropologicznymi i etycznymi ..
a także 'myślami oderwanymi'.
Nie obeszło sie oczywiście bez nieco luzniejszej rozmowy - rozwazaniami i uwagami - dalej na polu filozofii i etyki Karola Wojtyly/Jana Pawla II oraz ich przejawów w otoczeniu.

ODPOWIEDZ