W dniu 04 maja 2005 (środa) o godzinie 17:15 odbędzie się w WSR spotkanie poświecone osobie i nauczaniu Papieża Jana Pawła II (prowadzone przez Sławka Wojtkowskiego).
Będzie można na nim posłuchać nie tylko o samej osobie Papieża, ale także (lub też przede wszystkim) o Jego przemyśleniach i słowach, które przekazywał przed i w trakcie trwania pontyfikatu (ze szczególnym uwzględnieniem jego poglądów filozoficznych i etycznych).
Zapraszam w imieniu Sławka i własnym wszystkich (Słuchaczy, Absolwentów i Przyjaciół WSR) tych, którym słowa Papieża nie są obce jak i tych, dla których może być to okazja do zapoznania się z nimi.
... Potrafimy tworzyć gesty upamiętniające - pokażmy że potrafimy też słuchać...
Wyjątkowe spotkanie w WSR
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Zapraszam!
Dziękuję Ci, seize, za wystosowanie tego zaproszenia.
Ze swej strony chcę tylko dodać, że do spotkania przygotuję się starannie. Chodzi mi nie o generowanie wzruszeń czy odswieżanie wspomnień, ale o poznanie najważniejszej części poglądów i najbardziej podstawowych twierdzeń Karola Wojtyły. I to nie tylko jako Ojca Świętego, ale również jako znaczącego filozofa i etyka przełomu XX i XXI wieku.
Jeszcze raz serdecznie zapraszam!
(PS. Tak sobie jeszcze myślę... A może ktoś chciałby mi pomóc i coś też przygotować? Tematów jest tu naprawdę wiele...)
Ze swej strony chcę tylko dodać, że do spotkania przygotuję się starannie. Chodzi mi nie o generowanie wzruszeń czy odswieżanie wspomnień, ale o poznanie najważniejszej części poglądów i najbardziej podstawowych twierdzeń Karola Wojtyły. I to nie tylko jako Ojca Świętego, ale również jako znaczącego filozofa i etyka przełomu XX i XXI wieku.
Jeszcze raz serdecznie zapraszam!
(PS. Tak sobie jeszcze myślę... A może ktoś chciałby mi pomóc i coś też przygotować? Tematów jest tu naprawdę wiele...)
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Podziękowania
Flipper, seize, visenna-chan - dziękuję Wam.
-
- Loża WSR
I vice versa.
Było kameralnie ale milo. Wszyscy zgromadzenie mogli zapoznac sie z pnktem widzenia Karola Wojtyły co do samej filozofii i potrzeby jej istnienia; kwestiami problematyki ogolnej, antropologicznymi i etycznymi ..
a także 'myślami oderwanymi'.
Nie obeszło sie oczywiście bez nieco luzniejszej rozmowy - rozwazaniami i uwagami - dalej na polu filozofii i etyki Karola Wojtyly/Jana Pawla II oraz ich przejawów w otoczeniu.
Było kameralnie ale milo. Wszyscy zgromadzenie mogli zapoznac sie z pnktem widzenia Karola Wojtyły co do samej filozofii i potrzeby jej istnienia; kwestiami problematyki ogolnej, antropologicznymi i etycznymi ..
a także 'myślami oderwanymi'.
Nie obeszło sie oczywiście bez nieco luzniejszej rozmowy - rozwazaniami i uwagami - dalej na polu filozofii i etyki Karola Wojtyly/Jana Pawla II oraz ich przejawów w otoczeniu.