Dzień Świętego Patryka. Kolejna Konferencja WSR.

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
andy
Ekspert
Ekspert

Dzień Świętego Patryka. Kolejna Konferencja WSR.

Post autor: andy » 14 lis (pn) 2005, 17:52:56

17 marca w Irlandii obchodzony jest Dzień Świętego Patryka. Święto Narodowe Irlandii.

Nie znam dokładnej daty wylotu do Irlandii, prawdopodobnie będzie to w pierwszych dniach marca.

Niemniej jednak na początku 2006 roku bardzo chciałbym, abyśmy zorganizowali kolejną konferencję naukową WSR.

Irlandia jest prawdziwym fenomenem, zarówno dzisiaj, jak i z uwagi na niebywale hipnotyczną historię.

Konferencja Naukowa "Dzień Świętego Patryka w WSR" miałby charakter interdyscyplinarny, że tak to ujmę.

1. Fenomen eksplozji gospodarczej Irlandii po wejściu do UE
2. Rynek reklamy i mediów w Irlandii na tle UE
3. Sztuka współczesna i starożytna Irlandii
4. Edukacja reklamowa i biznesowa w Irlandii
5. Kino Irlandii
6. Szkoły artystyczne w Irlandii

To na razie tylko wstępny zarys pomysłu. Wydaje mi się, że część tego eventu moglibyśmy zrobić w WSR, niektóre np. w zaprzyjaźnionym kinie, galerii itp.

Konferencja trwałaby dwa dni. Jest spore prawdopodobieństwo na udział gości z Ambasady Irlandii, polskich speców tamtejszego rynku, historii itp oraz Irlandczyków, którzy pracują w międzynarodowych korporacjach w Polsce.

Ktoś mógłby zapytać dlaczego Irlandia. Dlaczego nie? Jesteśmy zapatrzenie w rynki amerykański, brytyjski itp. Tymczasem nie mamy bladego pojęcia na czym polega specyfika wyjątkowego i jedynego w swoim rodzaju na świecie rynku mediów i reklamy w Norwegii, o czym znakomity esej kilka lat temu napisał Prof. Wiesław Godzic z UJ.

Podobnie z rynkiem irlandzkim. To prawdziwy fenomen. Nie ustaliliśmy jeszcze ze Sławkiem ile eventów naukowo-medialnych chcemy przygotować przed końcem semestru. Niewykluczone, że więcej, być może skoncetrujemy się na tym.

Chętnie usłyszelibyśmy Wasze opinie. Poczyniłem już pierwsze kroki, Artur dał zielone światło. Jestem pewien, że warto.

Wkrótce więcej szczegółów. :-D
Ostatnio zmieniony 17 lis (czw) 2005, 15:21:34 przez andy, łącznie zmieniany 1 raz.

Sebek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Sebek » 15 lis (wt) 2005, 00:40:51

Andrzeju, czy jest jakakolwiek szansa, zeby tego typu konferencje odbywały sie po godzinie 15? Niektórzy musza harowac na chleb i poza popoludniami i weekendami nie moga sobie pozwolić na takie luksusy :(

pozdr. Sebek

andy
Ekspert
Ekspert

Trochę Irlandii w WSR

Post autor: andy » 15 lis (wt) 2005, 09:41:33

Trudno mi teraz powiedzieć.

Po rozmowie z Arturem i Sławkiem chcielibyśmy, aby i grupy dzienne i zaoczne miały równe szanse udziału w konferencji.

Po 15? Wydaje mi się że raczej nie. Jak wiesz większość konferencji naukowych "startuje" od rana. Poza tym musimy zawsze brac pod uwage przede wszystkim "rezerwy czasowe" Prelegentów.

Jednak z uwagi na to, że konferencje, eventy itp. robimy dla WAS zrobimy wszystko, aby termin i godziny były jak najkorzystniejsze dla Słuchaczy WSR.

Evi
Nowy(a)

Re: Dzień Świętego Patryka. Kolejna Konferencja WSR.

Post autor: Evi » 16 lis (śr) 2005, 12:55:16

andy pisze:Niemniej jednak na początku 2006 roku bardzo chciałbym, abyśmy zorganizowali kolejną konferencję naukową WSR.
To świetny pomysł andi....miałam okazję przebywac trochę w tym kraju i chętnie...albo nawet bardzo chętnie...poznałabym go od tej strony "reklamowo-medialnej" :) pozdrawiam....

Evi
Nowy(a)

Post autor: Evi » 16 lis (śr) 2005, 12:56:34

andy pisze:Nie znam dokładnej daty wylotu do Irlandii, prawdopodobnie będzie to w pierwszych dniach marca.

Oczywiście andy .. nie andi....SORRY :oops:

andy
Ekspert
Ekspert

Post autor: andy » 16 lis (śr) 2005, 13:10:19

Evi pisze:Nie znam dokładnej daty wylotu do Irlandii, prawdopodobnie będzie to w pierwszych dniach marca.

Oczywiście andy .. nie andi....SORRY :oops:
O rany, nic się nie stało :-)

Zaś co do konferencji mam nadzieję, że pracując nad nią z takim wyprzedzeniem mamy szanse na sporo atrakcji. Nie chcę jeszcze podawać szczegółów ale zabrałem się za to od wczoraj i wyłoniły się pierwsze efekty.

Cieszymy się, że pomysł - jak rozumiem - zaczyna wzbudzać zainteresowanie :-) Dzięki.

Sutul Likrevo
Nowy(a)

Post autor: Sutul Likrevo » 16 lis (śr) 2005, 23:55:12

Wg. mnie bardzo dobry pomysł, z chęcią wziąłbym w czymś takim udział :) Tym bardziej, że mimo iż chciałem, nie udało mi się zjawić się na ostatnich "event days" :) W zw. z tym czuję niedosyt eventów w mojej krwi :P

andy
Ekspert
Ekspert

konferencja naukowa

Post autor: andy » 17 lis (czw) 2005, 15:32:02

Oba dni, tj. konferencja i dzień filmu były rejestrowane na kamerach. Niewykluczone, że po "obróbce" materiałów pokażemy zainteresowanym całość / wybrane fragmenty przy jakiejś nadarzającej się okazji.

Niewykluczone także, że prelegencji (ja na pewno część z mojego przynudzania w środę i czwartek) będą wykorzystywać materiały wizualne na zajęciach.

Poza tym w przyszłym tygodniu zamieszczę oficjalne materiały na forum. Na razie jest tylko robocza wersja mojej prezentacjina końcu <a href="http://www.szkolareklamy.pl/ftopict-3328.html" target="_blank"> na końcu tego postu</a>.

Sławek już mi swoją oficjalną prezentację przekazał, Waldemar Pławski i Paweł Białek prześlą w ciągu najbliższych dni. No a przede wszystkim z niecierpliwością wyczekujemy rewelacyjnego wykładu Piotra Legutki :-)

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 17 lis (czw) 2005, 15:45:24

Mam pytanie : czy z okazji takiego święta nastąpi degustacja złotego nektaru, którym się szczyci Irlandia .

andy
Ekspert
Ekspert

Irlandczycy w WSR? Mam nadzieję, ze się uda

Post autor: andy » 17 lis (czw) 2005, 15:49:57

Chodzi Ci o takie ciemne, mocne, takie, które można ćwiachnąć np. na Placu Bankowym u Fiszera, albo na ul. Miodowej? :-D

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 17 lis (czw) 2005, 16:41:44

ćwiachnąć powiadasz no nie wiem ale chyba myślimy o tym samym, wiec coś jest nie tak jak znasz moje myśli .
Andy zaczynam się Ciebie bać bo nie wiem na co Cię jeszcze stać !!! :(
Ratunku, pomocy Andy nadchodzi.

andy
Ekspert
Ekspert

konferencja naukowa w pubie

Post autor: andy » 17 lis (czw) 2005, 16:58:57

:mrgreen: Zielony Szerszeniu, zainspirowałeś mnie tym trunkiem. I tak, może dobrym pomysłem byłoby zorganizowanie części konferencji w jakimś irlandzkim pubie w Warsaw. Wówczas można byłoby bez skrępowania żadnego, z godnością i kulturą osobistą degustować trunek wsłuchując się w dwie np. prelekcje

a) historia piwa irlandzkiego, koloryt pubów irlandzkich (w Irlandii :-D), rola piwa w życiu społecznym, spożycie piwa a innych trunków itd.

b) kampanie reklamowe i akcje marketingowe promujące irlandzkie marki piwa: w Irlandii, za granicą. Historia i teraźniejszość.
:mrgreen:

ODPOWIEDZ