Usterki w newsach
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Zadomowił(a) się
reklama zagadki
Ależ ty mądry sieze, daj może tez innym porozwiązywać te zagadkę 

-
- Loża WSR
szukaj reklamy
Hyhy juz wlasnie skonczylem poszukiwania
Teraz wracam do szeregu i przestaje sie wychylac
hihi 

-
- Ekspert
metody zapamiętywania
seize, to nazywa się przypomnienie w celu wbicia w świadomość czytelnika informacji krórą chcemy mu przekazać w ten sposób akcentuje się ważne terminy i rzeczy, które czytelnik ma zapamiętać, Co do Tequili nie uważam tego za błąd, ale fakt faktem, że napisałeś to dużo badziej rzeczowo niż ja - nie chcesz przypadkiem pisać newsów? przydałby nam się ktoś taki rzeczowy i dociekliwy jak tyseize pisze:Na wstepie :
"16 lutego o godzinie 20.10 na antenie Telewizji Polsat"
a na koncu :
"Pierwsza emisja „Idola IV” 16 lutego o 20.15 w Telewizji Polsat"

-
- Loża WSR
pisanie cytaty
No dolozylem dlatego suplement - bo troche sie zagalopowalem i przyznam ze zle zrozumialem - i moze nie tyle co 'napisalem, co zacytowalem ot z innego zrodlapesca pisze:Co do Tequili nie uważam tego za błąd, ale fakt faktem, że napisałeś to dużo badziej rzeczowo niż ja

-
- Loża WSR
newsy nagroda
Tez uwazam ze Seize nadaje sie do pisania newsow. Czy to jest wlasnie nagroda w tym konkursie?
Andy obiecales niespodzianke 

-
- Loża WSR
praca etat od zaraz
Hyhy no prosze. Pomyslimy zobaczymy 
Narazie sen z powiek spedza mi etat dochodowy

Narazie sen z powiek spedza mi etat dochodowy

-
- Ekspert
prawo autorskie
tylko nie takich "cytowanych" newsów byśmy od ciebie oczekiwaliseize pisze:i moze nie tyle co 'napisalem, co zacytowalem ot z innego zrodla

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Nie podoba mi się...
Nie chciałbym nikogo urazić, ale nie podoba mi się pomysł podawania nieprawdziwych informacji w newsach (niezależnie od tego jak bardzo są surrealne czy absurdalne). Uważam, że - poza niektórymi słuchaczami naszej szkoły - nikt tego nie wychwyci lub/i nie zrozumie. Zresztą, co tu kryć - ja też nie rozumiem sensu tej zabawy...
-
- Ekspert
Sławku
mnie pomysł się podoba, oczywiście nie można go nadużywać, ale czasmi dlaczego nie? Widziałeś jakie mamy wysokie czytelnictwo ostatnio? Średnio wacha się między 7 a 17 osób, szczerze mówiąc bardzo kiepściutko, jest to próba zachęcenia ludzi do czytania i POSZERZANIA wiedzy w dziedzinie reklamy i marketingu. Mówisz, że część ludzi ich nie wyłapie, owszem ale jak troche poszukają, zainteresują się trochę to uda im się znaleźć owe "usterki", które szczerze mówiąc są widoczne na pierwszy rzut oka - czyż nie? Ja jestem w tej szkole od września a zdołałam je wyłapać, mimo że z reklamą wcześniej nie miałam za wiele wspólnego. Ale widocznie masz rację mówiąć że zabawa Ci się nie podoba, bo jak widać odzew jest mizerny.
mnie pomysł się podoba, oczywiście nie można go nadużywać, ale czasmi dlaczego nie? Widziałeś jakie mamy wysokie czytelnictwo ostatnio? Średnio wacha się między 7 a 17 osób, szczerze mówiąc bardzo kiepściutko, jest to próba zachęcenia ludzi do czytania i POSZERZANIA wiedzy w dziedzinie reklamy i marketingu. Mówisz, że część ludzi ich nie wyłapie, owszem ale jak troche poszukają, zainteresują się trochę to uda im się znaleźć owe "usterki", które szczerze mówiąc są widoczne na pierwszy rzut oka - czyż nie? Ja jestem w tej szkole od września a zdołałam je wyłapać, mimo że z reklamą wcześniej nie miałam za wiele wspólnego. Ale widocznie masz rację mówiąć że zabawa Ci się nie podoba, bo jak widać odzew jest mizerny.
-
- Ekspert
Ja zaś nie rozumiem czego sw nie rozumie. Dopiero zakończyła się, właściwie niczym, rozpętana przez Sławka burza o nazwę newsowni i jej charakter. Także nie chcę nikogo obrażać, ale nie budzą mego entuzjazmu dyskusje polegające na krytyce, niewiele albo niczego zaś nie proponujące.
Sławek zapraszamy serdecznie do redakcji
Może jesteś nieśmiały aby samemu to zaproponować, tymczasem talent dziennikarski marnuje się?
Jestem daleki od twierdzenia, że pomysł jakowyś nadzwyczajny, czy nawet dobry. Raz SRU i udaje się, innym razem pomysł OBOK celu przemknie, c'est la vie.
Pamiętam, że nie dawałeś wiary, że Leo Burnett Warszawa dostał Złotą Palmę w Cannes, bowiem nie natrafiłeś na tę informację.
W pewnym sensie to jest to samo: trefna info, w którą się wierzy, bowiem podają ją tabloidy i tzw. "media opiniotwórcze inaczej" na tym żerują. I informacja prawdziwa, w którą się nie wierzy, do wiadomości nie przyjmuje, chcociaż jest prawdziwa.
Sławek zapraszamy serdecznie do redakcji

Pamiętam, że nie dawałeś wiary, że Leo Burnett Warszawa dostał Złotą Palmę w Cannes, bowiem nie natrafiłeś na tę informację.
W pewnym sensie to jest to samo: trefna info, w którą się wierzy, bowiem podają ją tabloidy i tzw. "media opiniotwórcze inaczej" na tym żerują. I informacja prawdziwa, w którą się nie wierzy, do wiadomości nie przyjmuje, chcociaż jest prawdziwa.
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
No o cos takiego to nawet bym sie nie posadzalpesca pisze:Ty go po prostu kompletnie zdominowałeś [...]

Hmm... no chyba jak widac - jednak nie do koncapesca pisze:doskonale wiesz o co mi chodzi, prawda?

Ojj tam. Nawet nie wiadomo co nia jest - a zreszta "dominuje" nawet i inne w ktorych nagrod zadnych nie ma - no moze poza satysfakcja wlasnapesca pisze:a nagroda zapewne jest już Twoja

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Nadal nie rozumiem o co chodzi...
Przykro mi, ale nadal nie rozumiem o co chodzi. Biorąc w nawias wypowiedzi ad personam, spróbuję uchwycić sens polemik.
Rozumiem, że...
... pomysł z publikowaniem nieprawdziwych informacji jako newsów to taki żart, który co prawda niektórych (szczególnie nie-słuchaczy szkoły) wprowadzi w błąd, ale to nie szkodzi. Chodzi bowiem nie tyle o wiarygodność naszego serwisu, ile jego "rozruszanie", nawet, gdybyśmy mieli tam publikować np. informacje o wymyślonych skandalach seksualnych ludzi reklamy czy inne, mające niewiele wspólnego z rzeczywistością, wiadomości.
Jeżeli taka jest koncepcja, to uważam ją za niedobrą. I nie rozumiem jak można tego nie rozumieć, że jest niedobra.
Rozumiem, że...
... pomysł z publikowaniem nieprawdziwych informacji jako newsów to taki żart, który co prawda niektórych (szczególnie nie-słuchaczy szkoły) wprowadzi w błąd, ale to nie szkodzi. Chodzi bowiem nie tyle o wiarygodność naszego serwisu, ile jego "rozruszanie", nawet, gdybyśmy mieli tam publikować np. informacje o wymyślonych skandalach seksualnych ludzi reklamy czy inne, mające niewiele wspólnego z rzeczywistością, wiadomości.
Jeżeli taka jest koncepcja, to uważam ją za niedobrą. I nie rozumiem jak można tego nie rozumieć, że jest niedobra.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
A pozytywnie...
A jeśli chodzi o konstruktywne postulaty i pozytywne spostrzeżenia na temat newsowni... Można się z nimi zapoznać w topicu Warszawski Serwis Reklamowy WSR (Forum Dla Słuchaczy / Szkolne - seniorzy).