Co o mnie sądzisz?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Havoc
- Loża WSR

-
Happy
- Wyrocznia WSR

-
seize
- Loża WSR

-
sinar
- Loża WSR

-
seize
- Loża WSR

Cóż to co dla mnie jest zachowywaniem równowagi pozwalającej na pewien obiektywizm, czymś co pozwala na zachowanie pewnej zdroworozsądkowości - czyli do pewnej dajmy na to sympatii np. do Księdza Bonieckiego ale także i do pewnej antypatii do dyrektora rozgłośni - dla ciebie może być kompleksem i nic mi do tego, bo jeżeli w moich różnych przejawach forumowych dostrzegasz wyłącznie jakiś aspekt antyklerykalny pod względem całkowitym w formie być może i skrajnej czy też wręcz nawet treści niosące ze sobą wyłącznie przesłanie antyreligijne to cóż po prostu szkoda mi tej psychoanalizy i czasu jaką na nią poświęciłeś bo jest ona -powiedziałbym- równie wartościowa jak tak w której jestem dla ciebie forumowym piewcą komunizmu [który to nota bene - wraz z jakąkolwiek lewą stroną polityki - stanowi chyba twój kompleks ale to z kolei mogłaby być moja analiza].wojtkowski w temacie 'Antyklerykalizm' [w wersji po zmianach swego tekstu] pisze:Jedno, co mnie tu tylko czasem przyciąga, to psychoanaliza autorów, w tym szczególnie Seizego, który, jak widzę tu bardzo wyraźnie, nie tylko nie może wyzwolić się z tzw. kompleksu klerykalnego, ale jeszcze go w sobie rozwija i pogłębia. Nie mówiąc już o wypowiedziach objawiających kompleks mojej skromnej osoby. Dokąd to go doprowadzi?
Do czego mnie to doprowadza? Do tego że czuje się dobrym człowiekiem co tak jak tylko jest zdolny stara się odróżniać dobro od zła, ascezę od swawoli, pasterza od biznesmena itd.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR

O moich kompleksach
Lewica, lewizna, lewy (np. koleś, biznes), lewe (np. sprawy), lewactwo, lewicowość, dwie lewe ręce, lewak, wstawanie z łóżka lewą nogą - tak, to są moje prawdziwe kompleksy.seize pisze:jestem dla ciebie forumowym piewcą komunizmu [który to nota bene - wraz z jakąkolwiek lewą stroną polityki - stanowi chyba twój kompleks ale to z kolei mogłaby być moja analiza].
-
seize
- Loża WSR

BTW:
Choć u nich to jest to tak jak dla mnie poplątane, że do końca to ja się w tym nie łapie kto jest tak naprawdę kto

Swoją drogą to dobrze zatem, że nie żyjemy w USA bo wtedy źle by się też musiały chyba kojarzyć np. słowa demokracja, demokrata, demokratyczny itd.wojtkowski pisze:Lewica, lewizna, lewy (np. koleś, biznes), lewe (np. sprawy), lewactwo, lewicowość, dwie lewe ręce, lewak, wstawanie z łóżka lewą nogą - tak, to są moje prawdziwe kompleksy.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR

Deklaracja lubienia w stosunku do Seizego
No nie, to nie jest prawda. Nie lubię robertowego podejścia do życia i nie lubię też jego poglądów (tzn. mówiąc inaczej z większością się nie zgadzam zupełnie), a nawet samego sposobu myślenia, który prezentuje. Ale jego samego jako osobę - jak najbardziej lubię, choć nie ukrywam, że czasami mnie irytuje.Lolka27 pisze:Sławek cię nie lubi