O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 06 lip (śr) 2005, 13:37:47
Postaram sie tak krotko hurtem na kilka postow
Ja dalej widze to tak samo jak na poczatku i dalej jest to dobrym srodkiem odstresowywujacym.
A czy prawo by sie przyjelo - nie liczmy ile w Polsce jest palacych i nie palacych tylko policzmy ile osob pali a nie bedacych klientami takich miejsc jak juz. Nie wszyscy sa 'nalogowymi' czesc pali wlasnie 'do piwa' i ja jak tak bytuje w pubach itd wychodze z zalozenia ze nie przyjeloby sie.
A czem,u skoro w innych sie przyjelo to czemu u nas nie wprowadzic hmm.. to zeby nie bylo o kotletach i lodach to : coz w wielu krajach wprowadza sie adopcje dzieci przez pary homoseksualne - u nas tez by sie to przyjelo ? [pytanie retoryczne]
Ja tam pozwole sobie palic dalej .. a po prostu moge sobie stac z boku

-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 06 lip (śr) 2005, 13:51:34
seize pisze:A czem,u skoro w innych sie przyjelo to czemu u nas nie wprowadzic hmm.. to zeby nie bylo o kotletach i lodach to : coz w wielu krajach wprowadza sie adopcje dzieci przez pary homoseksualne - u nas tez by sie to przyjelo ? [pytanie retoryczne]
Boshh sam gadasz ze tu glupie porownania padaja na tym forum jak sa dyskusje a sam przytoczyles wlasnei takie debilne porownanie co ma sie piernik do wiatraka??? Ten argument porownawczy to czysta nieprzemyslana fikcja

Ja bym jednak stwierdzil ostro ze by sie rpzyjelo po jakims czasie a wy palacy moglibyscie wtedy palic swoim rodzinom w domu i byloby cool. A reszta nauczylaby sie bawic bez fajkow tak samo jak niektorzy potrafia sie bawic bez piwa. Dooh

Zreszta walic ta dyskusje kazdy jest uparty jak osiol i bedzie trwac przy swoim

-
Homer_Simpson
- Początkujący(a)

autor: Homer_Simpson » 06 lip (śr) 2005, 13:54:07
OMG ale żeś pojechał z grubej rury
Jest różnica w tym czy przyjęło by się w katolickim kraju prawo do adopcji dzieci przez tych, których tak bardzo nie lubi LPR a tym czy by się przyjał zakaz palenia

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 06 lip (śr) 2005, 13:59:18
Ja nie twierdze ze takie tu padaja tylko i mnie to denerwuje bo chyba przeciez ja sam rzucalem tu kotlecika czy tez inne takie
Coz w historii ile nie bylo segregacji to zawsze byly miejsca gdzie 'niszowa' grupa mogla robic swoje i sadze ze i w tym wypadku powstaly by takie miejsca. A skoro obecnie tyle sie mowi o rownosci praw roznych osob to sadze ze powstalo by zaraz jakies towarzystwo - kiedys z tego co pamietam byla jakas taka organizacja - broniace praw palcych.
Jedno jest pewne tego typu zakazy uwazam ze niewiele zmienia w kwestach palaczy - owsze jakis procent moze tutaj ulec zmianie jednak nie widzialbym w tym zadnej rewolucji majacej sprawic ze palacy przestana palic.
-
Homer_Simpson
- Początkujący(a)

autor: Homer_Simpson » 06 lip (śr) 2005, 14:08:18
Ale tu nie chodzi o to czy palacze przestaną tylko o to czy Ci co nie chcą palić razem z nimi mogli mieć jakiś wybór (i nie chodzi o wybór typu "możesz wyjść z pubu nikt Cie nie trzyma tylko jeśli palisz - czyli robisz coś co jest szkodliwe dla innych - musisz liczyć się z restrykcjami

).
Jeżeli chodzi o przystanki autobusowe to jak dla mnie nie ma problemu. Ja sobie wstanę i stanę tak, żeby wiatr leciał najpierw na mnie a potem na palacza. No a jeśli będę w złym humorze to wtedy zaczne puszczać bąki i zobaczymy czy będzie mu miło wdychać smród...

(żartuję oczywiście

)
-
Lenka
- Czasami coś napisze

autor: Lenka » 06 lip (śr) 2005, 14:08:49
jas_i_malgosia pisze:"napewno .trzeba tylko wyznaczac sobie jakies cele i znajdowac powody dla ktorych warto, ktore motywuja do rzucenia niekoniecznie takie drastycznee i czarnowizyjne, zwiazane ze zdrowiem ale jakies co daja wam frajde i swiadomosc ze bez petow bedzie jeszcze wieksza np.
No właśnie!Trzeba mieć cel,żeby rzucić palenie.Jeśli komuś zależy,to na pewno mu się uda.Siła charakteru i determinacja,a może druga osoba?

-
CASE
- Ekspert

A propos palenia powiem tak- zawsze słyszę, że "paląc przy mnie trujesz mnie cztery razy bardziej". To odpowiadam- zacznij palić, będziesz się truć cztery razy mniej. Ot co.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 06 lip (śr) 2005, 14:17:55
Homer_Simpson pisze:[...]tylko jeśli palisz - czyli robisz coś co jest szkodliwe dla innych - musisz liczyć się z restrykcjami

).
Tak - restrykcjami wywodzacymi sie z czystych zasad grzecznosci i kultury a nie sankcji prawnych. I bez nich robie co robie a jezeli ie bedzie nawet wydzielonego miejsca do palenia to ... coz tu juz sa dwie opcje albo nie bede w danej chwili palil wylacznie z wlasnej woli bo i tak mi sie zdarza albo nie mogac zapalic z nakazu bede spiety, upierdliwy i poddenerwowany

-
Lenka
- Czasami coś napisze

autor: Lenka » 06 lip (śr) 2005, 14:20:05
Homer_Simpson pisze:"możesz wyjść z pubu nikt Cie nie trzyma tylko jeśli palisz - czyli robisz coś co jest szkodliwe dla innych - musisz liczyć się z restrykcjami
Dokładnie!Byłam w pubie w San Francisco i nikomu to nie przeszkadzało,żeby wyjść na zewnątrz na fajeczkę. Nawet większość przyznała,że przez to przestała palić,bo nie chciało im się wyjść.
-
yarlan
- Zawsze coś napisze

autor: yarlan » 06 lip (śr) 2005, 14:23:00
Happy pisze:
Nie ma nic przyjemniejszego niż zaciągnąć się papieroskiem....!

Happy - jak chcesz to ci pokaze o wiele przyjemniejsze rzeczy

-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 06 lip (śr) 2005, 14:24:14
Trudno i tak pewnie to z czasem wprowadza na szczescie co w Irlandii. A wtedy faktycznie juz nei z kultoorki czy wychowania tylko wlasnei z restrykcji bedzie sie czlowiek rozliczal. A co do poddenerwowania ze nei bedziesz palic akurat itd. To juz twoj problem

rzuc to nei bedziesz mial takich glupawych problemow

hahaha
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 06 lip (śr) 2005, 14:25:52
-
Lenka
- Czasami coś napisze

autor: Lenka » 06 lip (śr) 2005, 14:28:15
yarlan pisze:Happy pisze:

Wow!Co za propozycja!!?

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 06 lip (śr) 2005, 14:49:19
yarlan pisze:

To kiedy i gdzie Yarl? U mnie czy u Ciebie??

-
yarlan
- Zawsze coś napisze

autor: yarlan » 06 lip (śr) 2005, 14:58:16
Hm :] Zalezy kto kogo ma zaciagac

Ale w zasadzie ten sposob zaciagania odpowiada mi we wszystkich mozliwych konfiguracjach