Dubbing...
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Początkujący(a)
Dubbing...
No właśnie. Co wy na to?
Jedni mówią, że psuje oryginał, drudzy - (jeśli dobrze wykonany) wręcz przeciwnie.
Proszę o opinie.
Ciekaw jestem.
Przykłady inne niż szrek mile widziane.
Pozdrawiam.
R...
Jedni mówią, że psuje oryginał, drudzy - (jeśli dobrze wykonany) wręcz przeciwnie.
Proszę o opinie.
Ciekaw jestem.
Przykłady inne niż szrek mile widziane.
Pozdrawiam.
R...
-
- Zawsze coś napisze
osobiscie o wiele bardziej wole oryginalne wersje z napisami, wtedy mozna poczuc to co naprawde film chcial przekazac (to tak jak niektorzy ucza sie jakiegos jezyka zeby w oryginale ksiazke przeczytac).
jednak po obejrzeniu shreka, czy po posuchaniu lektora z tlumaczeniem beksinskiego w monty pythonie (trzeba MP ogladac dwa razy, raz z tlumaczeniem, drugi raz oryginal) nie jestem tego taki pewien.
ale jednak ogladajac w oryginale mozna poduczyc sie angielskiego (np. w belgii filmy sa w tv tylko z podpisami), albo wczuc sie w klimat danego kraju. jestem wiec jednak za oryginalami, dubbing jedynie w filmach dla dzieci
jednak po obejrzeniu shreka, czy po posuchaniu lektora z tlumaczeniem beksinskiego w monty pythonie (trzeba MP ogladac dwa razy, raz z tlumaczeniem, drugi raz oryginal) nie jestem tego taki pewien.
ale jednak ogladajac w oryginale mozna poduczyc sie angielskiego (np. w belgii filmy sa w tv tylko z podpisami), albo wczuc sie w klimat danego kraju. jestem wiec jednak za oryginalami, dubbing jedynie w filmach dla dzieci
-
- Czasami coś napisze
-
- Bywalec
-
- Nowy(a)
dubbing.....
dla mnie znakomita rzecz!
każdy film powinnien byc od razu dubbingowany
ale.....jedni wola z dubbingiem a inni bez
zależy jaki kto ma gust!!

każdy film powinnien byc od razu dubbingowany