zajęcia w szkole reklamy

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
andy
Ekspert
Ekspert

zajęcia w szkole reklamy

Post autor: andy » 02 kwie (sob) 2005, 18:57:51

Z uwagi na stan zdrowia Papieża także i nasza szkoła nieco modyfikuje plany.

1. Dzisiaj wieczorem wspólnie ze Sławkiem mieliśmy poprowadzić prezentację WSR na Oskariadzie. Tymczasem w zwiąku z komunikatem Prezydenta Warszawy impreza została dziś zawieszona. Oto fragment oficjalnego komunikatu:
Prezydent m.st. Warszawy Lech Kaczyński polecił odwołanie przedstawień oraz imprez rozrywkowych w teatrach i instytucjach kulturalnych podległych Miastu. Zaapelował także o odwołanie zaplanowanych wcześniej imprez w innych warszawskich ośrodkach kultury i rozrywki.
Prezentacja na pewno odbędzie się, ale nie potrafimy na razie podać terminu.

2. Wiele osób z naszej szkoły jest bardzo poruszonych stanem zdrowia Jana Pawła II. Sławek Wojtkowski poprosił mnie o przekazanie informacji, iż odwołuje swoje zajęcia jutro, w niedzielę 3 kwietnia. Z rozmowy telefonicznej z Arturem wywnioskowałem, że gdyby stało sie do jutra coś, czego niemal cały świat tak bardzo się obawia być może należałoby odwołać wszystkie zajęcia, jakkolwiek decyzję tę pozostawia Dyrekcji Szkoły, także kwestii osobistych decyzji Wykładowców i Słuchaczy, w zgodzie z sumieniem. (Za to Arturowi wszyscy bardzo jesteśmy wdzięczni).

2. Nie wiemy, co może się wydarzyć w najbliższym czasie, osobiście uważam, że nie możemy uśmiercać Papieża, on żyje. To takie trochę może chwytanie się nadziei za wszelką cenę. Tym bardziej zasmuca mnie pewien szczegół w języku niezliczonej listy komunikatów.
Otóż o Papieżu mówi się już w czasie przeszłym. Był, dokonał itp.

Jakkolwiek zdaje sobie sprawę, że jest to niesłychanie ryzykowny pomysł moje jutrzejsze zajęcia o 10:15 (UWAGA: nie tylko z II rokiem TV, ale także z I) z warsztatów producenckich będą poświęcone Janowi Pawłowi II jako medialnej Ikonie.

To temat (mocno) roboczy oczywiście, jestem, jeśli wolno, osobą także wierzącą, jednak chciałby spróbować wspólnie z Wami zastanowić się nad fenomenem tego Niezwykłego Człowieka.

Przygotowuję kilka tzw. tez na nasze jutrzejsze spotkanie i tylko krótki wykładd.

Będę wdzięczny, jeśli nasze jutrzejsze zajęcia będą miały charakter przede wszystkim wspólnej dyskusji.
Bynajmniej nie tylko "akademickiej", faktograficznej itp., ale może przede wszystkim osobistej.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 02 kwie (sob) 2005, 23:35:57

Zajęć jutro prawdopodobnie nie bedzie. Jednak jezeli ktos moze chce niech pokaze sie w szkole czy przy szkole. Do wiekszosci osob nie dotrze informacja co z zajeciami. Wiele osob szczegolnie z zaocznych przyjezdza tu z Polski jest z dala od bliskich. A przeciez odszedl od nas ktos bliski. Warto teraz byc razem, spotkac sie, przytulic porozmawiac. A jesli ktos bedzie czul taka potrzebe mozna sie pomodlic - niedaleko naszej szkoly jest kosciol.

bugs
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: bugs » 02 kwie (sob) 2005, 23:45:38

gdyby stało sie do jutra coś, czego niemal cały świat tak bardzo się obawia
niestety - obawy się urzeczywistniły..... :cry:

andy
Ekspert
Ekspert

Jak Paweł II w WSR

Post autor: andy » 03 kwie (ndz) 2005, 12:37:02

Zajęcia odbyły się. Warsztaty producenckie poświęcone ...Janowi Pawłowi II.

Jestem ogromnie poruszony i niezwykle wdzięczny za sposób, w jaki kilkanaścioro osób z specjalizacji TV odniosło się do kilku "minitematów", które przygotowałem na naszą dzisiejszą dyskusję.

Ogromnie wiele się dzisiaj od Was nauczyłem. Pięknie dziękuję.

Postaram się jak najszybciej opublikować notatkę z dzisiejszego spotkania.

Andrzej Mańka

Hendrix
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Hendrix » 03 kwie (ndz) 2005, 19:30:11

czy zajęcia jutro są oficjalnie odwołane?

Jan Paweł Wielki (*)

Nicole_a
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Nicole_a » 03 kwie (ndz) 2005, 20:25:46

Ja mam prośbę do Sławka, gdyby mógł napisać 2 termin oddawania prac ( termin poprawkowy )z Promocji na temat PR dla WSR, gdyż jutro mnie w szkole nie będzie, a jeśli nawet będę, to wiem, że tej pracy nie będę miała...
Z góry dziękuję

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 04 kwie (pn) 2005, 08:22:49

a ja teraz sedzei mam lzy w oczach. Moja siostra miala wypadekz polonezem. Nasze uno ma zjechany caly przod. Siedze w domu jak na szpilkach. Jej podobno nic sie nie stalo. Rodzice do niej pojechali. Ja zostalam w domu z najmlodsza siostra (7lat) i tylko dziekuje Bogu, ze Ewie sie krzywda nie stala. Szkoda mi jej. Gdyby cos sie jej stalo ... wole nie myslec.
Narazie nie pojawie sie w szkole ... moze pozniej ... teraz czekam ...

Nicole_a
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Nicole_a » 04 kwie (pn) 2005, 08:27:21

Żyrafa, szczere wyrazy wspólczucia... Pamiętam jak moja siostra trafiła do szpitala i choć wiedziałam, że nic jej powaznego się nie stało, to jednak w domu siedziałam jak na szpilkach, dopóki jej nie zobaczyłam...
Myślami jestem z Tobą...

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 04 kwie (pn) 2005, 08:33:41

dziekuje
po prostu ta swiadomosc, ze mogloby jej juz nie byc ... normalnie siedzei rycze. Tak bardzaja kochgam i tak mi jej szkoda ... jakona musito teraz przezywac. jak ona musi terazcierpiec- moze nie fizycznie, a psychicznie. A onauczyla sie do pozna j.polskiego i wstala rano - nie zdazylanic zjesc. malo spala ...ma za 16 dni mature ... tak sie o nia boje :(. Przepraszam, ale musze gdzies wylac te swoje emocje ...

yoasia
Nowy(a)

Post autor: yoasia » 04 kwie (pn) 2005, 08:36:47

Zyrafa, głowa do góry !

Ja chciałam zgodnie z topikiem zapytać o zajęcia weekendowe (choroba zmusiła mnie do zostania w domu).
Czy odbyły sie wszystkie zajęcia niedzielne?
Czy ktoś z was był i może streścić co straciłam z sobotnich prowokacji i copywritingu (które hasła wygrały i jakie hasła należy przygotować na kolejne zajęcia)?

Z góry dziekuje

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 04 kwie (pn) 2005, 11:01:03

Smutno mi, że tak mało osób jest dzisiaj w szkole ubranych na czarno... że tak mało osób pamięta... Nie wiem, ja bardzo to przeżywam!

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 04 kwie (pn) 2005, 12:12:03

Bez urazy ale zajęcia w Niedziele powinny byc odwołane kategorycznie. Po drugie we wtorek jest msza na pl.Pilsudkiego to tez zajecia powinny byc wczesniej zakonczone. Po trzecie w dzien pogrzebu szkola powinna byc zamknieta.

Troche szacunku.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 04 kwie (pn) 2005, 14:31:32

Senq nie wyobrazam sobie zeby byly jakies zajecia w dniu pogrzebu. To juz nawet nie jest sprawa decyzji dyrekcji. Juz wczoraj MEN sygnalizowal ze zajec wtedy nie bedzie a dzis zdaje sie wlasnie potwierdzil to oficjalnie.

Co do niedzieli. Wiele osob przyjezdza tu z daleka. Mamy tez na zaocznych malo spotkan. Jednak lepiej by sie stalo gdyby zajecia byly odwolane. Mialem dziwne poczucie jakiegos zakrzywienia czasu. Dzien dluzyl sie niemilosiernie jakby to byly 2 czy 3 dni a nie jeden. Zreszta wiele osob w szkole mialo wczoraj podobne odczucia

Happy troche z nas bylo wczoraj ubranych na czarno. Jednak jesli mialby to byc pusty gest to nie ma to sensu. Z drugiej strony na pewno brak koloru czarnego nie oznaczal braku powagi szacunku czy smutku. Nie widzialem jakos wczoraj w szkole osob ubranych jaskrawo czy w jakies kwiatki.

Zyrafko trzymaj sie. To na pewno nic groznego.

PS. Czy ktos z Was moze wybiera sie do Rzymu?

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 04 kwie (pn) 2005, 14:32:47

Bóg dal człowiekowi wolna wole ... "Nie jestem królem Waszych sumień" - słowa te były hasłem Zygmunta Augusta ... i jak dla mnie szacunek nie powstaje z sytuacji innego lepszego zajecia czy tez przymusu.
W takich chwilach ludzie powinni miec ze soba kontakt, moc przebywac ze soba razem - co dobrze zauwazyl Sinar w poscie o Papieżu - nie wszyscy w tym kraju sa wyznania katolickiego i nie wszyscy na ten sam sposob oddaja szacunek i hołd. Dlatego nie uwazam ze mozliwosc spotkania sie w szkole powinna byc "kategorycznie" niemozliwa - owszem zajecia powinny miec inny charakter tematyczny i byc nieobowiazkowymi.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Nowy termin oddania prac z PR

Post autor: s_wojtkowski » 04 kwie (pn) 2005, 16:50:51

Nicole_a pisze:Ja mam prośbę do Sławka, gdyby mógł napisać 2 termin oddawania prac ( termin poprawkowy )z Promocji na temat PR dla WSR
Termin oddania pracy z PR (zajęcia z PROMOCJI) jest ze względu na śmierć papieża, żałobę (i ogólnie trudne chwile, które przeżywa większość z nas) przesunięty na 11 kwietnia (specjalizacje SR i SG) i 12 kwietnia (specjalizacje FOTO i TV).

ODPOWIEDZ