Cytaty, złote myśli etc

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 18 kwie (śr) 2007, 12:15:47

"W czasie dobrobytu nasi przyjaciele poznają nas; w chwilach trudnych my poznajemy naszych przyjaciół."
James Matthew Barrie

"Przyjaciele nie są zainteresowani burzami, jakie przeżywasz, ale chętnie korzystają z twego okrętu."
Albert Camus

kiti
Ekspert
Ekspert

Post autor: kiti » 01 maja (wt) 2007, 20:51:28

"Chciał(a)bym odzwyczaić się od wszystkiego, móc wszystko od nowa widzieć, od nowa słyszeć, od nowa czuć. Przyzwyczajenie psuje naszą filozofię."

— Georg Christoph Lichtenberg

kiti
Ekspert
Ekspert

Post autor: kiti » 15 maja (wt) 2007, 12:14:41

"Jedyną różnicą między kaprysem a wieczną miłością jest to, iż kaprys trwa trochę dłużej."

- Oskar Wilde

stokrotka123
Nowy(a)

Post autor: stokrotka123 » 29 maja (wt) 2007, 12:29:32

"Statki, które mijają się nocą, w przelocie do siebie coś mówią.

Daleki znak, syren zew, co znów w ciemnościach się gubią.

Tak to i my w życiu- oceanie mówimy, a ktoś nas słyszy,

Spojrzenie tylko, tylko głos, tylko znak- potem znów

ciemność i cisza."

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 27 cze (śr) 2007, 18:33:08

Dzisiaj wyjatkowo cytaty PiSowskie

Prezydent Kaczynski o pielegniarkach:

"Wszystko mi tu raczej pachnie próbą zmianą sytuacji politycznej Polsce, a nie protestem społecznym"

Premier Kaczynski o pielegniarkach:

"Głodówka to nie jest niezjedzenie kolacji. Jak będą w stanie głodu przez dajmy na to trzy dni, czy dwa choćby, to wtedy będzie można mówić o głodówce. Na razie nie zjadły kolacji, to jeszcze nikomu nie zaszkodziło".

Minister Fotyga o szczycie i prezydencie:

"Taki szczyt to jest z natury rzeczy teatr jednego aktora. I tym aktorem był prezydent. I to była rola oskarowa"

PS. Jak widac minister po szczycie nadal szczytuje :D Jak dla mnie ta jej wypowiedz szczyt wazeliniarstwa

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 02 lip (pn) 2007, 15:31:45

Premier Jarosław Kaczyński stwierdzając, iż to nie pracownicy służby zdrowia są zagrożeniem dla przyszłości Polski :

"Inni szatani są czynni, żeby zaszkodzić naszemu krajowi"

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 02 lip (pn) 2007, 18:10:40

SPROSTOWANIE :
Wypowiedź o szkodzeniu brzmiała :
"(...) i to nie jest żadne oskarżenie pielęgniarek czy lekarzy, bo oni mogą sobie tego nie uświadamiać, ale inni szatani są tam czynni"

A w ramach dodatku cytat z dziś :
"Szatanów bardzo łatwo zidentyfikować, widać te buzie także w mediach "

źródło cytatów : tvn24.pl

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 lip (pt) 2007, 07:53:49

Prezydent Kaczynski o wiceprzewodniczacym PiS.

Moją znajomość z panem Zalewskim uważam za zakończoną

Jak dla mnie to prezydent dosc pochopnie zrywa znajomosci. Zwlaszcza jesli sie to porowna z reakcja na wypowiedz o. Rydzyka o zonie prezydenta. A Zalewski mowil duzo delikatniej i wg mnie byly to uwagi merytoryczne w stosunku do minister Fotygi. Niedawno w podobnym tonie prezydent mowil o prof. Bartoszewskim.

A juz tak bardziej humorystycznie komentarz Leppera do calej sprawy:

PiS i premier mają prawo decydować o swoich członkach.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 08 lip (ndz) 2007, 20:22:30

Same polityczne ostatnio ale naprawde ostatnio slysze tylko same "zlote mysli" z ust politykow ;) :D

Posel PiS Jacek Kurski: Szanuję ludzi i kobiety w naszym klubie

No i mozna by tu dodac caly bukiet zlotych mysli o. Rydzyka o prezydencie i prezydentowej a i nie tylko o nich, jakie wyglasza na tajnych kompletach znaczy sie wykladach na swojej szkole wyzszej w Toruniu.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 09 lip (pn) 2007, 11:54:47

W sprawie dyrektora radia to fakt dziś jest szumnie. Z wypowiedziami w innym temacie (tj. antyklerykalizmie) wstrzymam do publikacji materiału dźwiękowego, niemniej tutaj jedno aż prosi się o zacytowanie ... :)

"Poczekamy aż napiszą, że Rydzyk, lub Lepper zjada dzieci na śniadanie" - Janusz Maksumiuk

źródło : Onet/Tvn24

seize
Loża WSR
Loża WSR

Nikt nie wie jak ale wiadomo jak napewno nie .. :)

Post autor: seize » 14 lip (sob) 2007, 00:24:39

"Gdyby doszło do wyborów, na pewno nie byłoby tak jak w waszym sondażu, choć rzeczywiście nikt dziś nie wie, jak by było. (...)" - premier Jarosław Kaczyński
źródło : Dziennik.pl

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 14 lip (sob) 2007, 06:48:30

Podobne teksty slyszalem w ustach premiera Kaczynskiego gdy powolywal komisje (oczywiscie wewnatrzrzadowe a nie sejmowe) np w sprawie Dorna. Brzmialo to mniej wiecej tak: "Ja oczywiscie wiem jak bylo ale powolalem komisje ktora wyjasni jak bylo"

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 28 sie (wt) 2007, 23:34:18

Udaję się na poszukiwanie Wielkiego Być Może - François Rabelais

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 29 sie (śr) 2007, 09:46:02

To moze dodajmy ze Rabelais mial to powiedziec tuz przed smiercia.
Co ciekawe mial jeszcze tyle sily by wypowiedziec kolejne "ostatnie slowa": "Spuscie kurtyne. Farsa skonczona. Tak po prawdzie nigdy nie wiadomo czy to naprawde powiedzial umierajacy albo czy faktycznie byly to jego ostatnie slowa. Jednak wielu probuje sie dopatrywac w tych sentencjach ukrytych znaczen. Zwlaszcza kiedy wielcy ludzie przed smiercia mowia dosc tak moze sie zdawac enigmatycznie: "Wiecej swiatla" (Goethe) albo Dosyc! (Kant). Jak bede mial troche czasu to wrzuce tu wiecej takich sentencji bo mam cala ksiazeczke na ten temat. Ale poniewaz przeczytalem ta ksiazeczke juz w szerz i wzdluz to ostatnio wole ostatnie slowa z sesji RPG. Zawsze to taki powiew swiezosci ;) :D

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 29 sie (śr) 2007, 11:05:35

ja znam takie cus:

Słynne i ciekawe ostatnie słowa wypowiedziane przed śmiercią
Świadczą o ludziach którzy je wypowiedzieli, o to kilka najciekawszych:

- "W niebie odzyskam słuch" Ludwik van Beethoven

- "Z tej odległości nie trafią nawet w sło..." słowa generała Johna Sedgwick'a wypowiedziane tuż przed tym jak kula armatnia urwała mu głowę.

- "Umieranie to nudne zajęcie. A moja rada dla was - nie miejcie nic z tym wspólnego." William Somerset Maugham, pisarz angielski.

- "Bóg mi wybaczy. To jego fach" Heinrich Heine, poeta niemiecki.

- "Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie." Niccolo Machiavelli, włoski pisarz i historyk.

- "Chyba mnie zabił." Ostatnie słowa Henryka III Walezjusza zasztyletowanego w lektyce podczas ulicznej rozmowy z poddanymi.

- "Dosyć." Immanuel Kant

- "Dzięki Bogu. Już mnie nudziło bycie najśmieszniejszą osoba w pokoju." Del CLose, improwizator, nauczyciel i komediant.

- "Gdzie mój zegarek?" Salvador Dali

- "Mogłem się nie przerzucać ze szkockiej na martini." Humphrey Bogart

- "Nie psuj mi moich kół!" słowa wypowiedziane przez Archimedesa rysujacego na piasku figury geometryczne do rzymskiego legionisty, który w przypływie gniewu zabił go chwilę później

- "Udaję się w poszukiwaniu wielkiego być może." Francois Rabelais

- "Umierać kochanie? To jest ostatnia rzecz jaką zrobię." Groucho Marx

- "Ale jak do diabła to ma mnie zabić." Denis Diderot, do żony, która mówiła mu, żeby nie jadł za dużo.

I mój zdecydowany faworyt:

- "Spokojnie, dobry człowieku, to nie czas na robienie sobie wrogów." Wolter, zapytany przez księdza czy wyrzeka się szatana.

A na koniec Karol Marks proszony o ostatnie słowa:

- "No, już, wynoście się stąd! Ostatnie słowa są dla głupców którzy nie powiedzieli wystarczająco wiele."

ODPOWIEDZ