Komiksy

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 15 wrz (pt) 2006, 08:47:58

Jeśli chodzi o dobrą kreskę polecam "Pattern"

Abrak Makabra, 30 Dni Nocy (...) też ciekawe natomiast nie dorastają Silent Hill do pięt! Tam to chyba nawet jakieś oleje były w użyciu...

Bardzo ładny jest komiks "Szczury Blasku", Mobius też ciekawy natomiast ja wole bardziej eksperymentalne kreski.

Polecam www.gildia.com - jest tam dział również o komiksach (i wieeeele innych, ciekawych spraw).

empro
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: empro » 15 wrz (pt) 2006, 10:11:15

to zależy co się lubi,
taki sposób rysowania czasem pauje do treści a czasem zupełnie nie,
i szczerze mówiąc dośćwłasnie ogranicza famą fabułę
Templesmith (rysownik Abra Makarby, 30Dni Nocy, czy też Mrocznych Dni) specjalizuje się właśnie w takich mrocznych ilustracjach i szczególnie dobrze wychodzi mu wpsółpraca z Nilesem (scenarzystą, który lubi właśnie dosc mroczne historie),
do Silent Hill też narysował kila zeszytów (DK wydał chyba jako pierwsze 2, coś takiego) i tam nie ustępuje, dalej jest gorzej
:)

jeśli lubisz takie klimaty to pogooglaj sobie Szymona Kudrańskiego, to polski rysownik, który cośtam lekko w takich maiajach robi i to dla hamerykanów :)

empro
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: empro » 16 wrz (sob) 2006, 10:49:36

przepraszam, ale trochę prywaty pozwolę sobie zapodac:

http://komiks.polter.pl/Zlap-numerek-w13922

zapraszam serdecznie :)

empro
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: empro » 27 wrz (śr) 2006, 20:50:39

znowu przerpaszam za spamowanie na forum :

Witam Serdecznie!

Z ogromną przyjemnością zapraszam na uroczystą premierę połączoną ze spotkaniem z Wydawcą oraz moją skromną osobą (czyli autorem) dwóch komiksów: emproFactor:deLuxe oraz eMC: Adoptuj Rapera . Impreza odbędzie się w najbliższą sobotę (czyli 30 września bieżącego roku) o godzinie 18.00 w klubie Level przy ulicy Chmielnej 9A (troszkę w bramie - http://www.levelclub.kei.pl/ ).
Podczas uroczystości będzie możliwość zakupu obydwu komiksu w specjalnych cenach. Wszystkie komiksy dostępne tego dnia będą ręcznie sygnowane oraz numerowe.
Zapraszam Serdecznie!
Wstęp jest oczywiście całkowicie bezpłatny i mam nadzieję, że zarówno w trakcie jak i po będziemy się wszyscy dobrze bawić!
Zapraszam raz jeszcze, przyprowadźcie znajomych, niech będzie to huczne święto komiksu!

Pozdrawiam
Maciek-empro

Do zobaczenia w sobotę!

Bliższe informacje o premierowych pozycjach:
EmproFactor:deLuxe
http://www.komiks.gildia.pl/komiksy/emprofactor/2

eMC: Adoptuj Rapera
http://www.komiks.gildia.pl/komiksy/emc/1

Negreen
Nowy(a)

Post autor: Negreen » 09 paź (pn) 2006, 10:03:06

hm... a ja lubie raczej mangowe tytuly :) np. Saiyuki, Naruto, Mon-star Attack.. ale nie gardze tez innymi tytulami spoza kreski japonskiej np. Sandman, Armada, lub Lanfeust ( a zwlaszcz uwielbiam stamtad historyjki o Goblinach :D )

empro
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: empro » 09 paź (pn) 2006, 12:25:51

Negreen pisze:hm... a ja lubie raczej mangowe tytuly :) np. Saiyuki, Naruto, Mon-star Attack.. ale nie gardze tez innymi tytulami spoza kreski japonskiej np. Sandman, Armada, lub Lanfeust ( a zwlaszcz uwielbiam stamtad historyjki o Goblinach :D )
znaczy się chodzi o samą kreskę czy ogólnie o Mangę jako całość ??
znaczy, że wolisz :)

boszsz, jakos wysłowić się dzisiaj nie mogę :roll:

Ellie
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ellie » 24 wrz (pn) 2007, 21:07:07

A ja bym poleciła, o ile nikt nie zna, ale wątpię (sądzę, że ludzie tu piszący muszą to znać ;)) "Sandmana" autorstwa Neila Gaimana. :)
Czytał ktoś? ;)

ODPOWIEDZ