CZAD

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Kawka03
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Kawka03 » 30 wrz (ndz) 2007, 10:53:20

8O

CZAD
jakie to zaskakujace rzeczy dzieja sie na tym swiecie...

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 30 wrz (ndz) 2007, 10:54:41

No bam! A dzieją się dzieją, ja tylko pamiętam, że czułam iż on żyje bez cywilizacji... :roll: :twisted:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 07 paź (ndz) 2007, 22:43:33

Człowiek to chwile pochorował a to forum zamarło! :? 8O Wracajcie! Halo! Nudzi mi się! Jest tu kto! No, żeby mi to było po raz ostatni! :twisted:

Magnus McKnee
Bywalec
Bywalec

Post autor: Magnus McKnee » 08 paź (pn) 2007, 08:38:39

No ja czasami jestem ale co z tego.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 08 paź (pn) 2007, 09:23:44

Magnus McKnee pisze:No ja czasami jestem ale co z tego.
Podpisuję się pod tym.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 08 paź (pn) 2007, 12:15:12

Pani Happy.... Na polskim forum proszę Pani to jest tak: nuda... Nic się nie dzieje proszę Pani. Nic. Taka proszę Pani... Dialogi niedobre... Bardzo niedobre dialogi są.
Proszę Pani... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje.
Proszę Pani... Aż dziw bierze, że nie wzorują się na zagranicznych. Proszę Pani.
Wie Pani... Przecież tam... Niech Pani weźmie na przykład usera, proszę pana... Yyyy... Zagranicznego... To ten user zagraniczny proszę Pani... To jego avatar coś wie Pani... Nie wiem jak tutaj... Trudno mi w tej chwili powiedzieć, wie Pani... Coś takiego wyraża... Wie Pani... Jakoś tak... No... No wie Pani o co mi chodzi.
A polski user proszę Pani... To jest pustka... Pustka proszę Pani... Nic! Absolutnie nic. Załóżmy proszę Pani... Że jak polski user proszę Pani... Pisze nie?
Widziałem taką sytuacje kiedyś... Na przykład, no ja wiem? Na przykład stuka w klawiature nie? Proszę Pani stuka... I proszę pana patrzy tak: w prawo... Potem patrzy w lewo... Prosto... I nic... Dłużyzna proszę Pani... To jest dłu... po prostu dłu... dłużyzna proszę Pani. Dłużyzna..
Proszę Pani siedzę sobie proszę Pani na forum... Pani rozumie... I tak patrzę sobie... siedzę se na forum proszę Pani... Normalnie... Patrzę, patrzę na to... No i aż mi się chce wylogowac z... forum proszę Pani... I sie wylogowuje...
No i prosze Pani i kto za to płaci? Pani płaci... Pan płaci... My płacimy... To są nasze pieniądze proszę Pani...

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 09 paź (wt) 2007, 11:05:28

ale CZAD, od dzis w O.TV :]

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 09 paź (wt) 2007, 12:20:01

Magdusia pisze:ale CZAD, od dzis w O.TV :]
Ale kto jest w? I gdzie to można zobaczyć? :?: :roll:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 09 paź (wt) 2007, 13:00:19

ja od dzis siedze w OTV ;]

Lolka27
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Lolka27 » 09 paź (wt) 2007, 14:20:38

Z początkiem września w telewizyjnej platformie cyfrowej N rusza kanał tematyczny O.TV, którym pokieruje Jerzy Owsiak.

Będzie to kontynuacja na szeroką skalę działań w oparciu o przekaz telewizyjny, których inicjatorem jest Jurek i jego Fundacja. To nie tylko znany wszystkim w Polsce Finał i związane z nim już nie ogólnopolskie, ale prowadzone na całym świecie działania organizatorów zbiórki na rzecz polskiej medycyny dziecięcej. To także całoroczna aktywność związana z prowadzonymi programami medycznymi, czy też programami propagującymi i uczącymi zasad pierwszej pomocy.
Jurek Owsiak w taki sposób przybliża swój pomysł na kanał telewizyjny:
Można by śmiało powiedzieć, że kanał O.TV jest szansą spełnienia społecznej misji, jaką winna nieść Telewizja. Wraz ze swoimi współpracownikami nie chcę tej szansy zmarnować, ponieważ czuję jak ogromny potencjał tkwi w naszych wspólnych działaniach i doświadczeniach.

Kanał O.TV ma być oparty na współpracy z ludźmi bardzo aktywnymi, kreatywnymi, pełnymi pasji i zaangażowania. Największy otwarty festiwal na świecie, jakim jest Przystanek Woodstock, stworzył cały ruch nazwany przez nas Pokojowym Patrolem. Przyciągnął ludzi, którzy prowadzą działania survivalowe i paramedyczne, przygotowujące ich do działań wolontariackich.
Jurek podkreśla: Często w moim 22-minutowym programie w ekspresowym skrócie pokazuję zmagania 40 osób, które co tydzień przyjeżdżają z całej Polski na nasze szkolenia. 40 różnych charakterów, ludzi często zdeterminowanych, często nie wierzących we własne siły. Pokonują swoje słabości realizując wyznaczone zadania, aby później ze łzami w oczach o tym opowiadać. A później, po tych „męczarniach”, muszą jeszcze przyjechać do Kostrzyna, pilnować Przystanku Woodstock. I okazuje się, że za chwilę każdy z nich pomaga nam przy Orkiestrze, robi rzeczy niezwykłe w swoim środowisku. I jak to pokazać w paru minutach?

Telewizja O.TV to przygody, których uczestnikami mogą być nasi widzowie. To aktywne podróże w najdalsze zakątki świata. Przez 16 lat współpracy z Telewizją, realizując programy i jeżdżąc po całym świecie, dźwigam statyw, torby ze sprzętem, a ludzie z którymi współpracuję robią to z pasją, z ciągłym zaciekawieniem, w pełni twórczego oddania. I dlatego udało nam się trafiać w niezwykłe miejsca i pokazywać normalną codzienność z dala od wydeptanych turystycznych szlaków. Bez żadnej ekstremy, ale za to z dużą dawką nowych, ciekawych wiadomości. – mówi Jurek.

Telewizja O.TV to telewizja skierowana do nauczycieli. Od roku Fundacja WOŚP prowadzi Program „Ratujemy i Uczymy Ratować” skierowany do nauczycieli nauczania początkowego w całej Polsce. Nauczyciele kończą nasze kursy, otrzymują od nas niezbędne pomoce, a następnie uczą dzieci zasad udzielania pierwszej pomocy. Do dnia dzisiejszego szkoleniem objęliśmy blisko 6 tysięcy nauczycieli z 3 tysięcy szkół. Codziennie nasi wolontariusze uczą kolejnych, a kanał O.TV codziennie będzie w jednym ze swoich programów relacjonował kursy, spotkania, konkursy i wyniki całego programu.
To coś niesłychanego, że nauczyciele tak bardzo angażują się w nasz program. Wydawałoby się, że mają tyle swoich problemów, kłopotów, a my jeszcze chcemy im dorzucić trochę obowiązków. Nic z tego! W kolejce czeka ponad 1000 szkół! A my już teraz możemy powiedzieć, że ponad 300 tysięcy dzieci te lekcje ma za sobą! Co ja mówię – za sobą! Oni ciągle je powtarzają i świetnie się bawią!!!

Kanał O.TV to także off-road pod kierunkiem Alberta Gryszczuka – jedynego Polaka, który ukończył, jadąc skonstruowanym przez siebie samochodem, Rajd Dakar. W czasie tegorocznego Rajdu orkiestrowe serduszko mknęło przez afrykańskie bezdroża. Tym razem śledzić będziemy na bieżąco wszystkie przygotowania do kolejnego startu w tej prestiżowej rywalizacji, ale także będziemy zapraszali do uczestniczenia w stworzonej przez Alberta lidze off-roadowej. To zabawa, która oprócz wzbudzania pasji uczy współdziałania, solidarności, pomagania sobie w potrzebie.

Kanał O.TV to przede wszystkim muzyka. A tej muzyki mamy ogromne archiwum. Dwanaście festiwali Przystanek Woodstock, ale także jedyne i niepowtarzalne, archiwalne materiały pochodzące z festiwali w Jarocinie. To muzyka często powszechnie znana, ale w niespotykanym wykonaniu na żywo, wśród ogromnej rzeszy publiczności. Płyty DVD z tych koncertów są bardzo wysoko oceniane przez recenzentów, dlatego też nasi widzowie otrzymają najwyższej jakości relacje z festiwalu, oraz będą mieli okazję zobaczyć jedyne, nigdzie jeszcze nie publikowane archiwalia muzyczne, które ciągle dla potrzeby kanału pozyskujemy.
Ludzie z całego świata są pod ogromnym wrażeniem nie tylko organizacji Przystanku Woodstock, ale jego atmosfery. Wędrują po światowych festiwalach, a u nas przyznają – takiej niesamowitej społecznej więzi jak tutaj, nigdzie nie ma. Ja sam, stojąc na scenie, z podziwem patrzę na ten tłum i na muzyków, w których adrenalina buzuje i tylko w tym miejscu, tylko w tej chwili dają swoje najlepsze koncerty. – zaznacza Jurek

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 09 paź (wt) 2007, 15:03:19

sinar pisze:Pani Happy.... Na polskim forum proszę Pani to jest tak: nuda... Nic się nie dzieje proszę Pani. Nic. Taka proszę Pani... Dialogi niedobre... Bardzo niedobre dialogi są.
Proszę Pani... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje.
Proszę Pani... Aż dziw bierze, że nie wzorują się na zagranicznych. Proszę Pani.
Wie Pani... Przecież tam... Niech Pani weźmie na przykład usera, proszę pana... Yyyy... Zagranicznego... To ten user zagraniczny proszę Pani... To jego avatar coś wie Pani... Nie wiem jak tutaj... Trudno mi w tej chwili powiedzieć, wie Pani... Coś takiego wyraża... Wie Pani... Jakoś tak... No... No wie Pani o co mi chodzi.
A polski user proszę Pani... To jest pustka... Pustka proszę Pani... Nic! Absolutnie nic. Załóżmy proszę Pani... Że jak polski user proszę Pani... Pisze nie?
Widziałem taką sytuacje kiedyś... Na przykład, no ja wiem? Na przykład stuka w klawiature nie? Proszę Pani stuka... I proszę pana patrzy tak: w prawo... Potem patrzy w lewo... Prosto... I nic... Dłużyzna proszę Pani... To jest dłu... po prostu dłu... dłużyzna proszę Pani. Dłużyzna..
Proszę Pani siedzę sobie proszę Pani na forum... Pani rozumie... I tak patrzę sobie... siedzę se na forum proszę Pani... Normalnie... Patrzę, patrzę na to... No i aż mi się chce wylogowac z... forum proszę Pani... I sie wylogowuje...
No i prosze Pani i kto za to płaci? Pani płaci... Pan płaci... My płacimy... To są nasze pieniądze proszę Pani...
Tego posta to jeszcze chciało mi się w calości przeczytać, ale ten ostatni post Lolki27.. za leniwa jestem.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 09 paź (wt) 2007, 21:29:50

No to do zobaczenia moje dzieciaczki i większe dzieciaczki! Trzymajcie się ciepło i bądźcie grzeczni! Uczcie się pilnie i pamiętajcie, że do pleneru musicie już wiedzieć na jakie zajęcia chcecie chodzić! Do zobaczenia po plenerze! Bawcie się dobrze! :idea: Będę o Was myślała zwiedzając zabytki Italii! :P :lol: Pa pa! Trzymajcie kciuki, żebym nie zabłądziła i do domu wróciła! :lol:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 10 paź (śr) 2007, 19:25:05

Mam nadzieje Domi ze przed wyjazdem opanowalas podstawowe zwroty (np va fanculo) i gesty co by nie bylo problemow z komunikacja miedzyludzka zwlaszcza z gwizdzacymi panami ;) :lol:

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 12 paź (pt) 2007, 11:41:20

Nie rozumiem przyznanej pokojowej nagrody nobla. Dlaczego to właśnie dostał Al Gore. Przecież on jest jednym z największych cyników. Niby walczy z globalnym ociepleniem, a sam jednak nie ogranicza zużycia energii w swojej posiadłości. Zużywa on rocznie 20 razy więcej energii niż przeciętne domostwo amerykańskie. Jak zauważono jednym letnim miesiącu Al Gore zużył dwukrotnie więcej energii niż przeciętny amerykański dom w ciągu roku. TO na przeliczenia Polskie pewnie z 50 razy więcej, albo więcej. Także to jest jakaś paranoja, że otrzymał tą nagrodę. :evil:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 12 paź (pt) 2007, 11:52:43

Znaczy sie dobry PR. Nie mogl zostac prezydentem (byl wice a wybory z Bushem przegral) to przynajmniej zalatwil sobie Nobla.

ODPOWIEDZ