Zawiedziony

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
marcin1978wawa
Bywalec
Bywalec

Zawiedziony

Post autor: marcin1978wawa » 20 paź (sob) 2007, 16:46:30

Tak sie zastanawiam, może się czepiam, ale czy zajęcia informatyczne to będziesz wieczna przepychanka ? Wiem że w pierwszym dniu, tak może być. Ale co jeśli zapisze sie więcej osób niż jest stanowisk ?? Wtedy za każdym razem będzie przepychanka. Dziś chciałem sie zapisać na Ph dla zaawansowanych, i lipa , był taki tłok że mogłem zapomnieć. Cóż można przecież powiedzieć że w następnym semestrze spróbuje. Ale przecież liczba słuchaczy się nie zmniejszy.:/ Tak jak każdy płace kasę i w sumie powinienem sie uczyć a nie walczyć by się czegoś nauczyć. Przecież nie będę brał co mnie nie dotyczy. A tak czy inaczej zawsze będzie wszystko pozapychane. Otwarta rekrutacja spowodowała, że jest nas dużo za dużo..

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 20 paź (sob) 2007, 17:06:52

nie ma takiej możliwości żeby zapisało sie więcej osób niż jest stanowisk O_o ... decyduje rok / kolejność zapisów ... na następny raz powinno być jeszcze trochę więcej komputerów ... photoshop jest powtarzany co semestr, a w każdym drugim zazwyczaj natłok jest mniejszy ...

marcin1978wawa
Bywalec
Bywalec

Post autor: marcin1978wawa » 20 paź (sob) 2007, 17:11:30

hehe nie widziałeś Paziu co się dziś działo... Normalnie wcisnąć się można było.. Rozumiem że zalecana jest rozwaga w zapisach , ale mnie się udało zapisać jedynie na Corela. To będzie w tym semestrze jeden przedmiot informatyczny coś czuje. Chyba że zapisze się w piątek na Ph dla początkujących , ale to się kurde wynudzę..

marcin1978wawa
Bywalec
Bywalec

Post autor: marcin1978wawa » 20 paź (sob) 2007, 17:54:28

do tego , jeszcze dochodzi to że kurcze płacę za to by sie uczyć , rozumiem że gdyby to była państwowa, ale tu kurcze płace kasę i to wcale nie jest tak mało i kiedy przychodzę na zajęcia to miejsc nie ma. Dziś wróciłem po dwóch zajęciach do domu. Super po prostu. Do tego jeszcze zajęcia łączone są z drugim rokiem , co już w ogóle pogłębia problem ... Jak będzie tak sprawa wyglądać , to nie będę się męczyć i zrezygnuje..

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 20 paź (sob) 2007, 19:38:32

Otwarta rekrutacja jest straszliwym błędem tej szkoły, gdyż wygląda to tak jakby liczyła się dla nich kasa, a nie dobre warunki nauki dla słuchaczy.
A z informatycznymi jest tak, że jak na jeden przedmiot się teraz nie zapiszesz, to będziesz się mógł na niego zapisać na drugim roku, a wtedy już będziesz miał pierwszeństwo i przedmiot zrealizujesz. Oczywiście nie zawsze nauczyciele egzekwują ten przepis, a tego już powinna ich wyuczyć dyrekcja.

Soul_Oka
Nowy(a)

Post autor: Soul_Oka » 20 paź (sob) 2007, 20:19:54

u mnie ta sama sytuacja.
udało mi sie załapać na dwa przedmioty.
jeśli tak ma to wyglądać to rezygnuję jak kolega.
nie sztuką zapisać jak najwięcej osób dla pieniędzy ;/

marcin1978wawa
Bywalec
Bywalec

Post autor: marcin1978wawa » 20 paź (sob) 2007, 21:08:05

To jeszcze jedna dobra wiadomość :( Pamiętajmy o tym ze w marcu dochodzi rzut marcowej rekrutacji. Czyli będzie jeszcze nas więcej. Ciekawi mnie tylko czy ktoś tam na górze , zauważył co się dzieje ?? I czy mają zamiar coś z tym zrobić.

Monika Rak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Monika Rak » 20 paź (sob) 2007, 21:15:57

niestety dołączam się do współnego lamentu
co prawda udało mi się zapisać prawie wszędzie tam gdzie chciałam ale warunki ... bitwa o krzesło przy komputerze...sala nie wietrzona a ludzi tak dużo ze stoją na korytarzu
jakoś mi nie do śmiechu po dzisiejszej wojnie
a to że 2 rok ma łatwiej w zapisywaniu się na zajęcia nie jest mi pociechą bo nie mam zamiaru przez pierwszy nie realizowac tego co sobie zamierzyłam bo przyszłam do tej szkoły nie dla papieru tylko po konkretne umiejetnosci
a akcja z wartsztatem fotograficznym dla poczatkujących ... zapisywano tylko 2 rok były grupy skałdające się tylko z 2 roku a 1 z kwitkiem odchodził równo 3 razy(znam takie przypadki) - ja pocałowałam klamke co prawda tylko raz ale jestem i tak zła - bo bedąc na TV nie mam przez 1/2 roku styczności z kimś kto profesjonalnie poprowadzi mnie w krainę statycznego obrazu.
ten poscik jest miedzy innymi dla tych którzy pomstowali na krótkie i nie na temat off topiki
jak mnie cos ugryzie ponownie nie omieszkam wysmarowac jeszcze dłuższy
z całym szacunkiem
pozdrawiam :?

gala
Nowy(a)

Post autor: gala » 20 paź (sob) 2007, 22:10:45

Wydaje mi się , że skoro tak wielu ludzi rozpoczyna naukę w WSR to trzeba pogratulować specjalistą od reklamy i promocji. Mozemy się cieszyć ze tacy fachowcy nas uczą natomiast sam lokal WSR sie nie rozrasta a ludzi przybywa. Z tego powodu bijemy się o miejsce w sali a nie powinno to tak drastycznie wygladać. Przyznaje że może to wnerwić.
Fajnie by było gdyby WSR pomyślało o większym lokalu, gdzie znalazło by sie miejsce np. na kurtki, kawiarenkę a nie tylko automaty, i nikt by nikogo nie potrącał w przejściu głównym(szczególnie denerwujące gdy się trzyma goracą kawę na stojąco).

To tyle na chwilę obecną :D

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Trudności w zapisywaniu się na zajęcia sobotnie

Post autor: s_wojtkowski » 20 paź (sob) 2007, 22:21:49

Bardzo Was proszę o zachowanie spokoju i cierpliwości. Uprzedzałem Was (tj. szczególnie pierwszy rok zaoczny), że może być tak, że nie zdołacie się zapisać na wszystkie wybrane przedmioty. Rozumiem oczywiście frustracje tych, którzy nie mogli zapisać się na wiekszość wybranych przez siebie zajęć. O tym, że sytuacja wielu osób jest trudna wiem nie tylko z tego topiku - rozmawiałem o tym w ciągu dnia na korytarzach szkolnych z wieloma osobami.

Czynimy starania, żeby rozwiazać problemy. Przynajmniej wiekszość z nich. Co robimy?

Jutro przez cały dzień w sekretariacie będzie dyżurował i rozmawiał z Wami (tj. przede wszystkim osobami zawiedzionymi) konsultant ds. planu. Zbierze informacje na jakie zajęcia nie udało Wam sie zapisać mimo starania. Zbierze też informacje w jakich terminach możemy zorganizować dodatkowe grupy zajęciowe. Zorganizujemy takie grupy w terminach możliwych do przyjecia przez wiekszość z Was.

Choć taka sytuacja (napięcie przy zapisach na zajecia dodatkowe) zdarza się co rok - przyznaję, że w tym roku skala problemu trochę nas zaskoczyła. Przygotowaliśmy PROPORCJONALNIE WIĘCEJ propozycji zajęć niż kiedykolwiek, ale widać i tak nie do końca nadążyliśmy za Waszymi potrzebami. Nadrobimy to.

Zachęcam do zorientowania się w sekretariacie na których zajęciach sa jeszcze wolne miejsca i czy ewentualnie ich tematyka i terminy Wam odpowiadają. Jutro będzie się można dopisać do list uczestników tych zajęć. Polecam Waszej uwadze szczególnie zajecia piątkowe (w godz. 17:15-20:30), ale i sobotnie popołudnie i wieczór (równiez 17:15-20:30), gdzie generalnie jest duzo luźniej. Także w niedziele rano (08:30) są zajęcia z PhotoShopa, a jeśli będzie trzeba, utworzymy tu druga równoległą grupę.

Mam nadzieję, że przynajmniej nikt z drugiego roku nie miał problemów z dostaniem się na zajęcia. Nie dlatego, żebym jakoś faworyzował drugi rok, ale po prostu wierzę, ze ustalone w WSR zasady zapisów są właściwe i jestem do nich przekonany (pierwszemu rokowi pozostają jeszcze 3 semestry, drugiemu tylko jeden).

Przepraszając za wszystkie utrudnienia jeszcze raz Was proszę o cierpliwość. Myślę, że już jutro przekonacie się, że rozumiemy problem i znajdziemy sposoby jego pomyślnego rozwiązania.

PS. W piątek przywieziono klimatyzatory do sal komputerowych. Będziemy je instalować w najbliższych dniach.

RadekJ
Nowy(a)

Post autor: RadekJ » 21 paź (ndz) 2007, 22:05:21

Nie zamierzam tutaj bronic szkoly, ale w moim przypadku zaistnialy 3 sytuacje:
1. 3DSMax. W sali bylo na tyle duzo osob ze czesc z nas stala/siedziala na stolach. Ale gdy prowadzacy polozyl liste coby sie ludzie wpisywali to ona lezala dobre 2 minuty nie ruszona. Wiec jesli ktos bedzie mi tu plakal ze sie nie dostal na 3DSMaxa to go obsmieje.
2. Warsztaty foto-zaawansowane. Na blisko 20 osob ponad 10 bylo z 2 roku. Jako ze 2 rok ma pierwszenstwo przy zapisach wyglad na to ze sie na to nie zalapalem. ALE. Dostalem dzis do lapy ankiete. Poszedlem do sekretariatu. Przedstawilem sytuacje, co i jak, Odpowiedzialem twierdzaco ze nie widze przeciwwskazan dla zajec w ciagu tygodnia, np. na 19.00, dostalem info, cyt. "To ja ci gwarantuje ze bedziesz mial te zajecia". (Artur Waczko) Trzymam zatem za slowo:) Zapomnialem tylko dopisac ze wpisalem jedynie zajecia "informatyczne" (wspomniany 3DSMax) A na branding i naming chodze swoja droga...
3. Warsztaty foto-zaawansowane, c.d. Koniec koncow z powodu braku prowadzacego ogladalismy zdjecia ktore przyniosl prowadzacy w zastepstwie (nazwiska nie pomne, przepraszam). Mam nadzieje ze bedzie to jedyna wtopa na tym przedmiocie...

yaceusz
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: yaceusz » 21 paź (ndz) 2007, 22:29:37

No to ja się boję czy na cokolwiek uda mi się załapać, bo na tym zjeździe moja obecność była niestety niemożliwa :/

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 21 paź (ndz) 2007, 23:08:21

yaceusz pisze:No to ja się boję czy na cokolwiek uda mi się załapać, bo na tym zjeździe moja obecność była niestety niemożliwa :/
Myślę, że coś Ci tam na listach znajdziemy (np. warsztaty wizażu o 17:15 :D

a tak poważnie - to napewno znajdzie się gdzieś dla Ciebie miejsce - bo zostaną utworzone nowe grupy i zajęcia (przynajmniej z tego co mi wiadomo :D

więc UsZy do GóRy :!:

Marmad
Nowy(a)

Post autor: Marmad » 22 paź (pn) 2007, 13:34:40

warsztaty wizażu o 17:15 - z tego co wiem jest już full :P Sam na to chodze... co ciekawe prawie 1/3 jaka przyszła na zajęcia to byli faceci.

Jakoś ja niemiałem problemów, żeby sie dostać na to co chciałem...
Problem był jedynie z Photoshopem zaawansowanym... ale jako, że przy tym programie obcuje w pracy... a i sam z własnej woli spędziłem przy nim wiele godzin, to płakał niebędę... prowadzący i tak powiedział, że jeśli się z nim skontaktuję, to przekaże mi rozkład tematów... i żebym sie nie nudził będę mógł przyjść na to co mnie interesuje.

Generalnie moim zdaniem - grunt nie jest w tym zeby się rozpychać rękami i nogami... a w tym, żeby wszystko rozsądnie zaplanować... wiadomo, że na części przedmiotów będzie straszny tłok w pierwszym semestrze... ale to wynika właśnie z braku przewidywania i planowania, które akurat w tym fachu są dosyć istotne.

shimishi
Nowy(a)

Post autor: shimishi » 24 paź (śr) 2007, 11:56:17

Tłok przeraźliwy. Nawet na Corelu (co to podobno taki denny program jest... - ja się zapisałem, a co!). Na wizażu już Marmad mówił - full, ledwo się pomieściliśmy. Dodatkowe warsztaty foto - chyba sobie odpuszczę, bo mam w standardzie. Rysunkowe - zadeptaliśmy się (tu akurat nie odpuszczę, chodził będę).

Na Photoshopa jakoś się nie wyrobiłem w niedzielę rano, może mi ktoś powiedzieć jak tam z zagęszczeniem? Żebym wiedział, czy jest sens (i możliwość) się dopisywać na następnym zjeździe.

ODPOWIEDZ