CZAD
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- WSR Guru
Ale czad http://szkolareklamy.pl/ftopic-5704-day ... sc-15.html to tu możecie typować wyniki piłki nożnej. Zapraszamy do zabawy. 

-
- Zadomowił(a) się
-
- Loża WSR
Zawsze glosuje albo sam wczesnie z rana albo zaraz po kosciele z cala rodzina. No ale brat mnie poprosil to na niego poczekalem i poszlismy wieczorem. I pozniej ponad 30 minut na karte
Ale fajna atmosfera byla. Tak rodzinnie i solidarnie jak za dawnych lat
Dzieciaki i psy ganialy. Ludzie rozmawiali i sie smiali. Dawno czegos takiego na wyborach nie przezylem 

-
- Wyrocznia WSR
Ja za to wpadłam prosto z pociągu bo nie zdążyłam zagłosować w Mediolanie, potem nie zdążyłam w Katowicach i leciałam szybko żeby zdążyć w macierzystym miejscu. Wpadłam do lokalu a tu kolejka! 8O Ja w szoku o co kaman a za chwilę się dowiaduję, że przedłużone do 21. Na liście mojej ulicy długa kolejka a ja jako, że posiadałam karteczkę z urzędu dzielnicy, podeszłam sobie do wolnego stanowiska i szybciutko pobrałam kartę widząc jak inni patrzą na mnie spod byka. 

-
- Wyrocznia WSR
-
- Loża WSR
chciałaś cudu - to masz!Happy pisze:Ale czaad! W drodze z pracy do domu mijam miejsce, w którym sprzedają już:
BOŻONARODZENIOWE CHOINKI!
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

pozatym, moze te choinki juz teraz dlatego ze poprzednie rządy wprowadziły zakaz handlu w niedziele i wiekszosc ludzi nie bedzie miala z tego powodu kiedy kupic choinki...?

ps. Domi jutro do Ciebie wpadne na chwile - wieszpoco

-
- Wyrocznia WSR
No przykro mi to powiedzieć, ale te choinki pojawiły się jeszcze za starego rządu... Także to nie POcud.
A jeśli tacy jesteście za handlem w święta i w niedzielę to zatrudnijcie się w supermarketach. I nie spędzajacie czasu z rodziną tylko na kasie. Bo oczywiście nie można zrobić zakupów dzień przed tylko trzeba koniecznie w święto do sklepu biegać.
Ale z tego narodu się POegoiści zrobili.
Ja jestem za tym, żeby ci ludzie mieli wtedy wolne! Chyba, że ktoś się zgłasza na ochotnika, ale wtedy powinien mieć podwójna stawkę! 

A jeśli tacy jesteście za handlem w święta i w niedzielę to zatrudnijcie się w supermarketach. I nie spędzajacie czasu z rodziną tylko na kasie. Bo oczywiście nie można zrobić zakupów dzień przed tylko trzeba koniecznie w święto do sklepu biegać.

-
- WSR Guru
Widzę, że ktoś nie do końca wie o co chodzi w zakazie handlu w niedzielę. Zakaz nie obowiązuję dla tych, którzy sami prowadzą swoją firmę. A takie osoby raczej sprzedają choinki. Także jakby ktoś nie wiedział to jest to szansa dla lokalnych małych sklepików na większy zarobek.
PS
Jak ja lubię osoby, które krytykują rząd, a sami nie wiedzą do końca za co

PS
Jak ja lubię osoby, które krytykują rząd, a sami nie wiedzą do końca za co

-
- Loża WSR
Po pierwsze : od paru dni nie mam najmniejszej ochoty na jakiekolwiek udzielanie się na forum, tryskanie uśmieszkami i humorem etc.
Po drugie : mocno upraszczasz rozmowę na gg w temacie pracowania w niedziele i święta... toteż może pozwolę sobie tu wrzucić większość wypowiedzi swoich z tej rozmowy - bo nie mam ochoty silić się na wywód ..
SeIZe 12:38:38
no to wez pod uwage ze jak ktos za(***) przez caly tydzien w pracy to musi kiedy miec zrobic zakupy dla rodziny
SeIZe 12:41:23
ja jestem za tym ze w niedziele ma byc handel a w swieta jest tryb rotacyjny i dobrowolny [ustala sie wczesniej grafik] i swieta sa zgodnie z kodeksem wyzej platne i tyle
SeIZe 12:42:48
spoko niech metro i autobusy w swieta tez nie kursuja i niech ludzie moga siedziec z rodzina a nie jezdzic jako kierowcy
SeIZe 12:44:23
kazdy wychowuje dziecko tak jak chce i jezeli uwzaza ze wiecejh rozrywki da im pojscie do kina w swieto to jego jest sprawa a nie ustawy
SeIZe 12:45:07
komunizm i odgorne nakazy ingerujace we wszystko juz sie dawno kochana skonczyly
SeIZe 12:46:16
i jakie swieta maja swietowac ?
SeIZe 12:46:47
jezeli w ich religi sa inne dni swietami to co ? wtedy moga zapierniczac bo ustawa tego nie obejmuje ? bezsens
SeIZe 12:52:43
no bo ty kazalabys np w swieto koscielne-ustawowe wszystkim sidziec w domu a to bez sensu
SeIZe 12:53:23
jak swieta ktos nie uznaje, nie obchodzi to czemu ma nie miec prawa do inej forny swietowania ?
SeIZe 12:53:42
po prostu nie moze byc przymusu pracy w takie dni tylko wedle woli pracownika i tyle
Po drugie : mocno upraszczasz rozmowę na gg w temacie pracowania w niedziele i święta... toteż może pozwolę sobie tu wrzucić większość wypowiedzi swoich z tej rozmowy - bo nie mam ochoty silić się na wywód ..
SeIZe 12:38:38
no to wez pod uwage ze jak ktos za(***) przez caly tydzien w pracy to musi kiedy miec zrobic zakupy dla rodziny
SeIZe 12:41:23
ja jestem za tym ze w niedziele ma byc handel a w swieta jest tryb rotacyjny i dobrowolny [ustala sie wczesniej grafik] i swieta sa zgodnie z kodeksem wyzej platne i tyle
SeIZe 12:42:48
spoko niech metro i autobusy w swieta tez nie kursuja i niech ludzie moga siedziec z rodzina a nie jezdzic jako kierowcy
SeIZe 12:44:23
kazdy wychowuje dziecko tak jak chce i jezeli uwzaza ze wiecejh rozrywki da im pojscie do kina w swieto to jego jest sprawa a nie ustawy
SeIZe 12:45:07
komunizm i odgorne nakazy ingerujace we wszystko juz sie dawno kochana skonczyly
SeIZe 12:46:16
i jakie swieta maja swietowac ?
SeIZe 12:46:47
jezeli w ich religi sa inne dni swietami to co ? wtedy moga zapierniczac bo ustawa tego nie obejmuje ? bezsens
SeIZe 12:52:43
no bo ty kazalabys np w swieto koscielne-ustawowe wszystkim sidziec w domu a to bez sensu
SeIZe 12:53:23
jak swieta ktos nie uznaje, nie obchodzi to czemu ma nie miec prawa do inej forny swietowania ?
SeIZe 12:53:42
po prostu nie moze byc przymusu pracy w takie dni tylko wedle woli pracownika i tyle
-
- Wyrocznia WSR
A ja myślałam, że to rozmowa jednak prywatna. 8O Ale jak widać należy uważać jak się gdziekolwiek swoje ślady zostawia.
Strzeżcie się bo nie znacie dnia ani godziny.
A ja nadal uważam, że supermarkety i galerie wszelakie powinny być w święta nieczynne gdyż przez nie min. więzi rodzinne się znacznie rozluźniają w obecnych czasach. I już nawet ci co mają wolne (a nie muszą stać przymusowo na kasie w supermarkecie) wybierają się całą rodziną na zakupy. Po prostu ludzie już prawie nie potrafią ze sobą rozmawiać i tak jest prościej. Wyjść do galerii. Mało rozmawiać. A jeśli już się zdarzy to o towarze na wystawie.

A ja nadal uważam, że supermarkety i galerie wszelakie powinny być w święta nieczynne gdyż przez nie min. więzi rodzinne się znacznie rozluźniają w obecnych czasach. I już nawet ci co mają wolne (a nie muszą stać przymusowo na kasie w supermarkecie) wybierają się całą rodziną na zakupy. Po prostu ludzie już prawie nie potrafią ze sobą rozmawiać i tak jest prościej. Wyjść do galerii. Mało rozmawiać. A jeśli już się zdarzy to o towarze na wystawie.