Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
Mi podobalo sie to co Tusk powiedzial tuz po wyborach o milosci i zwyciestwie jasnej strony. Nie wiem na ile byl to zabieg retyryczny a na ile takie "wyznanie wiary" ale jest to bardzo bliskie mojej filozofii.Happy pisze:Hurra! Mój ulubieniec Jacky K. został w sejmie! Uwielbiam go słuchać!Fajniutko!
W zasadzie chcialoby sie powiedziec: Rychlo w czas. Ale niech bedzie: Lepiej pozno niz wcale.Kali pisze:Dla tych, którzy mają klapki na oczach i widzą tylko stronnicze działanie prokuratury![]()
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=14b58
Ja mam nadzieje że w kwestii moralności będą po prostu szczerzy, prawdziwi - czyli zgodni z własnymi przekonaniami - oraz nie wykorzystujący haseł o moralności jako napisów "na sztandarach" pod którymi się idzie ale tak naprawdę tylko i wyłącznie dla pozoranctwa i dodania sobie estymy.wojtkowski pisze:(...) Niech zatem skutecznie realizują słuszne cele i nie bardzo naruszają dobre, konserwatywne poglądy większości Polaków w sferze moralności. Niech też uszanują naszą narodową religijność. (...)
Może np. tego by w sondażach i opiniach ludzkich nie traciła; a także stanowiła konstruktywną opozycję działającą na rzecz dobra Polski, ale przy jednoczesnym nie wykorzystywaniu jakichś fobii, obsesji, lęków i chęci kontrolowania wszystkiego w życiu politycznym.wojtkowski pisze:(...) Na razie nie wiem czego zyczyć PiS.
Ja mam nadzieje że "towarzyszy" nie będzie dzielić się dla swoich celów na tych zrehabilitowanych i na tych nie zrehabilitowanych (że nie będzie dzielić się na tych co to kiedyś służyli negowanemu systemowi totalitarnemu ale są teraz po "naszej" stronie - na tych dobrych, a tych co znajdują się w innej frakcji - na złych) i nie będzie nazywać się ludzi "czerwonymi towarzyszami" tylko dlatego, że w różnych kwestiach mają odmienne zdanie.wojtkowski pisze:(...) Udało się - i mam nadzieję, że na trwałe, a najlepiej na zawsze - zepchnąć towarzyszy (i tych czerwonych z SLD i czerwonoróżowych z PD) na margines sceny politycznej.