Reklamowe kontrowersje

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

a_anka
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: a_anka » 15 lis (czw) 2007, 09:57:35

Udało mi się znaleźć na necie, bo z kompa nie dało rady... a raczej ja nie dałam rady :wink:

Obrazek

bartek_f
Bywalec
Bywalec

Post autor: bartek_f » 16 lis (pt) 2007, 14:30:06

ta kampania przeciw anoreksji i bulimii jest R-E-W-E-L-A-C-Y-J-N-A! Szkoda, że nie możemy liczyć na coś takiego w Polsce... :(

co do wykorzystywania motywów religijnych: ta z trutką na szczury jest trochę niesmaczna, ale kontekst jest oczywisty. a reklama telefonów z ostatnią wieczerzą jest dobra :) i znów problem z Polską mentalnością, bo coś takiego u nas by nie przeszło :(

lunasz
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: lunasz » 10 gru (pn) 2007, 15:52:57

Witam.
reklama dla chudziutkich nastolatek jest świetna.
Oglądając te wszystkie reklamy włażące do oczu ma się dość,ale jednocześnie tak jak dla mnie zastanawiam się co może zrobić nie bardzo bogaty artysta ,żyjący z pędzla aby krzyknieto.
Wprawdzie niekoniecznie naruszać religię (nie jestem za ani przeciw,uważam że pewnych spraw nie należy krzywić) ale jednak coś zrobić.
Za zimno abym malneła na sobie obraz i pod np. sejm,i może troche za stara.
Nie zagłodzę psa an nie zrobię kupy publicznie,dla mnie nie jest to sztuką.
Powiedzcie mi ,co by Was ruszyło ,jaki obraz lub cokolwiek,aby był chociaż mały skandal,bo dzisiaj to chyba tylko skandal działa. :roll:

ODPOWIEDZ