Paziu pisze:Artur0 pisze:Paziu pisze:damn mogę a omg nie ? <podpowiedź - ja to robię specjalnie ... a Ty niechcący ... >
Przypomnę (parę postów wcześniej): "omg cżłowieku ... czytaj co piszesz" (Jeśli już mamy się czepiać szczegółów)
no właśnie o to mi chodzi "omg" mi zabroniłeś ... a "damn" nie ... chodzi tylko o skróty ? ...
>> Pokaż moment w którym Ci zabroniłem uzywania skrótów internetowych, bo wydaje mi się ( a wręcz przekonany jestem), że pierwszy się zacząłeś tego czepiać, własnie mnie. Pozatym słowo "damn", to nie jest skrót, a konkretne słowo z jezyka angielskiego, więc Twe tłumaczenie w ogóle do mnie ne przemawia.
"ehh ... nie starałem sie definiować ... tylko nazwać 1 (słownie JEDEN) konkretny egzemplarz ... naprawdę nie widzisz różnicy w kategoryzowaniu między tym jak mówię"
>>A to dobre, ponieważ idąc tokiem Twego myslenia, to taki Jan Kowalski (którego jest od groma w naszym kraju), ma przechlapane... Otóż NIE JEST on jednym jedynym "egzemplarzem", a raczej przedstawicielem swojego imienia i nazwiska, a co za tym idzie nie może mówić o swoich mianach jako nazwach własnych (co wczesniej pragnąłes mi udowodnić, że nazwa własna to imie i nazwisko). Smieszne i absurdalne zarazem, czyż nie?
<"Wenus z Milo" "Jerzy Buzek" "Mount Everest" "Warszawa", a tym jak mówię "Wenus" "Jerzy"> Zgodzę się, co do tego, że sa to nazwy własne.
"Góra" "Miasto" ? - A to akurat totalna bzudra. (wróć do odpowiedzi o "krześle" z wiki)
Pozatym tak mnie naszło dziś.
Wyobraź sobie, że stoisz w tłumie i ktoś Cię woła z imienia. Czemu sie odwracasz? Skoro imie to nie jest nazwa własna (przypisana komuś), to równie dobrze każdy mógłby sie odwrócić, albo każdy mógłby zignorować zawołanie (w tym i Ty).
Inna sytuacja. Ktoś woła na ulicy do Ciebie w tłumie "człowieku!" albo "istoto ludzka!" (wiem, absurdalne, ale pragnę pokazać na czym to mniej wiecej polega). Jaka jest reakcja? Odwracaja się wszyscy, bo zawołanie, mimo iz nie było skierowane bezpośrednio do nich, to odwoływało się do tego kim są. (Patrz: krzesło, bo to dobry przykład).
I nie wiem jak możesz pouczać innych skoro sam nie znasz zasad poprawnej interpunkcji, chociażby. Co jest irytujace, bo Twoje posty traca i na czytelności i na znaczeniu.