Forum Rank 100
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Nowy ranking forumowy
Uwaga!
Informuję, że do następnych rankingów forumowych będzie brana pod uwagę nie ilość postów, ale:
(1) sumaryczna ilość znaków w postach
(2) wartość merytoryczna postów
(3) to, na którym forum się znalazły (najniżej będzie punktowany Hydepark, Forum Ogólne i kilka innych; najwyżej natomiast oczywiście Forum Naukowe).
Dodatkowo posty zawierające jedno słowo lub wyłącznie emotikon będą prawdopodobnie z automatu skasowane (także wstecznie) - pracujemy już nad enginem, który to udźwignie i zrealizuje.
Takie działania mają uzdrowić dziwne zachowania niektórych forumowiczów i urealnić ocenę ich rzeczywistego wkładu w rozwój naszej platformy dyskusyjnej. (Nowy ranking będzie więc wyglądał już trochę inaczej niż ten zawarty w poście otwierającym niniejszy topik.)
Uprasza się więc o nie nabijanie sobie liczników i nie traktowanie forum jako czatu (za wyjątkiem topiku CZAT, o pardon, CZAD na Hydeparku). Zamiast pisać krótkie uwagi (często bez żadnego znaczenia lub po prostu głupie), proszę zabierać głos merytorycznie, na temat, problemowo i inteligentnie.
W imieniu kapituły pilnowania porządku na Stronie www i promocji Forum WSR oraz związku moderatorów Forum WSR
[sw]
Informuję, że do następnych rankingów forumowych będzie brana pod uwagę nie ilość postów, ale:
(3) to, na którym forum się znalazły (najniżej będzie punktowany Hydepark, Forum Ogólne i kilka innych; najwyżej natomiast oczywiście Forum Naukowe).
Dodatkowo posty zawierające jedno słowo lub wyłącznie emotikon będą prawdopodobnie z automatu skasowane (także wstecznie) - pracujemy już nad enginem, który to udźwignie i zrealizuje.
Takie działania mają uzdrowić dziwne zachowania niektórych forumowiczów i urealnić ocenę ich rzeczywistego wkładu w rozwój naszej platformy dyskusyjnej. (Nowy ranking będzie więc wyglądał już trochę inaczej niż ten zawarty w poście otwierającym niniejszy topik.)
Uprasza się więc o nie nabijanie sobie liczników i nie traktowanie forum jako czatu (za wyjątkiem topiku CZAT, o pardon, CZAD na Hydeparku). Zamiast pisać krótkie uwagi (często bez żadnego znaczenia lub po prostu głupie), proszę zabierać głos merytorycznie, na temat, problemowo i inteligentnie.
W imieniu kapituły pilnowania porządku na Stronie www i promocji Forum WSR oraz związku moderatorów Forum WSR
[sw]
Ostatnio zmieniony 20 gru (czw) 2007, 15:29:20 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Loża WSR
Re: Nowy ranking forumowy
Oho czyli jednak w przyszłym rankingu mam szansę na czerwoną koszulkęwojtkowski pisze:(1) sumaryczna ilość znaków w postach

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Szczerze mówiąc nie tylko z tego powoduseize pisze:Oho czyli jednak w przyszłym rankingu mam szansę na czerwoną koszulkęwojtkowski pisze:(1) sumaryczna ilość znaków w postach![]()

-
- Ekspert
A jak chcesz oceniać punkt 2?wojtkowski pisze:Uwaga!
(3) to, na którym forum się znalazły
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Nowy ranking forumowy - dyskusja
W miarę rzetelnieCASE pisze:A jak chcesz oceniać punkt 2?wojtkowski pisze:
(3) to, na którym forum się znalazły

Wiem.Wiciu pisze:jak dla mnie beznadzieja
Ostatnio zmieniony 20 gru (czw) 2007, 15:42:38 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
No właśnie! Dobrze główkujesz!
Dobrze główkujesz!CASE pisze:Srylion punktów będzie za treściwy post w Naukowym, topic "Kocham reklamę prasową". Za "Kocham TV" będą karne

No właśnie!CASE pisze:A BTW, Antyklerykalizm, któremu długości i treściwości postów odmówić nie można, jest na Hydeparku. I co?

-
- Loża WSR
I nicCASE pisze:A BTW, Antyklerykalizm, któremu długości i treściwości postów odmówić nie można, jest na Hydeparku. I co?

-
- Ekspert
-
- Loża WSR
No to z ciekawości postanowiłem rzucić okiem jak tam rozkłada się moja działalność forumowa i ...wojtkowski pisze:(najniżej będzie punktowany Hydepark, Forum Ogólne i kilka innych; najwyżej natomiast oczywiście Forum Naukowe).
...zabrałem udział w niby 958 tematach, choć 76 z tego jest niewiadomą, bo się nie pokazują już w profilu

Forum Ogólne - 299
Hydepark - 207
Ogłoszenia / Prośby... - 84
Muzyka - 45
Spotkania, imprezy - 35
Kino, Film, TV - 33
Pomoc dla - 31
Humor - 23
Gry i zabawy - 22
Rekrutacja - 21
Książki - 13
Internet - 13