Poleć film

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 30 gru (ndz) 2007, 23:50:37

Nieznajoma (La Sconosciuta) film Giuseppe Tornatore

Tajemnicza młoda kobieta z okien swojego domu obserwuje mieszkającą naprzeciwko rodzinę jubilerów. Wrażenie spokojnej i uległej osoby, które sprawia, to tylko fasada, pod którą kryje się jej druga, niepohamowana natura i tragiczna przeszłość... Kobieta zdobywa pracę sprzątaczki w domu obserwowanej rodziny, zaczyna coraz bardziej przenikać do ich świata. Wykorzystując chwilowy kryzys w małżeństwie swoich chlebodawców, szybko zjednuje sobie przyjaźń ich córeczki. Wydaje się, że nic nie będzie w stanie powstrzymać jej planu...

Naprawdę super film, bardzo mi się podobał a to ostatnio rzadkość. Polecam, klimat mroczny tajemniczy, ale zapowiada że coś będzie lepiej... Super, naprawdę. :idea:

Obrazek

Obrazek

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 31 gru (pn) 2007, 00:07:06

Aaa i byłam w tym tygodniu też na Niani w Nowym Jorku. Fajny, taki babski film ze Scarletką i bardzo przystojnym sąsiadem z góry. :wink: Ale panom to się raczej może na nim nudzić, typowo babski film na długi zimowy wieczór! :idea:

Obrazek
Niania z tak zwanym Ciachem. :wink:

Obrazek

Obrazek
A tu z podopiecznym Grayerem.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 31 gru (pn) 2007, 01:14:09

Jak jest Scarlet to się nie może nudzić :P

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 31 gru (pn) 2007, 09:30:51

Happy pisze:Aaa i byłam w tym tygodniu też na Niani w Nowym Jorku. Fajny, taki babski film ze Scarletką i bardzo przystojnym sąsiadem z góry. :wink: Ale panom to się raczej może na nim nudzić, typowo babski film na długi zimowy wieczór! :idea:
A tam zaraz nudzic. Na pewno znacznie lepszy od moim zdaniem przereklamowanego Diabel ubiera sie u Prady. Mniej cukierkowy a bardziej zyciowy. Choc oczywiscie zakonczenie typowo hollywodzkie. Mam nadzieje ze przynajmniej tak samo bylo w ksiazce. Bo ostatnio zobaczylem Hrabiego Monte Christo i mocno sie zdziwilem na koncu :roll:

a_anka
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: a_anka » 04 sty (pt) 2008, 19:58:48

Właśnie wróciłam z kina z filmu "Across the Universe". Dla mnie rewelacja!

"Jest to wspaniały musical o miłości, antywojennych protestach, walce o prawa cywilne. Sciężka dźwiękowa filmu to piosenki zespołu The Beatles. Historia dzieje się w latach 60-tych. Jude (Jim Sturgess) jedzie do Ameryki, by odnaleźć nieznanego mu ojca, poznaje Lucy (Evan Rachel Wood) i zakochuje się. Brat Lucy - Max (Joe Anderson) zostaje powołany na wojnę w Wietnamie, Jude i Lucy stają się członkami grupy pokojowej." (Filmweb.pl)

Zdecydowanie polecam, szczególnie fanom The Beatles... :)

krzysiu
Ekspert
Ekspert

Post autor: krzysiu » 05 sty (sob) 2008, 12:06:00

Kali pisze:Jak jest Scarlet to się nie może nudzić :P
no mi to się ona przejadła... wręcz już mnie nawet nie rusza. :?

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 06 sty (ndz) 2008, 13:55:26

Wczorajsze kino indyjskie. Monsunowe wesele najlepiej ocenione w GW z wszystkich trzech filmów, podobno komedia, ale nie wiem czy komedia porusza tak traumatyczne problemy jaki tam miał miejsce... Następny film indyjski Dharm dla mnie genialny po prostu, naprawdę niesamowity film poruszający wątki hindusko - muzułmańskie, pełen medytacji, muzyki, zwyczajów. I ostatni film Krzyk mrówek niesamowicie filozoficzny (choć już była późna pora i nieco mi koncentracja osłabła). Młode małżeństwo z Iranu (on - komunista, ona - głęboko wierząca) podróżuje przez Indie w poszukiwaniu doskonałego człowieka. Mnóstwo rozważań nad sensem życia i istnienia, podróż przez Indie (min. niesamowite zdjęcia z miasta umarłych gdzie wprost ukazane są stosy, na których paleni są zmarli a ich prochy wrzucane do rzeki a co najbardziej niesamowite i dla europejczyków przerażające i odrażające zaraz potem do tej rzeki Gangesu wskakują dzieci i się tam kąpią).
Niesamowite są te filmy. Ostatni na pewno obejrzę jeszcze raz, ale już jakoś o normalnej porze. :idea:

Obrazek

Pandit Chaturvedi [Pankaj Kapur] Dharm

nitka
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: nitka » 12 sty (sob) 2008, 12:06:47

Polecam "Królestwo" i "Doskonały Świat" to tyle na dzisiaj z mojego polecania :)

Emil SowiĂąski
Nowy(a)

Post autor: Emil SowiĂąski » 19 sty (sob) 2008, 15:35:13

Ja ostatnio obejrzałem film "Wszyscy Ludzie Króla" i wywarł na mnie duże wrażenie zwłaszcza kreacja Seana Penna. Film zrealizowany na podstawie powieści Roberta Penna Warrena. Gorąco polecam...

yaceusz
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: yaceusz » 01 lut (pt) 2008, 20:02:16

Trzy filmy, którymi ostatnio miałem sposobność raczyć swe oczęta, uszęta i duszyczkę.

Butch Cassidy and the Sundance Kid
Historia dwóch opryszków, którzy parę lat temu chadzali sobie i jeździli konno po Dzikim Zachodzie. Grany przez Paula Newmana Butch co sekundę wpada na nowy pomysł pod tytułem "Wiem jak się obłowić". Jego plany są całkiem skuteczne, tym bardziej, jeżeli u swego boku ma Roberta Redforda w roli Sundance Kida- pana i władcę rowolweru. Niestetyś, po n-tym napadzie na pociąg, właściciel linii kolejowych ostanawia wynająć najgorszych wyjadaczy wśród stróżów prawa, żeby niegrzecznych chłopców ukatrupili. Wyjadacze są takimi wyjadaczami, że nasze ulubione łobuziaki musza uciekać do Boliwii (pomysł Butcha) i tam rabować.
Świetny western plus kupa smiechu :D

Blade Runner- ostateczna wersja reżyserska
Przyznaję się bez bicia, że oryginał widziałem raz, daaaaaawno temu, kiedy jeszcze dzieci przynosił bocian i byłem zdecydowanie na młody na fantastykę Dicka, w dodatku w takiej oprawie.
Ale to co teraz ujrzałem sprawiło, że moje serducho połamało mi parę żeber skacząc z radości. A Rutger Hauer w roli Roya powala na kolana.

Bullitt
Steve McQueen jako detektyw Frank Bullitt, dostaje zadanie ochrony świadka, co to ma złożyć zeznania w sprawie przeciwko mafii. Pech chciał, że świadek zostaje postrzelony, co później wpędza go do grobu po krótkiej wizycie w szpitalu. Ale Bullitt, jako glina o stalowych jajach, udaje, że świadek ma się dobrze i próbuje dojść, kto stoi za śmiercią biednego świadka. Zamiast do karawanu pakuje zwłoki do ambulansu i udaje, że przenoszą pacjenta do innego szpitala zamiast pod ziemię. Bandziory i wszyscy przełożeni próbują mu utrudnić rozwiązanie sprawny, ale detektyw się nie poddaje, co skutkuje powstaniem m.in. jednego z najwspanialszych pościgów samochodowych w historii kina.
Bullitt zapoczątkował kino akcji. To ojciec wszyskich filmów, w których jest się czym poekscytować i nad czym pomyśleć. Legenda mili państwo, legenda.

Kto nie widział Butch Cassidy and the Sundance Kid grzeszy.
Kto nie widział Blade Runnera w któejkolwiek z wersji (jest ich bodaj z osiem) grzeszy strasznie.
Kto nie widział Bullitta... będzie się smażyć na szatańskiej patelni, aż bogowie umrą, a krąg czasu się zamknie i wszystko się zacznie od początku.
Amen.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 01 lut (pt) 2008, 23:38:20

No to teraz ja. Właśnie wróciłam z Lejdis . Fajniutki film, można się pośmiać i ze śmiechu i ze wzruszenia czasami. Fajnie pokazane życie czterech kobitek, których przyjaźń przetrwa wszystko (czy to w życiu było by możliwe... :?: :roll: ). Dziewczyny super grają, chłopaki też. Duet Szyc i Więckiewicz wymiata jak zawsze... Z Kota można się nieźle polać.

A najlepsze w tym filmie to to, że w jednej z postaci odnalazłam samą siebie. 8O I to mnie trochę przeraziło... :P :wink:

A z takich mniej sympatycznych informacji to drożeją bilety do Multikina.

Także oprócz prądu, żywności to teraz jeszcze cena biletów idzie w górę. :?

A i karty Nokia też tracą ważność, teraz trzeba coś sobie wgrać na tapetę. Ale nuuuda. :twisted:

Obrazek

a_anka
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: a_anka » 02 lut (sob) 2008, 01:02:42

Happy pisze:A i karty Nokia też tracą ważność, teraz trzeba coś sobie wgrać na tapetę. Ale nuuuda. :twisted:
No co Ty mówisz?? Od kiedy tracą ważność? Co sobie trzeba wgrać? Ale lipa :?

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 02 lut (sob) 2008, 01:35:55

Od marca nie są ważne, można kartę zamienić na tapetę, którą w multikinie musisz pokazać oczywiście w telefonie Nokii. Ale pieprze taki interes skoro w tygodniu to będzie tylko 2zł zniżki a w weekend 4zł. I się dziwić, że tyle ludzi ściąga filmy. Club Nokia spadł na psy. A jak do kina to chyba zacznę chodzić do Kinoteki tam z ich kartą bilety po 13zł.

Emil SowiĂąski
Nowy(a)

Post autor: Emil SowiĂąski » 02 lut (sob) 2008, 21:13:32

Ostatnio pewien chłopak był w kinie z pewną dziewczyną na filmie Elżbieta.
Film wybrała dziewczyna, więc chłopakowi ciężko było się wykręcić zwłaszcza że mu zależało na spotkaniu z nią. Film ogólnie ciekawy, ładne kreacje i charakteryzacja, świetna rola Cate Blanchett. Chłopak jednak myślał cały czas o tej dziewczynie i czekał na chwile by ją pocałować lub przynajmniej potrzymać ją za rękę. Spotkali się jeszcze dwa razy i nic z tego nie wyszło bo dziewczyna nie wie czego chce, uważa się za jakąś księżniczkę i czeka na księcia z bajki, ale to opowieść na inne forum

[/url][/list][/quote]

mr.maxior
Nowy(a)

ALIAS Agentka o 100 Twarzach

Post autor: mr.maxior » 08 lut (pt) 2008, 21:24:22

Ja moge polecić serial Alias Agentka o 100 Twarzach ... naprawdę miodzio ... liczy 105 odcinków [ 5 sezonów] Opowiada o Młodej kobiecie która jest Agentką i pracuje pod przykrywka w CIA ... najnowsze technologie, gadżety, broń ... Naprawdę dobry... jak ktoś chce to mam wszystie 5 sezonów ... www.magiakina@wp.pl

ODPOWIEDZ