Rozmowy o polityce
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
No o takich różnych cudach to chyba więcej od PO wiedzą Kościół, komuniści* czy np. fani Harry PotteraMagdusia pisze:przeciez obiecywali cud... to Dominika czeka

* może nie wszyscy pamiętają ale kiedyś było coś takiego :
7 cudów komunizmu:
1. Kazdy mial prace.
2. Mimo, ze kazdy mial prace, nikt nigdy nie pracowal.
3. Nawet mimo tego, ze nikt nie pracowal, plan byl zawsze wykonany w ponad 100%.
4. Nawet mimo tego, ze plan byl wykonywany w ponad 100%, nie mozna bylo niczego kupic.
5. Nawet mimo tego, ze nie mozna bylo niczego kupic, wszyscy mieli wszystko.
6. Nawet mimo tego, ze wszyscy mieli wszystko, wszyscy kradli.
7. Nawet mimo tego, ze wszyscy kradli, nigdy niczego nie brakowalo.
-
- Loża WSR
OT :
Denerwuje Cię coś, irytuję to też przecież można pisać co dokładnie i dlaczego
Chyba że z zasadny masz jakiegoś ducha o nacechowaniu skrajnie anarchistycznym czyli po prostu podejście typu "f*ck the system" i walić jakiekolwiek szczegóły i rozmowy o nich

Ależ to nie jest temat gdzie trzeba było by tylko słodzić albo cośWiciu pisze:ja nie mam zamiaru pisać tutaj nic innego jak tylko bluzgi na bande tych kretynów..

-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Cóż ja się akurat z takim stwierdzeniem nie zgadzam, ale jak wiadomo zdanie możemy mieć różneWiciu pisze:ja się tym wszystkim w ogóle nie interesuje bo po 1 nie mam na nic wpływu (...)

A to nie przyjemniej trochę pocierpieć i się zastanowić i jakoś tam pomyśleć czy i jak może być lepiej i jak można w tym pomóc?Wiciu pisze:a po 2gie jest tak samo do dupy jak i zawsze było. będzie lepiej to się może zainteresuje dlaczego tak się dzieje...a póki co nie chce sobie nerwów psuć i się wkur***ć

-
- Loża WSR
Tu przyznam, że (choć jak dla mnie zupełnie nieplanowo) Happy dotknęła pewnego problemu.Happy pisze:(...) Łomatko na czerwonych głosować. (...)
Otóż prawice mamy dość rozmnożoną pod względem możliwych (czytaj: jakoś konkretnie liczących się/szeroko obecnych/rozpoznawalnych na polu partii politycznych) opcji po prawej stronie - od skrzydeł bardziej konserwatywnych do liberalnych. Ale jakie opcje ma ktoś kto albo jakkolwiek bardziej na lewo - czyli czy to np. w kwestiach socjalnych czy to światopoglądowych? Sytuację ma tak przerąbaną, że chcąc być w jakiś sposób w zgodzie z przekonaniami zostają mu tylko twory, które w jakiś sposób są połączone z postkomunistami (do których to przecież będąc nawet 'na lewo' nie musi mieć najmniejszej sympatii).
Obecnie mam wrażenie jakaś nie aż taka mała część tego elektoratu lewicowego poszła w stronę PO - nie wydawali się oni wielce konserwatywni, a i też wydawali się dużo mniej ustępliwi w kierunku Kościoła (co raczej jak widać póki co było poniekąd złudą). Część tego zdobytego chwilowo elektoratu może czuć pewnego rodzaju rozczarowanie. PiS jak widać wyciągnął pewną lekcję z tych wyborów; bo jak to widać ktoś od marketingu politycznego już obrał drogę komunikacji przez wideoblog. Czas pokaże jaki to da efekt.
Lewica tkwi natomiast w jakimś pewnym marazmie. Sięga (w sumie jak za każdym razem gdy jest w opozycji, ciekawe czemu jak jest u władzy to już cichnie) po swoje swego rodzaju USP - czyli krytykę Kościoła w zakresie wpływów i czerpania, w ujęciu Państwa.
Wcześniej się dzielili, teraz znów myślą by się bardziej łączyć, choć i tak dalej w tym samym gronie. No może poza postacią Millera, który to założył nowy twór dla tych co to mają jak dla mnie jakiś sentyment za PRL-em; a tym to młodych to jakoś nie uważam by miał szanse porwać; krytyką Kościoła zresztą też nie - bo raczej jak naprawdę jest raczej w takich sytuacjach to można było ujrzeć za czasów premierostwa i można oceniać post factum.
Jednym słowem nie ma się co dziwić, skoro w dużej mierze jedyne co jest konkretnego do wyboru to jest obecnie PiS, PO i LiD. Każdy pozycjonuje się jakoś by być bardziej w zgodzie z sobą, ale tak samo nikt nie popiera raczej jakiegoś programu w 100%. Często to wybór "mniejszego zła"; zwłaszcza że wiedza często zakraja się do treści które docierają przez media - a te jak wiadomo są zawsze przefiltrowane i dobrane tak by były interesujące pod kątem najlepiej "newsa dnia"

-
- Loża WSR
apropo Millera, to... W dniu 5 stycznia 2008 roku w Łodzi odbył się
I Kongres Polskiej Lewicy
wiecej na http://www.polska-lewica.pl/aktualnosci-pl.htm
ciekawe są, a powinno to interesować zaglądających tutaj, postanowienia pierwszego kongresu Polskiej Lewicy, jakie powstały 7 grudnia 2007.
ciekawym jest punkt "5. Rozdział kościoła od państwa.
Konieczny jest wyraźny rozdział kościoła od państwa. Postawy światopoglądowe nie powinny dzielić obywateli na lepszych i gorszych i nie mogą podlegać ocenie struktur państwa. Religijne normy moralne mogą być, co najwyżej wzorem postępowania dla wierzących, a nie wzorcem dla stanowionej legislacji. Religia nie może być na świadectwie szkolnym. Wiary w Boga nie da się ocenić w skali 1 do 6. Niezbędne są liberalizacja ustawy antyaborcyjnej i upowszechnienie metody in vitro"... ciekawe jaka partia ma równie zdrowe podejscie do chociazby kwestii in vitro...
wiecej na http://leszek-miller.***SPAM***.pl/2,ID2 ... index.html
I Kongres Polskiej Lewicy
wiecej na http://www.polska-lewica.pl/aktualnosci-pl.htm
ciekawe są, a powinno to interesować zaglądających tutaj, postanowienia pierwszego kongresu Polskiej Lewicy, jakie powstały 7 grudnia 2007.
ciekawym jest punkt "5. Rozdział kościoła od państwa.
Konieczny jest wyraźny rozdział kościoła od państwa. Postawy światopoglądowe nie powinny dzielić obywateli na lepszych i gorszych i nie mogą podlegać ocenie struktur państwa. Religijne normy moralne mogą być, co najwyżej wzorem postępowania dla wierzących, a nie wzorcem dla stanowionej legislacji. Religia nie może być na świadectwie szkolnym. Wiary w Boga nie da się ocenić w skali 1 do 6. Niezbędne są liberalizacja ustawy antyaborcyjnej i upowszechnienie metody in vitro"... ciekawe jaka partia ma równie zdrowe podejscie do chociazby kwestii in vitro...
wiecej na http://leszek-miller.***SPAM***.pl/2,ID2 ... index.html
-
- Loża WSR
A tak jeszcze w kwestiach 'co to ludzie sądzą/jak oceniają" :
Platforma Obywatelska - 50 proc. poparcia
Prawo i Sprawiedliwość - 24 proc.
Polskie Stronnictwo Ludowe - 6 proc.
Lewica i Demokraci - 6 proc.
Poniżej progu wyborczego : LPR (3 proc.) i Samoobrona (1 proc.).
Sondaż przeprowadzony na początku stycznia przez SMG/KRC dla programu "Forum" (TVP1)
żródło newsa [szczególy wyników tamże] : Onet.pl
Platforma Obywatelska - 50 proc. poparcia
Prawo i Sprawiedliwość - 24 proc.
Polskie Stronnictwo Ludowe - 6 proc.
Lewica i Demokraci - 6 proc.
Poniżej progu wyborczego : LPR (3 proc.) i Samoobrona (1 proc.).
Sondaż przeprowadzony na początku stycznia przez SMG/KRC dla programu "Forum" (TVP1)
żródło newsa [szczególy wyników tamże] : Onet.pl
-
- Loża WSR
Ad strony Polskiej Lewicy :
Swego czasu komentowałem stronę LiD-u zatem postanowiłem i to może wejść ocenić jako, że to "nowy" twór co się chce "promować" ale ... ja pierniczę kto robił tą stronę 8O
Pominę już kwestię, że jest ona kodowana w windows-1250 (bo to czepialstwo
) i nazwy stylów : .tekscior i .tekscior-odpowiedz
Ale czasem naprawdę jak tak patrze to myślę, że coś na kształt "zboczenia zawodowego" mnie dopada
Jak np patrze na to, że różne elementy są skalowane przez kod - w efekcie np: górny obrazek jest skalowalny procentowo przez co już przy zasadniczo standardzie (czyli 1024x768) wygląda to jak wygląda czyli połamane/poszarpane krawędzie linii; że na głównej, pod menu 'polecamy' z boku wystaje nie wiedzieć czemu służące coś co miało w zamiarze raczej stanowić (przynajmniej kiedyś albo roboczo) tło
Kolorystyka i czcionki to tez jak dla mnie są masakryczne - ja wiem, ze czerwień ma tu swoje znaczenie ale taki miszmasz czerwonego-niebieskiego-czarnego w czytaniu to dla mnie wyczyn 
Pływający tekst na górze mówi iż PL jest : "nowoczesną i europejską partia". Jeżeli strona ma być wizytówka nowoczesności to faktycznie dla mnie ma ona więcej wspólnego z latami dawnymi niż czymś nowym. Wiadomo, że strona ta nie jest adresowana do młodzieży aż tak bardzo wiec nie musi mieć wodotrysków (jak dla mnie i tak często wyłącznie zbytecznych i jarmarcznych) - ale czystość, przejrzystość i przyjazność to nie grzech.
Na nowoczesna partie lewicową to mi to nie wygląda tym bardziej jak patrze, ze większość dokumentów publikowanych na stronie to pliki .doc - na szczęście tez większość ma kopie w .html
To ja już wole stronę LiD-u która jest oparta o CMS o nazwie Joomla, który to jest na licencji GNU/GPL
Ps: Zdjęcie we władzach tez jest iście medialne
Nie budźcie marzeń, gdy śpią.. lalala 
Swego czasu komentowałem stronę LiD-u zatem postanowiłem i to może wejść ocenić jako, że to "nowy" twór co się chce "promować" ale ... ja pierniczę kto robił tą stronę 8O

Pominę już kwestię, że jest ona kodowana w windows-1250 (bo to czepialstwo

Pływający tekst na górze mówi iż PL jest : "nowoczesną i europejską partia". Jeżeli strona ma być wizytówka nowoczesności to faktycznie dla mnie ma ona więcej wspólnego z latami dawnymi niż czymś nowym. Wiadomo, że strona ta nie jest adresowana do młodzieży aż tak bardzo wiec nie musi mieć wodotrysków (jak dla mnie i tak często wyłącznie zbytecznych i jarmarcznych) - ale czystość, przejrzystość i przyjazność to nie grzech.
Na nowoczesna partie lewicową to mi to nie wygląda tym bardziej jak patrze, ze większość dokumentów publikowanych na stronie to pliki .doc - na szczęście tez większość ma kopie w .html

Ps: Zdjęcie we władzach tez jest iście medialne

-
- Loża WSR
Bo jak krytykować to chociaż nie na pusto ... ;)
... kurde, aż sobie z nudów parę chwil poświęciłem ...
... nie wiele zabawy , a od razu przejrzyściej jak dla mnie ...

Dla m.in. własnej wygody - np. takiej że usunę go po niezadługim czasie*
- obrazek a nie link do "kodu" 

* - tak więc jeżeli powyżej nie widać obrazka to znaczy, że już zadecydowałem o usunięciu wizualizacji

... nie wiele zabawy , a od razu przejrzyściej jak dla mnie ...

Dla m.in. własnej wygody - np. takiej że usunę go po niezadługim czasie*

* - tak więc jeżeli powyżej nie widać obrazka to znaczy, że już zadecydowałem o usunięciu wizualizacji