O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 15 lut (pt) 2008, 10:21:53
No nie wiem czy to tak apropos wczorajszych Walentynek. Wczoraj też grał puchar UEFA
Połowa mężczyzn w Wielkiej Brytanii zrezygnowałaby z seksu na pół roku, gdyby w zamian dostali za darmo 50-calowy telewizor plazmowy.
35 proc. Brytyjek odpowiedziało ”tak” na propozycję seks za plazmę.
Co piąty Anglik zrezygnowałby na pół roku z oglądania transmisji ligii piłkarskiej.
-
Natalunia
- Ekspert

autor: Natalunia » 16 lut (sob) 2008, 11:43:06
.... że jutro jest światowy dzień Kota

-
kajsa
- Bywalec

autor: kajsa » 16 lut (sob) 2008, 16:37:21
że do końca roku trzeba zmienić skrzynki pocztowe zgodne z wymogamii UE

-
Ellie
- Bywalec

autor: Ellie » 16 lut (sob) 2008, 16:56:45
a jakie są te wymogi?
-
Natalunia
- Ekspert

autor: Natalunia » 16 lut (sob) 2008, 21:00:20
może jeszcze niedługo trzeba będzie dopasować bielizne i rozmar organów do wymogów UE...
-
kajsa
- Bywalec

autor: kajsa » 16 lut (sob) 2008, 21:14:21
oglądałam w wiadomościach chyba przedwczoraj
nie pamiętam jakie te kryteria były
ale to chyba w szczególności skrzynek w blokach dotyczyło
żeby listonosze mogli listy od razu wrzucać i nie musieli nic otwierać - tak żeby skrzynka była też dostępna nie tylko dla Poczty Polskiej

-
Ellie
- Bywalec

autor: Ellie » 16 lut (sob) 2008, 21:36:48
może na karty magnetyczne

-
CzarnUla
- Zaczyna działać

autor: CzarnUla » 16 lut (sob) 2008, 22:00:07
kajsa pisze:oglądałam w wiadomościach chyba przedwczoraj
nie pamiętam jakie te kryteria były
ale to chyba w szczególności skrzynek w blokach dotyczyło
żeby listonosze mogli listy od razu wrzucać i nie musieli nic otwierać - tak żeby skrzynka była też dostępna nie tylko dla Poczty Polskiej

Ha! ja już mam taką skrzynkę! mówię Wam, ale wypasiona....

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 19 lut (wt) 2008, 09:28:46
Plebiscyt odbył się już po raz szósty. Czytelnicy "Vivy" mieli do wyboru 25 pań i 25 panów. Za Najpiękniejszą Polkę uznali Nataszę Urbańską. Tytuł Najpiękniejszego Polaka przypadł w udziale Mateuszowi Damięckiemu.
- W tym roku zwyciężyła siła młodości - mówiła o laureatach redaktor naczelna "Vivy". - Ona jest objawieniem ubiegłego roku. On jest z roku na rok coraz bardziej popularny. Ona jest marzeniem mężczyzn, on jest ulubieńcem kobiet – charakteryzowała zwycięzców.
- Nie zdawałam sobie nawet sprawy z tego, że to mogą być takie emocje – dziękowała za wyróżnienie Natasza Urbańska. - Chciałabym podziękować czytelnikom dwutygodnika "Viva" – za wasze głosy. Drodzy Państwo, to jak wyglądam zawdzięczam przede wszystkim wspaniałym genom moich przodków, a to, jaką jestem osobą - moim wspaniałym rodzicom. Moja mama, mój tata, kochana siostrzyczka, są tu dziś ze mną. Całuję was! To również zasługa moich trenerek, które ćwiczyły przez wiele lat moją systematyczność. To jest Studio Buffo, które stało się moim drugim domem. To mnóstwo wspaniałych osób, które poznałam w trakcie życia. To Małgorzata Raczyńska – wyliczała wzruszona gwiazda. - I Janusz, mam nadzieję, że dla ciebie zawsze będę tą najpiękniejszą. Dziękuję – dodawała, kierując ostatnie słowa do swojego partnera, Janusza Józefowicza.
Mateusz Damięcki był o wiele bardziej oszczędny w słowach. - Szanowni Państwo: dobry wieczór po pierwsze. A po drugie bardzo, bardzo dziękuję wszystkim, dzięki którym mogę odebrać to specjalne wyróżnienie. Dziękuję – mówił.
Galę poprowadzili wspólnymi siłami Grażyna Torbicka i Bogusław Linda. Elementy komediowo-kabaretowe wprowadzili Borys Szyc, który kpił ze swoich ostatnich problemów z policją i alkoholem, oraz Tomasz Karolak. Nie zabrakło także elementów muzycznych. Wystąpili m.in. Jerzy Połomski, Tatiana Okupnik i Maciej Maleńczuk.
Przypomnijmy, iż w zeszłym roku tytuł Najpiękniejszej Polki przypadł Joannie Brodzik, a Najpiękniejszego Polaka - Maciejowi Zakościelnemu. W głosowaniu czytelnicy biorą pod uwagę nie tylko wygląd, ale i talent oraz charyzmę kandydatów do tytułu.
-
Artur0
- Ekspert

autor: Artur0 » 20 lut (śr) 2008, 11:56:40
...że UE to ustrój niewolniczy?
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 20 lut (śr) 2008, 13:38:07
Artur0 pisze:...że UE to ustrój niewolniczy?
... ta, niektórzy stwierdzą nawet zapewne jak znam życie że jakikolwiek ustrój nawet liberalny czy też wręcz libertarianizm to i tak jakaś tam forma niewoli bo bądź co bądź jest formą ustrojową - ba, a zwłaszcza jak i tak państwem będzie choćby w skali minimalnej ale jakoś zawiadywał rząd

-
Artur0
- Ekspert

autor: Artur0 » 20 lut (śr) 2008, 13:58:37
Mało prawdopodobne, gdy obywatel nareszcie byłby wolny. Twierdzenie o "niewolnictwie" w takim przypadku, to już byłby przejaw idiotyzmu. ( hmm Iquitos... )
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 20 lut (śr) 2008, 14:44:44
... że Pan Sajz lubi czasem "pomoralizować"
Wolność to prawo do czynienia wszystkiego, co jest dozwolone przez prawo.
Monteskiusz
Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi się uganiamy - narzędziem niewoli.
J.J. Rousseau
Ludzie mają tą tendencje, że zawsze dążą do formy bardziej "rozwiniętej" niż tak którą zastają lub która do nich przychodzi, nawet wtedy gdy jest to tylko pogoń za nieznanym bez dostrzegania tego co jest.
W czasach komunizmu walczono o wolność, by np. móc mówić co się myśli - dziś każdy ma tą wolność. Problem większy jednak nie w tym że kiedyś nie mógł a chciał, tylko w tym, że teraz może ale tak naprawdę nieraz nawet nie wie po co i co właściwe chciałby powiedzieć...
W wolności najcenniejsza jest jej świadomość.
Tadeusz Kotarbiński
Wolność nie polega na tym, aby mówić samowoli swych zmysłów tak, lecz na tym, aby umieć powiedzieć jej nie.
Mikołaj Gogol
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 20 lut (śr) 2008, 14:49:14