Rozmowy o polityce
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Prawica!
A ja?
Całkowicie, totalnie i bezkompromisowo: prawica!
!
(Na duży test na razie nie mam czasu.)
!
-
- Loża WSR
Progres ? Regres ?
No proszę a ja ostatnio miałem :
Tradycjonalizm : 9%
Wolność gospodarcza : 20%
Wolności obywatelskie : 10%
Doktryna najlepiej opisująca Twoje poglądy to: Chrześcijańska demokracja (chadecja)
Warto zaznaczyć, że w większości -dla mnie kluczowych- rzeczy odpowiedz dałem identyczne
Dziś zrobiłem ten test jeszcze raz i ...seize pisze:Tradycjonalizm : -10%
Wolność gospodarcza : 15%
Wolności obywatelskie : 8%
Doktryna najlepiej opisująca Twoje poglądy to: Liberalizm socjalny (socjal-liberalizm)
Tradycjonalizm : 9%
Wolność gospodarcza : 20%
Wolności obywatelskie : 10%
Doktryna najlepiej opisująca Twoje poglądy to: Chrześcijańska demokracja (chadecja)
Warto zaznaczyć, że w większości -dla mnie kluczowych- rzeczy odpowiedz dałem identyczne

-
- Loża WSR
Re: Prawica!
No osobiście jestem bardzo ciekawy. Bo prawica prawicą ja niby w centrum a jestem w tym gronie jak do tej pory największym tradycjonalistąwojtkowski pisze:A ja?
!

-
- Loża WSR
Nie zdziwiły mnie po prostu, może trochę te wolności obywatelskie. Czytając posty posty na forum chyba spodziewałbym się trochę więcej po Tobie
Ale sam do końca nie wiem jak te procenty są wyliczane i za jakie odpowiedzi. Dlatego jestem ciekawy co np wyjdzie Sławkowi. Zwłaszcza jeśli chodzi o tradycjonalizm. Czy będzie to coś bliżej Kaliego czy mnie.

-
- Loża WSR
Więcej? To znaczy co, spodziewałeś się rzeczy bardziej w stronę np. eurokomunizmu a może jednak bardziej w tą drugą stronę ?sinar pisze:Nie zdziwiły mnie po prostu, może trochę te wolności obywatelskie. Czytając posty posty na forum chyba spodziewałbym się trochę więcej po Tobie(...)

-
- Loża WSR
Masz racje, bo to często nie pomysły innego kraju jak właśnie Stanów przechodzą dużym echem - wystarczy bowiem popatrzeć na komentarze, pogłoski etc w kwestiach takich jak przykładowo Patriot Act czy tez nawet Echelon. Tak to zresztą już jest że w każdej opcji zawsze pojawi sie ktoś kto będzie chciał większością rządzić czy też ustalać im prawa i zakazy idąc wręcz nieraz w elementy totalitarne.HOLLYWOOD pisze:Wszedzie panuje zamordyzm,i tyle nawet kochane i uwielbiane przez wielu Stany Zjednoczone trzymaja za morde swoich obywateli.O czywscie nie tak jawnie jak w Rosji ale to tez państwo totalitarne.
Patrząc chociażby na taki brytyjski pomysł, powstaje pytanie na ile to nie jest aby elementem z cyklu "totalitarnych metod" : "Każdy palacz powinien się starać o licencję" (onet.pl).
Sama sieć jest chociażby elementem, któremu od lat spece od socjologi czy dziedzin podobnych wieszczą przyszłość zdecydowanie odbiegającą od jej założeń pierwotnych. Nigdy bowiem w żadnym systemie nit nie dopuści do istnienia czegoś nad czym nie będzie mógł mieć jakiejś większej kontroli w chwili gdy np. jakieś medium zacznie być masowe, gdy stanie się platformą wolnej wymiany myśli.