Shrek 2
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Zadomowił(a) się
-
- Nowy(a)
Ych, jesli "dwojka" bije rekordy to nie ma zmiluj - bedzie "trojka", mozliwe nawet, ze zrobiona pod "czworke" i "piatke" albo "szostke" i "czterdziestke".Mika pisze:[...] Boję się jednak, że tak jak z większościa trójka mogłaby tylko popsuć ogólne wrażenie... chociaż kto wieA Wy jak myślicie?
Jesli tylko beda robic kolejne czesci zainspirowani oraz natchnieni, pelni polotu i bez pospiechu, wyzbyci zadzy sukcesu kasowego i pobijania nowych rekordow... to wroze, minimum, dobre sequele, tym bardziej, ze Shrek 2 nie zawodzi (w przeciwienstwie do osla

-
- Nowy(a)
WykrakalemKot w Butach będzie miał własny film
Kot w Butach, jedna z gwiazd "Shreka 2", ma już wielu zagorzałych fanów, których na pewno ucieszy informacja, że szarmancki futrzak, którego głosem mówi Antonio Banderas, pojawi się wkrótce nie tylko w "Shreku 3" i "Shreku 4", lecz ma także szansę na własny film.
Na razie informacje te nie zostały jeszcze potwierdzone oficjalnie. Zgodnie jednak z doniesieniami serwisu Moviehole, Banderas podpisał już kontrakty na role w kolejnych częściach przygód zielonego ogra, a także na film roboczo zatytułowany "Puss in Boots" ("Kot w Butach"). Moviehole informuje także, że w "Shreku 3" Kot w Butach znajdzie sobie przyjaciółkę.
Kontakty na role w trzeciej i czwartej część przygód Shreka podpisali już znani z "jedynki" i "dwójki" Mike Myers (Shrek), Cameron Diaz (Fiona) oraz Eddie Murphy (Osioł). Niewykluczone jest, że któryś z bohaterów "Shreka" ma szansę na pojawienie się w "Puss in Boots".
- stopklatka.pl

-
- akademiareklamy.edu.pl
widziałem, uśmiechnąłem się kilka razy i powiem tak:
wszyscy mówią - osioł zawiódł - a ja na to - nie osioł a scenarzysta, czy tłumacze nie wiem; to kolejna sytuacja, gdy eksploatuje się pierwotny pomysł wyczerpany w części pierwszej na siłę próbując dorabiać do niego ideologię; to proste - jak ktoś już raz opowie kawał, rzadko się zdarza aby kolejna osoba opowiadająca po nim ten sam była zabawna - zwłaszcza, gdy ten pierwszy położył wszystkich na plecy; ta część to kolejny sukces ludzi reklamy - czyli naszych ludzi; zawsze trzeba miec fajny pomysl, nowy pomysł, unikatowy, świeży...
a nie popłuczyny po wczorajszym obiedzie z dorzuconą kostką cherlawego kota dla smaku
the end
PS
ale spokojnie, będzie jeszcze 3 część, czyli shrek doładowanie - i dowiemy się, że teraz efekty są jeszcze lepsze, niż na autostradzie i że to hit nad hity w porównaniu nawet do części pierwszej
- i to będzie ten drugi i ostatni raz keidy damy się nabrać
wszyscy mówią - osioł zawiódł - a ja na to - nie osioł a scenarzysta, czy tłumacze nie wiem; to kolejna sytuacja, gdy eksploatuje się pierwotny pomysł wyczerpany w części pierwszej na siłę próbując dorabiać do niego ideologię; to proste - jak ktoś już raz opowie kawał, rzadko się zdarza aby kolejna osoba opowiadająca po nim ten sam była zabawna - zwłaszcza, gdy ten pierwszy położył wszystkich na plecy; ta część to kolejny sukces ludzi reklamy - czyli naszych ludzi; zawsze trzeba miec fajny pomysl, nowy pomysł, unikatowy, świeży...
a nie popłuczyny po wczorajszym obiedzie z dorzuconą kostką cherlawego kota dla smaku
the end
PS
ale spokojnie, będzie jeszcze 3 część, czyli shrek doładowanie - i dowiemy się, że teraz efekty są jeszcze lepsze, niż na autostradzie i że to hit nad hity w porównaniu nawet do części pierwszej
- i to będzie ten drugi i ostatni raz keidy damy się nabrać
-
- Nowy(a)
Tutaj musze sie nie zgodzic. W pierwszej czesci nie wyeksploatowali osla
On nie jest pojedynczym kawalem, on jest dobra inspiracja dla wielu kawalow albo inaczej - gosciem, ktory opowiada kawaly.
Takiego humoru jest bardzo malo w filmach animowanych, dlatego ludzie dobrze sie bawili na Shreku 2, tym bardziej, ze pierwsza czesc byla dosc dawno.
Nie ma co robic z sequeli tragedii, to tylko komedia... Zreszta, i tak w "trojce" beda sobie robili z tego jaja. Nie mowiac juz o tym, ze nikt, nikogo na sile nie wyciaga do kina.

Takiego humoru jest bardzo malo w filmach animowanych, dlatego ludzie dobrze sie bawili na Shreku 2, tym bardziej, ze pierwsza czesc byla dosc dawno.
Nie ma co robic z sequeli tragedii, to tylko komedia... Zreszta, i tak w "trojce" beda sobie robili z tego jaja. Nie mowiac juz o tym, ze nikt, nikogo na sile nie wyciaga do kina.