Jeśli w ankiecie nie odnajdziecie właściwej Wam odpowiedzi zachęcam wtedy do wypowiedzi słownej - choć oczywiście każda wypowiedź słowna (odnosząca się tematycznie) i tak będzie mile widziana
Czym dla Ciebie jest forum WSR ?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
seize
- Loża WSR

Czym dla Ciebie jest forum WSR ?
Z ciekawości postanowiłem poznać Wasze nastawienie/zdanie 
Jeśli w ankiecie nie odnajdziecie właściwej Wam odpowiedzi zachęcam wtedy do wypowiedzi słownej - choć oczywiście każda wypowiedź słowna (odnosząca się tematycznie) i tak będzie mile widziana
-
seize
- Loża WSR

Przepraszam, masz bowiem rację iż zapomniałem o opcji ogólnie rzecz biorąc z przedziału : sposobem na nudę - częścią dnia.majaga pisze:(...) a poza tym? forum WSR to uzależniajacy TWÓR , który uwielbiam odwiedzać szczególnie w ferie kiedy tęsknie za szkołą
Być może to dlatego, że tak naprawdę nie mówi to zbyt wiele o powodach zaglądania na forum zbyt mocno; no chyba że właśnie np. owa "nuda"
-
a_anka
- Zadomowił(a) się

Nie ma mojej głównej odpowiedzi, więc napiszę. Otóż dla mnie forum to przede wszystkim źródło informacji na temat szkoły, zajęć, sesji, planu itp. A reszta to dla mnie pewien dodatek, ale nie uważam go za zbędny dodatek. Każdy znajdzie coś dla siebie. Jeden chce używać forum tylko dla rozrywki, inny poczyta lub wypowie się na interesujący go temat a jeszcze inny będzie je zaśmiecał... co kto lubi
Oby tylko tych ostatnich było jak najmniej 
-
seize
- Loża WSR

A to akurat przyznam się bez bicia pominąłem celowoa_anka pisze:(...) Otóż dla mnie forum to przede wszystkim źródło informacji na temat szkoły, zajęć, sesji, planu itp. (...)
Czemu? A no dlatego, że uważam iż stanowi to nadrzędną i niezbywalną funkcje tego forum. Funkcję którą tak na dobrą sprawę mógłby zaznaczyć każdy słuchacz (a czasem nie tylko) a ankieta nie posiada opcji wyboru kilku odpowiedzi; dlatego też chciałem się skupić na tej części "niepodstawowej"
Przyznam też, iż ankieta powstała w ciągu paru chwil i z marketingowego punktu widzenia ma wiele wad
Warto zauważyć iż "poważny" może być różnie traktowane, dlatego sam użyłem ogólnego określenia "ciekawe (nieraz wręcz poważne) dyskusje"Happy pisze:(...) I generalnie nie przepadam za poważnymi tematami... Jak już chyba niektórzy zdążyli się zorientować...![]()
Bowiem tak naprawdę to przykładowo Twoja odpowiedź w temacie "Zgaga" jest jak dla mnie iście poważna. Czyli jak widać: można i nikt od tego nie umarł
[quote="OSHka w temacie "Pytajnik" - czyli miejsce gdzie można pytać
Och szczere wielkie dzięki, za miłe zaprzeczenie i dostrzeżenie pozytywnych chęci
/mam nadzieje że i np. Happy je zauważyła, bo wg niej jestem marudą pierwsza klasa, zwłaszcza w ujęciu forum
-
Happy
- Wyrocznia WSR

-
seize
- Loża WSR

No ale widzisz właśnie, na tym polega cała istota - każdy ma jakiś swój przedział tematów i każdy potrzebę rozprawiania (krócej lub dłużej) o jakimś tam zagadnieniu.Happy pisze:(...) Aaaa o chorobach to ja mogę długo nawijać. (...)
Sytuacja typu : ja się produkuję w "antyklerykalizmie" - Ty w "Tańcu z gwiazdami" - jest jak najbardziej zdrowa (są to bowiem tematy o czymś choć nieco bardziej konkretnym)
-
Happy
- Wyrocznia WSR

-
seize
- Loża WSR

-
seize
- Loża WSR

Ciekawe tylko po co miałbym to robić? By potwierdzać sobie swoją tezę, że na forum potrzebne są też poważniejsze tematy? Tego akurat nie muszę bo uważam iż jest taka potrzeba. Odnoszę jednak wrażenie, że o ile jest pewne zapotrzebowanie na "powagę i konkrety" to jednocześnie mało kto gotów jest sam wyjść z jakimś tematem z tej puli. I to akurat mnie zastanawia.
Przyczyną jest brak tematów? Wstyd? Niechęć, co by nie wyjść na nudziarza? Nie umiejętność dyskutowania i polemiki? Wrażliwość na jakąkolwiek krytykę? Albo zwykły brak potrzeby takich rzeczy. Tego po prostu nie wiem i głupi jestem jak nic w tej kwestii
Przyczyną jest brak tematów? Wstyd? Niechęć, co by nie wyjść na nudziarza? Nie umiejętność dyskutowania i polemiki? Wrażliwość na jakąkolwiek krytykę? Albo zwykły brak potrzeby takich rzeczy. Tego po prostu nie wiem i głupi jestem jak nic w tej kwestii