Miss/Mister WSR grup zaocznych
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Natalunia ja to wszystko rozumiem (a przynajmniej tak mi się do tej pory zdawalo). I to że Wielkanoc jest powiązana ze świętem Paschy, kalendarzem żydowskim i fazami księzyca. Poza tym dochodzi różnica bezmala 2 tygodni między kalendarzem juliańskim a gregoriańskim przez co czasem pewniejest spora różnica. Ok, to wiem. No tylko że pytanie brzmialo:
Jeżeli Wielkanoc wypada w kościele prawoslawnym na ostatni weekend kwietnia to chyba 29 marca też już jest Wielki Post. No chyba, że jest on krótszy ńiż 40 dni ale przecież biorąc pod uwagę Pismo Święte to raczej nie jest możliwe...myimmortal pisze:a 29. marca nie mają?Natalunia pisze:A prawosławni mają Wielki Post
-
- Bywalec
-
- Ekspert
jeżeli chodzi o Wielkanoc, to nie ma przesunięcia 14 dni. jest wtedy kiedy wypada i tyle.sinar pisze:Natalunia ja to wszystko rozumiem (a przynajmniej tak mi się do tej pory zdawalo). I to że Wielkanoc jest powiązana ze świętem Paschy, kalendarzem żydowskim i fazami księzyca. Poza tym dochodzi różnica bezmala 2 tygodni między kalendarzem juliańskim a gregoriańskim przez co czasem pewniejest spora różnica. Ok, to wiem. No tylko że pytanie brzmialo:
Jeżeli Wielkanoc wypada w kościele prawoslawnym na ostatni weekend kwietnia to chyba 29 marca też już jest Wielki Post. No chyba, że jest on krótszy ńiż 40 dni ale przecież biorąc pod uwagę Pismo Święte to raczej nie jest możliwe...myimmortal pisze:a 29. marca nie mają?Natalunia pisze:A prawosławni mają Wielki Post
-
- Loża WSR
Wiemy wiemy
To już zależy od faz księzyca. Ale o to się rozchodzi czy będziesz na tej imprezie czy nie. Termin tak czy inaczej wypadnie w prawosławny post (no ile oczywiście teraz będzie ta impreza) U nas w szkole znam sporo osób które religię a więc i post traktują bardzo poważnie. Nie przeszkadza im to jednak bywać na imprezach. Mogą nie tańczyć, nie pić, ale są.
Kiedyś pamiętam była impreza w Walentynki w poście... Hapciu czy Ty to jeszcze pamiętasz... bo mnie już jakaś lekka skleroza bierze
Anyway Natalunia. Rozchodzi się o to czy na tej imprezie z tym swoim prawie ślubnym będziesz
Nikt Ci nie każe "tańczyć na stole, kieckę zadzierać, tłuc butelki i deptać szkło" 

Kiedyś pamiętam była impreza w Walentynki w poście... Hapciu czy Ty to jeszcze pamiętasz... bo mnie już jakaś lekka skleroza bierze

-
- Ekspert
sinar pisze:Anyway Natalunia. Rozchodzi się o to czy na tej imprezie z tym swoim prawie ślubnym będzieszNikt Ci nie każe "tańczyć na stole, kieckę zadzierać, tłuc butelki i deptać szkło"
A pewnie, że będę

Poza tym kiedy ta impreza

-
- Nowy(a)
-
- Wyrocznia WSR
-
- Zaczyna działać
eeeeeehhhhhhhh
hello hello
sorki za dłuższą nieobecność tutaj. miło bardzo, że impreza się zainteresowaniem cieszy
niestety trochę złe wieści
na 12 kwietnia nie damy rady się wyrobić. do ostatniej chwili czekaliśmy na cynk z "pewnej" knajpki, gdzie mieliśmy mieć rabat po znajomości i cały lokal do dyspozycji. niestety knajpka nie wypaliła
a ceny za wynajęcie lokalu są potwornie wysokie i niestety nie byłoby nas na to stać.
pozostaje zatem próbować po raz kolejny dogadać się ze szkołą i zorganizować coś wspólnie.
obiecuję, że rozmowami zajmę się tym na najbliższym zjeździe.
przepraszam najmocniej wszystkich, że plama potworna została przez nas dana (ciała nie dajemy
). dołożymy wszelkich starań, żeby wynagrodzić powstałą sytuację w postaci wypasionej imprezy.
korzystając z okazji przypominam, że nadal czekam na krótkie opisy sylwetek i zdjęcia osób, które wyraziły zgodę na wzięcie udziału w konkursie
ściski wielkie i przepraszam raz jeszcze.
wybaczcie i nie każcie się chlastać !!
sorki za dłuższą nieobecność tutaj. miło bardzo, że impreza się zainteresowaniem cieszy

niestety trochę złe wieści

pozostaje zatem próbować po raz kolejny dogadać się ze szkołą i zorganizować coś wspólnie.
obiecuję, że rozmowami zajmę się tym na najbliższym zjeździe.
przepraszam najmocniej wszystkich, że plama potworna została przez nas dana (ciała nie dajemy

korzystając z okazji przypominam, że nadal czekam na krótkie opisy sylwetek i zdjęcia osób, które wyraziły zgodę na wzięcie udziału w konkursie
ściski wielkie i przepraszam raz jeszcze.
wybaczcie i nie każcie się chlastać !!