patrz wyżej : WSR to szkoła artystyczna ... praktyczno-projektowo-wykonawcza
co do WSP nie jestem pewien ale z tego co mi wiadomo oni stawiają na aspekt ekonomiczno-marketingowy (nie zajmują się kreacją w żadnej formie)
jeśli sie zastanawiasz między WSP a WSR to jedyny kierunek u nas jaki może Cie interesowac to Strategia Reklamy ...
ciężko porównac całą szkołę 3 letnią z licencjatem do 2letniego kierunku na drugiej ...
u nas masz elastyczny wybór tego co konkretnie chcesz sie uczyc - PRowe sprawy, strategiczno-psychologiczno-badawcze, whatever ... nie wiem już w tej chwili czego oni sie tam uczą

+ wszystkie rozwojowe sprawy jak treningi umiejętności interpersonalnych, warsztaty, organizacja kampanii promocyjnej. masz tu parenaście przedmiotów informatycznych do wyboru + 6 języków + możesz sie rozwijac kreatywnie łącząc ze sobą kierunki w dowolny sposób.
w WSP uczysz sie makro i mikro, gospodarki, zarządzania ... itp + z tego co pamiętam to masz informatykę ogólną + też języki, ale szkoła jest mniej elastyczna i masz bardziej narzucony plan. jesli chodzi o nauki ścisłe to chyba tak jest lepiej.
wszystko zależy od tego na co stawiasz ... robota papierkowa z tekstem ... czy ... robota papierkowa z cyferkami
<za wszelkie nieścisłości związane z podawanymi przeze mnie informacjami na temat WSP przepraszam.>