Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
dżem dobryMarcinW pisze: 1) czy jak się zapisze do was pod koniec czerwca to jest jakas możliwośc że będą wolne miejsca ( czy raczej powinienem się zapisać dużo wcześniej)
2) czy jak chce isc na fotografie to musze miec własny sprzęt?? a jak tak to jaki (doradźcie)
3) I jak to wygląda rekrutacja poprostu przychodze płace i mówie gdzie chce iść ? znaczy np. dzienne w październiku (sorki pewno już ktoś zadawał takie pytanie ale nie mogłem znaleźc odpowiedzi)
Z góry przepraszam za te uciążliwe pytania
niestety. Otrzymujesz legitymację uczniowską (która uprawnia Cię do zniżek na PKP i ZTM jednak tylko do 21 roku życia (ZTM) lub do 24 roku życia (PKP).MarcinW pisze:A i jeszcze jedno takie pytanko co ostatnio mnie dreczyczy uczniowie tej szkoły dostają np. zniżki studenckie ??
Indywidualny tryb nauki (ITN), przeznaczony jest dla osób, które z jakiś ważnych powodów nie mogą realizować "normalnego" trybu nauki. Polega to na tym, że wybierasz z zaproponowanego przez szkołe planu zajęć tylko te zajęcia, na które chcesz chodzić. Po każdym semestrze możesz otrzymać (na papierze firmowym) zaświadczenie, że uczęszczałaś na w/w zajęcia w takim i takim wymiarze godzin.Leila pisze:To jeszcze ja zadam pytanko
Jak to właściwie jest z tym trybem indywidualnym?
Chciałabym zapisać się do was na fotografię od września
(tak w ramach rozwijania swoich zainteresowań:P)
ale jednocześnie pracuję i studiuję zaocznie w ism uw,
więc zastanawiam się, czy możliwe byłoby skoordynowanie
grafików w taki sposób, żeby zajęcia w wsr nie kolidowały
ze zjazdami na uw?
i od razu przyłączam się do pytania Marcina odnośnie własnego
sprzętu (jakkolwiek to brzmi) akurat jestem na etapie
kupowania nowego, więc byłabym wdzięczna za jakieś
wskazówki
z góry dziękuję za ewentualną pomoc
Odpowiedź na te pytania to wyzwaniekarpik pisze:Witam
Jestem zdecydowana aby zapisać się na spec. realizacja telewizyjna i filmowa. Chciałabym uczyć się w trybie dziennym ale prawdopodobnie niewielka część zajęć będzie kolidować mi z zajęciami z edukacji medialnej na wydz. Pedagogicznym UW (tez tryb dzienny). Czy byłaby mozliwosc takiego ulozenia planu aby czesc zajec ktore koliduja zrobic w 2. roku nauki lub razem z grupami zaocznymi?
Jak w praktyce wyglada indywidualny tok nauki? Czy wpis na dyplomie ukonczenia rozni sie czyms od trybu dziennego?
Czy jest mozliwosc aby ktos dobrze poinformowany udzielil mi konsultacji w najblizszym czasie? Rekrutacja jest od poniedzialku a wyczytalam ze najblizsze dni otwarte dopiero pod koniec maja.
Pozdrawiam, z gory dzieki za odp.
Jak to się odbywa? Pisze podanie? Ustalam sobie wszystko w sekretariacie podczas układania planu i ktoś kompetentny udaje się z ta sprawa do dyrektora czy jeszcze jakos inaczej?pesca pisze: Na zmianę realizacji przedmiotów (np. nie na pierwszym tylko na drugim roku) lub możliwość realizacji przedmiotów w grupach zaocznych musi wyrazić zgodę Dyrektor szkoły i z nim trzeba ustalać "alternatywny" program nauki.
No to może być problem, bo niektóre zajęcia [te z puli zajęć obowiązkowych, które dana specjalizacja musi zrealizować] nie występują co rok tylko co dwa lata. No i też nie zawsze jest tak, że dzienne i zaoczne się pokrywają. Może zdarzyć się tak, że to czego nie zrealizowałaś już było w trybie zaocznym zrealizowane. Koniecznie musisz się skonsultować przed zapisem z Panią Dyrektor.karpik pisze:Czy byłaby mozliwosc takiego ulozenia planu aby czesc zajec ktore koliduja zrobic w 2. roku nauki lub razem z grupami zaocznymi?