Quiz reklamowy
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Quiz reklamowy
Dawno nie bylo quizu. Tak sobie pomyslalem ze warto przebudzic ta nasza eks-tradycje. Narazie skromnie i tak na poczekaniu
Co reklamowaly lub reklamuja te panie? Prosze kazdej z nich przypisac marke
Katarzyna Skrzynecka
Magdalena Cielecka
Sophia Loren
Joanna Brodzik
Cindy Crawford
Maja Ostalowska
W miare mozliwosci prosze nie szperac. Nie chodzi o czas. Przy okazji moze nawet wyjdzie z tego ciekawy eksperyment psychologiczny.
PS. Moze byc wiecej niz jedna prawidlowa odpowiedz
Co reklamowaly lub reklamuja te panie? Prosze kazdej z nich przypisac marke
Katarzyna Skrzynecka
Magdalena Cielecka
Sophia Loren
Joanna Brodzik
Cindy Crawford
Maja Ostalowska
W miare mozliwosci prosze nie szperac. Nie chodzi o czas. Przy okazji moze nawet wyjdzie z tego ciekawy eksperyment psychologiczny.
PS. Moze byc wiecej niz jedna prawidlowa odpowiedz
Ostatnio zmieniony 30 paź (pn) 2006, 09:15:59 przez sinar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
Ostalowska - brunetka, dosc orginalna uroda. Sloganu nie podam bo odrazu zgadniecie. Reklamuje wydawnictwo cos jakby czasopismo. Oczywiscie aktorka. Gra raczej ambitne role znana z teatru, Teatru Telewizji. Prawde mowiac trudno mi w tej chwili podac jej konkretne role filmowe. Krotko mowiac farby nie puszczam
Jak na razie to 2-3 trafienia. To wlasnie Brodzik jeszcze cos poza farba reklamowala. Z jednym aktorem. No a tu chyba akurat farbe puscilem
To moze jeszcze dorzuce Kożuchowska gratis w promocji
Jak na razie to 2-3 trafienia. To wlasnie Brodzik jeszcze cos poza farba reklamowala. Z jednym aktorem. No a tu chyba akurat farbe puscilem
To moze jeszcze dorzuce Kożuchowska gratis w promocji
-
- akademiareklamy.edu.pl
Chyba się nam tu Panie pomieszały.
Dominika Ostałowska napewno nic nie reklamuje - może poza "M jak miłość"
.
Maja Ostaszewska mimo zarzekania się, że nigdy..., niedawno (marzec'04) po raz pierwszy w życiu wystąpiła w reklamówce (nowy miesięcznik Agory - "Avanti"). Kampania obejmowała ogólnopolskie stacje telewizyjne (TVP1, TVP2, TVN, Polsat), radio (Zet I RMF FM), prasę ("Gazeta Telewizyjna", "Wysokie Obcasy", miesięczniki Agory, "ELLE", "Samo Zdrowie", "Cosmopolitan", "Shape", "Kalejdoskop", outdoor (wielki format, backlight, billboard, citylight, autobusy), reklamę w punktach sprzedaży, internet (Gazeta.pl). Kreację przygotowali: DrSensitive, S. Wolski we współpracy z R. Sieradzkim i A. Maruszeczko, reżyseria - Michał Slezkin, fotografie - Artur Wesołowski; zakup mediów: Starlink.
Po dziesięciu latach pracy może sobie teraz za jeden dzień pracy kupić dom - nie dziwi nas więc chyba, że zmieniła zdanie, skoro musiała wcześniej stale wynajmować.
Brodzik za reklamę zarobiła równowartośc 3 nowych mieszkań - każde ok 300000.
Cóż ona rekalmowała?
- Glamour - luksusowy magazyn dla baboków. Kampania objęła reklamy telewizyjne, prasowe i BTB, działania outdoorowe i ważne wydarzenia towarzyszące wprowadzeniu tytułu na rynek. Joasia mówi np. "Bądź sobą. Bądź Glamour.", co to oznacza to dopiero jest zagadka!
- Garnier - farba do włosów - specjalnie dla potrzeb tej kampanii zmieniła kolor włosów - spot telewizyjny, głoszeniac prasowe. Kreację zrealizowała agencja reklamowa Publicis.
- a tera będzie ERA - znaczy była rok temu (start 18 sierpnia'03) - PTC wcześniej angażowała takie postaci jak Wiktor Zborowski i Paweł Deląg.
A moja ulubiona Katarzyna Skrzynecka oczywiście plastry antykoncepcyjne - zuch dziewczyna. Obok niej wystąpiły na specjalnym pokazie mody Reni Jusis i Joanna Horodyńska.
Magdalena Cielecka do niedawna reklamowała (z wzajemnością) Grzegorza Jarzynę.
Sophia Loren, laureatka dwóch Oscarów - makarony Malma (spółka Danuta SA, której matką chrzestną jest Danuta Wałęsowa) - produkcja reklamówki na zamku w Malborku.
Cindy Crawford - własna woda toaletowa, dla HOOP SA kampania wody mineralnej Arctic, kosmetyki firmy Revlon, Pepsi Cola (pamiętne pragnienie milionów uff), firmowała sieć klubów sportowych 24 Hours Fitness, opracowała własny zestaw ćwiczeń. który wydała na kasetach (nakład dwóch milionów egzemplarzy).
Ciekawe,ze Panie przeliczaja zyski na mieszkania - dlaczego my zawsze na flaszki?
Dominika Ostałowska napewno nic nie reklamuje - może poza "M jak miłość"

Maja Ostaszewska mimo zarzekania się, że nigdy..., niedawno (marzec'04) po raz pierwszy w życiu wystąpiła w reklamówce (nowy miesięcznik Agory - "Avanti"). Kampania obejmowała ogólnopolskie stacje telewizyjne (TVP1, TVP2, TVN, Polsat), radio (Zet I RMF FM), prasę ("Gazeta Telewizyjna", "Wysokie Obcasy", miesięczniki Agory, "ELLE", "Samo Zdrowie", "Cosmopolitan", "Shape", "Kalejdoskop", outdoor (wielki format, backlight, billboard, citylight, autobusy), reklamę w punktach sprzedaży, internet (Gazeta.pl). Kreację przygotowali: DrSensitive, S. Wolski we współpracy z R. Sieradzkim i A. Maruszeczko, reżyseria - Michał Slezkin, fotografie - Artur Wesołowski; zakup mediów: Starlink.
Po dziesięciu latach pracy może sobie teraz za jeden dzień pracy kupić dom - nie dziwi nas więc chyba, że zmieniła zdanie, skoro musiała wcześniej stale wynajmować.
Brodzik za reklamę zarobiła równowartośc 3 nowych mieszkań - każde ok 300000.
Cóż ona rekalmowała?
- Glamour - luksusowy magazyn dla baboków. Kampania objęła reklamy telewizyjne, prasowe i BTB, działania outdoorowe i ważne wydarzenia towarzyszące wprowadzeniu tytułu na rynek. Joasia mówi np. "Bądź sobą. Bądź Glamour.", co to oznacza to dopiero jest zagadka!
- Garnier - farba do włosów - specjalnie dla potrzeb tej kampanii zmieniła kolor włosów - spot telewizyjny, głoszeniac prasowe. Kreację zrealizowała agencja reklamowa Publicis.
- a tera będzie ERA - znaczy była rok temu (start 18 sierpnia'03) - PTC wcześniej angażowała takie postaci jak Wiktor Zborowski i Paweł Deląg.
A moja ulubiona Katarzyna Skrzynecka oczywiście plastry antykoncepcyjne - zuch dziewczyna. Obok niej wystąpiły na specjalnym pokazie mody Reni Jusis i Joanna Horodyńska.
Magdalena Cielecka do niedawna reklamowała (z wzajemnością) Grzegorza Jarzynę.
Sophia Loren, laureatka dwóch Oscarów - makarony Malma (spółka Danuta SA, której matką chrzestną jest Danuta Wałęsowa) - produkcja reklamówki na zamku w Malborku.
Cindy Crawford - własna woda toaletowa, dla HOOP SA kampania wody mineralnej Arctic, kosmetyki firmy Revlon, Pepsi Cola (pamiętne pragnienie milionów uff), firmowała sieć klubów sportowych 24 Hours Fitness, opracowała własny zestaw ćwiczeń. który wydała na kasetach (nakład dwóch milionów egzemplarzy).
Ciekawe,ze Panie przeliczaja zyski na mieszkania - dlaczego my zawsze na flaszki?
-
- Loża WSR
Ot co namieszalem. Z marszu robilem no i sam nie chcialem szperac bo mial byc eksperyment. No i byl lepszy niz myslalem. Niezly przyklad ze pamiec plata nam figle. To nawet nie cudze tylko falszywe wspomienia
Coz trzeba wiecej M jak milosc ogladac.
Skoro tak to widze ze i ja moge wziac udzial w quizie
Cielecka oczywiscie cieleta
Brodzik - brodziki
Kozuchowska - kozuchy
Skrzynecka - skrzynki (full service - pocztowe, z winem, ze skarbami)
Ostalowska - co tam sie dla niej ostanie
A bardziej powaznie. Nie bylo mowy o Kozuchowskiej. Poza M jak milosc zdaje sie reklamuje kosmetyki Soraya.
Dalej nie ma marki reklamowanej przez Skrzynecka. Chyba ze to no nejmy byly
Teraz musze leciec do sadystki na fotel ale jak wroce jak wykopie spod ziemi te papierowke reklamy. Macie troche czasu.
Skoro o flaszkach to z jakimi produktami/markami/kampaniami kojarza sie Wam Ci panowie
Marek Kondrat (oj bedzie tego)
Boguslaw Linda
Wojciech Malajkat
Cezary Pazura
Radoslaw Pazura
Jean Reno

Skoro tak to widze ze i ja moge wziac udzial w quizie
Cielecka oczywiscie cieleta
Brodzik - brodziki
Kozuchowska - kozuchy
Skrzynecka - skrzynki (full service - pocztowe, z winem, ze skarbami)
Ostalowska - co tam sie dla niej ostanie
A bardziej powaznie. Nie bylo mowy o Kozuchowskiej. Poza M jak milosc zdaje sie reklamuje kosmetyki Soraya.
Dalej nie ma marki reklamowanej przez Skrzynecka. Chyba ze to no nejmy byly

Skoro o flaszkach to z jakimi produktami/markami/kampaniami kojarza sie Wam Ci panowie
Marek Kondrat (oj bedzie tego)
Boguslaw Linda
Wojciech Malajkat
Cezary Pazura
Radoslaw Pazura
Jean Reno
-
- Loża WSR
Kondrat - ubezpiecznia, fundusz emerytalny spod tego znaku, jakis alkohol tez chyba byl
Linda - kampania jednego mediuma jakas herbatka mi sie z nim kojarzy, 'piwko' tez moze byc
Malajkat tych bananow to jakos nie kojarze, z Machalica jeden fundusz robili
To jeszcze troszke. Bylem u mojej sadystki i jak rasowy masochista wzorem Walendziaka: bez znieczulenia. Wole juz tepy bol od jakiegos klucia. Siedze ja sobie ona mi blombuje a ja staram sie o czyms przyjemnym pomyslec. Reklama
No i wymyslilem. Do kolekcji aktorow z reklamy jeszcze 3 panow:
John Cleese
Rowan Atkinson
Gerard Depardieu (tu moze wystarczyc sam produkt bez marki bo jej sam nie pamietam)
Linda - kampania jednego mediuma jakas herbatka mi sie z nim kojarzy, 'piwko' tez moze byc
Malajkat tych bananow to jakos nie kojarze, z Machalica jeden fundusz robili
To jeszcze troszke. Bylem u mojej sadystki i jak rasowy masochista wzorem Walendziaka: bez znieczulenia. Wole juz tepy bol od jakiegos klucia. Siedze ja sobie ona mi blombuje a ja staram sie o czyms przyjemnym pomyslec. Reklama

John Cleese
Rowan Atkinson
Gerard Depardieu (tu moze wystarczyc sam produkt bez marki bo jej sam nie pamietam)