Teraz wyjaśnienie, "co to u licha jest JDFA?!"

Jewel Dark Fantasy Arts jest grupą artystów fantasy (amatorów) i naszym celem jest stworzenie uniwersum fantasy na miarę Sapkowskiego czy Tolkiena

historię...
W liceum przeszłem już do większego planowania - rozrysowałem mape, studiowałem (znaczy czytałem) wszelkie dostępne książki o średniowieczu, antyku, militariach itp. W paincie przez 8 miesięcy (!) 8O , pixel po pixelu, nakreślałem mape Trianonu. Później określiłem ogólny nurt fabularny cyklu, oraz nadałem mu nazwę - Dakkartan. W liceum poznałem świetnego grafika, Daniela S. który miał podobne plany i zaiteresowania. Od tamtej pory jesteśmy wspólnikami i razem poszerzamy Dakkartan. We wrześniu 2006 roku zacząłem pisać pierwsze opowiadanie. W maju 2007 przypadkiem na czacie natknąłem się na AsieK, świetnie rysowała mange. Wprost marzyłem by rysowała dla mnie...

Minął rok. JDFA poszerzyła się o nowych członków. Mamy 7 opowiadań, krótkich i tych bardzo długich. Tak nieoficjalnie to 9, bowiem Gresh i Strażnik Dusz ukażą się w książce "ZWIERZEnia" wydawnictwa La Boheme. Mamy jakieś 130 rysunków, mnóstwo map, tapet, filmów itp.
Nie jestem w stanie wszystkiego opisać. Gorąco
zapraszam!

www.jdfa.***SPAM***.pl
PS: Przejście do WSR to również kolejny etap rozwoju JDFA, bowiem moim marzeniem jest nakręcenie filmów oraz gier RPG opartych na Dakkartanie.