Gry planszowe
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Gry planszowe
Sa tacy, ktorzy w nie nie grali? A kto nadal gra? Monopol, Detektyw, Scrabble itd. Chyba nadal to niezla alternatywa dla komputera.
-
- Bywalec
-
- Loża WSR
Pamietam jeszcze 2 ciekawe planszowki. Troja i Gwiezdny Kupiec. Ta ostatnia strasznie skomplikowana ale bardzo ciekawa. Jak wiekszosc gier Encore. Raz u kumpla gralem w ich Bitwe na polach Pellenoru. Mocna rzecz, szkoda ze teraz juz takich nie robia. Niestety dzisiaj latwiej sie robi i gra w gry na kompa.
-
- Nowy(a)
Re: Gry planszowe
sinar pisze:Sa tacy, ktorzy w nie nie grali? A kto nadal gra? Monopol, Detektyw, Scrabble itd. Chyba nadal to niezla alternatywa dla komputera.
ja bardzo lubie grac w eurobiznes jest to moja najlepsza gra jak i równiesz miljonerzy prawda

-
- Zawsze coś napisze
gry planszowe ciągle na czasie

-
- WSR Guru
Standardowo przy piffku lub na wyjazdach z kumplami i ostatnio juz nie tylko bo Paniom tez sie spodobala gra w kosci do tysiaca wersja kielecko slonska -polecam:)
P.s. Mozna grac nawet jak komp padnei lub bedzie brak pradu.
Materialy do gry to piec kostek, kawalek papiru oraz cos do pisania.
Jak ktos bedzie chcial moge dac lekcje i wyjasnic zasady gry:)
P.s. Mozna grac nawet jak komp padnei lub bedzie brak pradu.
Materialy do gry to piec kostek, kawalek papiru oraz cos do pisania.
Jak ktos bedzie chcial moge dac lekcje i wyjasnic zasady gry:)
-
- Nowy(a)
Witam,
Wszystkich zainteresowanych grami planszowymi zapraszam na strone www.gry-planszowe.pl - znajdziecie tam mnostwo informacji o nowych planszowkach strategicznych i towarzyskich, nadajacych sie zarowno na kilkugodzinna sesje jak i na szybka partyjke przy piwku i czipsach.
Pozdrawiam!
Wszystkich zainteresowanych grami planszowymi zapraszam na strone www.gry-planszowe.pl - znajdziecie tam mnostwo informacji o nowych planszowkach strategicznych i towarzyskich, nadajacych sie zarowno na kilkugodzinna sesje jak i na szybka partyjke przy piwku i czipsach.
Pozdrawiam!
-
- Zawsze coś napisze
MiM - dla mnie mistrzostwo swiata 
Chinczyk - moja pierwsza planshoogfka
Hehe na impresski tylko monopol - kiedys jak bylismy na zaglach - totalny brak wiatru przez tygdzien, nuda do potegi. zebralismy kilka rekwizytow i narysowalismy sobie monopol. Byl troche inny od normalnych (bo mial na dwoch bokach o jedno miasto wiecej, plus jedna opcja typu PKP i gazownia wiecej) - grywalnosc 100%. Teraz jak jestesmy w tym gronie to nie ma opcji zeby nie zagrac w tego monopola
Gwiezdny Kupiec - extra gierka ale nikt nie chcial ze mna w to grac
az znalazlem gwiezdnego kupca via www - zajebista opcja - oczywiscie o wiele ^10 bardfziej rozbudowany. Jak sa chetni to moge podac namiary, to zalozymy jakas gildie i bedziemy kosic przeciwnikoof
p0zdraviaM

Chinczyk - moja pierwsza planshoogfka
Hehe na impresski tylko monopol - kiedys jak bylismy na zaglach - totalny brak wiatru przez tygdzien, nuda do potegi. zebralismy kilka rekwizytow i narysowalismy sobie monopol. Byl troche inny od normalnych (bo mial na dwoch bokach o jedno miasto wiecej, plus jedna opcja typu PKP i gazownia wiecej) - grywalnosc 100%. Teraz jak jestesmy w tym gronie to nie ma opcji zeby nie zagrac w tego monopola

Gwiezdny Kupiec - extra gierka ale nikt nie chcial ze mna w to grac

az znalazlem gwiezdnego kupca via www - zajebista opcja - oczywiscie o wiele ^10 bardfziej rozbudowany. Jak sa chetni to moge podac namiary, to zalozymy jakas gildie i bedziemy kosic przeciwnikoof

p0zdraviaM
-
- Nowy(a)
mam pytanie, czy ktoś grał w grę wyścigową (chodzi o gre planszową), niepamiętam tytułu ale wiem że gra był the best i polegała mniej więcej na tym:
jeżdziło (na secjalnej karcie pisało sie jak samochód jedzie (podawało się prędkośći kierunek w którą strone jedzie)) sie wyśgi, za które otrzymywało się kase, za tą kase tuningowało się wóz.
To tak mniej więcej, jak ktos wie co to za gra to bym był bardzo wdzięczny za podanie tytułu
jeżdziło (na secjalnej karcie pisało sie jak samochód jedzie (podawało się prędkośći kierunek w którą strone jedzie)) sie wyśgi, za które otrzymywało się kase, za tą kase tuningowało się wóz.
To tak mniej więcej, jak ktos wie co to za gra to bym był bardzo wdzięczny za podanie tytułu