Nie chciałabym czekać do marca...

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
na dzień dzisiejszy możesz spokojnie czekać na dzień otwartyaG pisze:Witam ponownie
Jak pisalam we wrzesniu, jestem zdecydowana na ta szkole i mam takie pytanie, jaka jest szansa, ze beda jeszcze wolne miejsca pod koniec stycznia/na poczatku lutego na kierunek grafika/fotografia (jeszcze nie jestem zdecydowana-chcialam sie na dniu otwarty rozeznac mniej wiecej w tych obu kierunkach)...
Pozdrawiam,
aG
W trybie dziennym zajęcia odbywają się od poniedziałku do czwartku. W każdym semestrze (poza przedmiotami obowiązkowymi) musisz wybrać z planu przynajmniej dwa przedmioty informatyczne, dwa przedmioty 'dodatkowe' [wszystko co nie jest informatykąaG pisze:Chciałam zapuytam, jak wyglada sprawa godzin w jakich sa zajecia trybu dziennego? Konkretnie chodzi o to, w jakich i ile mniej wiecej godzin dziennie trwaja zajecia. Chciałabym isc do pracy normalnie w tyg.. i zastanawiam sie czy bedzie dalo rade to pogodzic z zajeciami [tryb zaoczny odpada] jaka jest szansa ze uda sie pogodzic szkole z praca??
wiem ze ukladam tez sama plan zajec, ale moglby ktos mniej wiecej przyblizyc od i do ktorej zwykle zajecia sa?
Rekrutację prowadzimy do wyczerpania miejsc (co oznacza, że ich liczba jest ograniczonamagic85 pisze:Czy jest ograniczona ilość miejsc?
Wybieram sie we Wrzesniu na grafike
W trybie dziennym zajęcia odbywają się od poniedziałku do czwartku. W każdym semestrze (poza przedmiotami obowiązkowymi) musisz wybrać z planu przynajmniej dwa przedmioty informatyczne, dwa przedmioty 'dodatkowe' [wszystko co nie jest informatykąoraz język angielski + inny lektorat językowy lub dodatkowe konsultacje z języka angielskiego (uwaga! konsultacje odbywają się jedynie w piątki).
W zależności od wybranej specjalizacji zajęcia obligatoryjne masz we wtorki, środy lub czwartki (zawsze 3 x 1,5 godziny) w poniedziałki zawsze są zajęcia obligatoryjne dla wszystkich specjalizacji (zawsze 3 x 1,5 h).
Gdybyśmy opierali się na planie z aktualnego semestru (uwaga - za chwilę ulegnie zmianie!) oraz zakładając, że np. wybrałabyś specjalizację fotografia reklamowa, to Twój tygodniowy plan zajęć mógłby wyglądać następująco:
Poniedziałek - 10:15 - 15:15 - zajęcia obligatoryjne 'ogólne'
Wtorek - 08:30 - 13:30 - zajęcia specjalizacyjne
potem np wybrałabyś sobie z planu:
wtorek - 13:45 - 15:15 - Portfolio fotograficzne [dodatkowy I]
15:30 - 17:00 - Rynek fotografii w Polsce [dodatkowy II]
środa: 08:30 Corel Draw [informatyka I]
10:30 Photoshop [informatyka II]
12:00 Angielski 5 [język angielski]
13:45 Hiszpański 0 [dodatkowy lektorat językowy]
czyli czwartek i piątek miałabyś zupełnie wolny.
w przypadku innych specjalizacji plan układałabyś analogicznie.
Dokładny plan na aktualny semestr (grupy dzienne) (który za chwilę ulegnie zmianie) znajdziesz tutaj:
http://www.szkolareklamy.pl/ftopict-6533.html
WITAMYhalszka pisze:1. Chciałabym studiować u was fotografię dziennie od września, waham sie jednak jeszcze nad realizacją tv. Czy jest możliwość zmiany specjalizacji np po miesiącu gdyby przedmioty z realizacji bardziej mi podeszły? Czy są tego jakieś konsekwencje?
2. Czy studiując fotografię jest możliwość uczęszczania na któryś z przedmiotów obowiązkowych dla realizacji?
3. Właściwie najważniejsze: jestem prosto po maturze i chciałabym połączyć studia dzienne na WSR ze studiami dziennymi na UW (geologia/gospodarka przestrzenna) i zastanawiam się czy dam radę. Czy moglibyście udzielić mi obszernych odpowiedzi na to pytanie, przedstawić swoje doświadczenia albowiem frapuje mnie myśl, że pakuję się w niezłą kabałę i w ogóle biorę na siebie za dużo. Może lepiej by było rozkręcić się na UW i WSR zacząć za rok? Ale film i fotografia są dla mnie rozrywką i przykra jest myśl, że miałabym to odsuwać w czasie.
Oczywiście! Generalnie rzecz biorąc, możesz przynieść każdy dokument (nawet licencjat lub magisterkębarrakuz pisze:w rekrutacji jest napisane ze w potrzebnych dokumentach trzeba świadectwa ukończenia szkoły średniej a czy jest możliwe i ktoś się orientuje czy można dołączyć w zamian:świadectwo maturalne (z wynikami procentowymi z matury) ???