Życie, życie........
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Zadomowił(a) się
Ostatnio chciałem sobie kupić jakieś spodnie na mieście. No to wsiadłem w busa, w 157. Musiałem wysiąść na placu Zawiszy bo on tam zaraz skręcał i by mnie nie dowiózł chyba do centrum. A spodnie chciałem kupić w centrum, tam w tych domach towarowych przy pałacu kulury. Przesiadłem się w tramwaj, bo w sumie podobno szybciej. Ja tam różnicy żadnej nigdy nie odczuwałem. Tak naprawdę wszystko zależy od przypadku. Po jakiś 10minutach dojechałem do centrum. Wysiadłem przy domach centrum i podziemiem udałem się w kierunku Świętokrzyskiej. Jezu ale wali od tych sprzedawanych tam zapiekanek i podobnych! Taką spalenizną. Ochyda. Po drodze do tych domów wstąpiłem jeszcze do Empika popatrzeć co nowego. Pisma, płyty, takie sprawy. Fajne komiksy widziałem, ale kaski było brak
A przecież miałem te spodnie kupić. Poszedłem do tych domów towarowych, chyba się nazywają "kupieckie domy towarowe:. Prawdę mówiąc jak dla mnie to tam za duszno i za duży tłum, no ale poszedłem. Pobłądziłem trochę ale spodni żadnych fajnych nie znalazłem, czyli ich nie kupiłem.

-
- Bywalec
beznadzieja..totalna
ja chcialam kupic sobie kwiatki sztuczne do gumki zeby miec kwiaty we wlosach.Bo takie gumki kosztuja ze 20 zl w sklepach a to zdzierstwo straszne.Bo ja kupie sobie kwiatka sztucznego za 80 gr i gumke za 50 groszy zreszta jeszcze ladniejsze niz w sklepie i zamiast 20 zaplace grosze.No i rano jakos tydzien temu wstalam o 4 rano by na 5 byc na gieldzie kwiaowej.Chodzilam troche to tu to tam i znalazlam,szkoda tylko ze nie mieli lilii bo tylko roze kupilam ale to nic jeszcze bede chodzic i szukac,normalka........a wiecie co patrzylam jak kosztuja mieczyki takie bordowe i doznalam szoku - kosztowaly ze 20 zl za peczek tam chyba jest 6 sztuk jakos czy 10 juz nie pamietam i baba taka stara do mnei podchodzi i mowi - Pani kochana,pani bierze bo tydzien temu to one 30 zl kosztowaly pani,a teraz jest sezon i sie oplaca no i nie kupilam bo szukalam rozowych no i lipa.Ale to nic chodzac tak i ogladajac te kwiaty to weszlam do takeij budy by sobie storczyki poogladac i mnie namowil koles na wstazke pogrzebowa - nawet nie wiem po co?sprzedam na allegro moze, jade na gielde w srode ta - edzie ktos ze mna o 4 wstaje....
ja chcialam kupic sobie kwiatki sztuczne do gumki zeby miec kwiaty we wlosach.Bo takie gumki kosztuja ze 20 zl w sklepach a to zdzierstwo straszne.Bo ja kupie sobie kwiatka sztucznego za 80 gr i gumke za 50 groszy zreszta jeszcze ladniejsze niz w sklepie i zamiast 20 zaplace grosze.No i rano jakos tydzien temu wstalam o 4 rano by na 5 byc na gieldzie kwiaowej.Chodzilam troche to tu to tam i znalazlam,szkoda tylko ze nie mieli lilii bo tylko roze kupilam ale to nic jeszcze bede chodzic i szukac,normalka........a wiecie co patrzylam jak kosztuja mieczyki takie bordowe i doznalam szoku - kosztowaly ze 20 zl za peczek tam chyba jest 6 sztuk jakos czy 10 juz nie pamietam i baba taka stara do mnei podchodzi i mowi - Pani kochana,pani bierze bo tydzien temu to one 30 zl kosztowaly pani,a teraz jest sezon i sie oplaca no i nie kupilam bo szukalam rozowych no i lipa.Ale to nic chodzac tak i ogladajac te kwiaty to weszlam do takeij budy by sobie storczyki poogladac i mnie namowil koles na wstazke pogrzebowa - nawet nie wiem po co?sprzedam na allegro moze, jade na gielde w srode ta - edzie ktos ze mna o 4 wstaje....