Co nas wnerwia na codzień?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Czasami coś napisze
No właśnie dla mnie to paranoja, gospodarka upada, w tych krajach wartość waluty wzrasta. Np dolar jest najdroższy od 5 lat! Czy naprawde potrzeba kryzysu by czyjaś waluta miała jakąś wartość a nie kosztowała grosze? Podobnie z ropą, od kiedy mamy kryzys, cena spadła. A te lokaty z bankach? Bzdura! Bankierzy małym druczkiem dopisują niesprawiedliwe zasady, a to wpłacanie co miesiąc tyle i tyle, składki, odsetki, i wychodzi na to że człowiek miast na tym zarabiać, traci wszystko. 

-
- Ekspert
A zauważyliście, ze coraz więcej firm bawi się w udzielanie kredytów? Dają wszystkim, a potem jak ktoś nie może spłacić, to sępią nad nim.. Dziś czytałam ulotkę, na której było napisane, ze pożyczki już od dochodu w wysokości 470 zł.. Ciekawe skąd ta wartość dochodu.. I ciekawe kto przy takim dochodzie będzie spłacał pożyczkę..
Wkurzające..
Wkurzające..
-
- Czasami coś napisze
Tak to jest, dają wszystkim, nie zważając czy są wstanie spłacić kredyt, a potem banki upadają bo nie mogą egzekwować należności. Raz był przypadek, że małżeństwo wzieło kredyt pokoleniowy, taki w którym ich dziecko (jeszcze nie narodzone) by spłacał oprzez całę życie, a po nim ich wnuk! Wtórne niewolnictwo, człowiek rodzi sie obciążony długami.

-
- Ekspert
Po raz koleny: stare dziadki za kierownicą... Wczoraj po prostu koszmar był.... dziadek nr 1 - bez kerunku i wymuszając pierwszeństwo wjechał przed nas (moj Lukasz ledwo wyhamowal).
dziadek nr 2 - jechał pod prąd
dziadek nr 3 - wjechał na skrzyżowanie na czerwonym świetle powodując wyadek
dziadek nr 4 - jechał 40 km/h i trąbił na wszystkich wyprzedzających go...
Powinni wprowadzić jakieś badania sprawności psychofizycznej i poczytalności po 60 roku życia. I niech przedłużaja tylko tym, którzy przejdą pomyślnie badania.
Powinni wprowadzić jakieś badania sprawności psychofizycznej i poczytalności po 60 roku życia. I niech przedłużaja tylko tym, którzy przejdą pomyślnie badania.
-
- Początkujący(a)
ja wlasnie dzieki pani jadacej w ten sposob mam rozwalony samochodNatalunia pisze:Po raz koleny: stare dziadki za kierownicą... Wczoraj po prostu koszmar był.... dziadek nr 1 - bez kerunku i wymuszając pierwszeństwo wjechał przed nas (moj Lukasz ledwo wyhamowal).

-
- Ekspert
I tu właśnie widać jak są niebezpieczni. Ja nie wiem kto im prawojazdy daje?! Czasami nawet młodzi ludzie tak jeżdżą, który oderali prawko. U nas na nauce jazdy uczą jak zdać egzamin, a nie jak poruszać sie po mieśćie. Później wyjedzie Jedna Wielka Porażka na drogę i głupieje, jak zobaczy przed sobą samochód albo skrzyżowanie.disaster pisze:ja wlasnie dzieki pani jadacej w ten sposob mam rozwalony samochodNatalunia pisze:Po raz koleny: stare dziadki za kierownicą... Wczoraj po prostu koszmar był.... dziadek nr 1 - bez kerunku i wymuszając pierwszeństwo wjechał przed nas (moj Lukasz ledwo wyhamowal).
Powinni wprowadzić jakieś badania sprawności psychofizycznej i poczytalności po 60 roku życia. I niech przedłużaja tylko tym, którzy przejdą pomyślnie badania.wczoraj bylo bum
dosc mocne.
-
- Bywalec
a mnie wkurza ta ZIMA!!!!
Dziś godzinę czekałam na autobus, zimno, pada - nie doczekałam się, a do domu dotarłam dzięki łaskawości kolegi, który mnie wypatrzył na przystanku. Wszystkie autobusy z Okęcia miały od 40min do 2h opóźnienia.
A poza tym - błoto, kałuże, które dzięki kierowcom nagle znajdują się na przechodniach, dając im radość prania wszystkich ciuchów. Ślisko, stłuczki, skręcenia, ale przede wszystkim zimno, zimno, zimno... ZIMA PRECZ!!!
Dziś godzinę czekałam na autobus, zimno, pada - nie doczekałam się, a do domu dotarłam dzięki łaskawości kolegi, który mnie wypatrzył na przystanku. Wszystkie autobusy z Okęcia miały od 40min do 2h opóźnienia.
A poza tym - błoto, kałuże, które dzięki kierowcom nagle znajdują się na przechodniach, dając im radość prania wszystkich ciuchów. Ślisko, stłuczki, skręcenia, ale przede wszystkim zimno, zimno, zimno... ZIMA PRECZ!!!
-
- Zaczyna działać
-
- Ekspert
Wkurza mnie to, że ci rządzący Polską mają dużą kasę za siedzenie i nic nie robienie... Może tak zrobić urząd polityka na zasadzie funkcji honorowej? Każdy polityk miałby firmę i nie szkodziłby innym firmom, utworzyłby w końcu coś pożytecznego. Spotykali by się raz na tydzień i bez żadnych płac podejmowali decyzję w sprawach ważnych, zobaczyliby jak te głupie przepisy ograniczają wszystko, jak to wszystko jest zbiurokratyzowane....