Nigdzie na stronie nie mogę znaleźć działu w którym dowiem się jaki w zasadzie tytuł zdobywa się po ukończeniu tej szkoły i jakie z tego mogę mieć korzyści.
Czy rzeczywiscie istnieje prawdopodobienstwo znalezienia dobrej pracy dla grafika po ukonczeniu WSR, czy dopiero po szkole pokroju ASP,czy tych z czesnymi przekraczajacymi 1000zl moge na cos liczyc?
Jak z zajeciami grafiki w dziedzinach technik tradycyjnych? Czy rzeczywiscie szkola pomoze mi skompletowac teczke na ASP i podszkolic swoje umiejetnosci?
I na koniec, czy jestescie z niej zadowoleni? Macie jakies porownanie z innymi placowkami tego typu?
czy warto?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Bywalec
Szukanie naprawdę nie boli.
Ad 1. po ukończeniu otrzymujesz tytuł technika organizacji reklamy oraz papier EUROPass (czy podobnie, biurokracja mnie mierzi), ważny w całej jewropie.
Ad 2. jest prawdopodobieństwo otrzymania dobrej pracy w zawodzie jeszcze podczas nauki w WSR (sam jestem tego przykładem). Myk polega na tym, że trzeba się spiąć.
Ad 3. szkoła Ci pomoże, ale nie zrobi tego za Ciebie.
Ad 4. osobiście jestem bardzo zadowolony, a trafiłem do WSR niemalże przypadkowo. Nie ma porównania z innymi placówkami, gdyż WSR jest jedyne w swoim rodzaju*
* nikt mi za to nie płaci, to moja rzeczywista prywatna opinia.
Ad 1. po ukończeniu otrzymujesz tytuł technika organizacji reklamy oraz papier EUROPass (czy podobnie, biurokracja mnie mierzi), ważny w całej jewropie.
Ad 2. jest prawdopodobieństwo otrzymania dobrej pracy w zawodzie jeszcze podczas nauki w WSR (sam jestem tego przykładem). Myk polega na tym, że trzeba się spiąć.
Ad 3. szkoła Ci pomoże, ale nie zrobi tego za Ciebie.
Ad 4. osobiście jestem bardzo zadowolony, a trafiłem do WSR niemalże przypadkowo. Nie ma porównania z innymi placówkami, gdyż WSR jest jedyne w swoim rodzaju*

* nikt mi za to nie płaci, to moja rzeczywista prywatna opinia.
Dzieki za odpowiedz. Na prawde nie moglam znalezc nigdzie na stronie tego nieszczesnego "technika organizacji reklamy" Ten tytul pasuje mi raczej do kogos studiujacego marketing, a nie grafike..Zalezy mi glownie na nauce grafiki komputerowej, technik multimedialnych itp, i boje sie czy nie okaze sie,ze zamiast tego bede musiala poswiecac wiecej czasu na przedsiebiorczosc, ekonomie czy (o zgrozo) matematyke? Chcialam zeby ktos opisal mi jak to wyglada.
Wiem,ze z zatrudnieniem grafika to raczej szczescie i kwestia portfolio, bo pracy jest dosc duzo i na roznych wesolych stanowiskach. Moi znajomi przez przyadek jeszcze na studiach bez kwalfikacji podostawali angaze dzieki portfolio albo kontaktom, wiec nie martwie sie o to.
A co do tej teczki, to zastanawialam sie, czy w programie w ogole ujete sa zajecia z tradycyjnego rysunku (na jakiejs stronie chwalili sie,ze przygotowuja studentow do dalszych studiow artystycznych)
Wiem,ze z zatrudnieniem grafika to raczej szczescie i kwestia portfolio, bo pracy jest dosc duzo i na roznych wesolych stanowiskach. Moi znajomi przez przyadek jeszcze na studiach bez kwalfikacji podostawali angaze dzieki portfolio albo kontaktom, wiec nie martwie sie o to.
A co do tej teczki, to zastanawialam sie, czy w programie w ogole ujete sa zajecia z tradycyjnego rysunku (na jakiejs stronie chwalili sie,ze przygotowuja studentow do dalszych studiow artystycznych)