Zjazd Absolwentów [opłata zjazdowa]
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Bywalec
Owszem opłata jest wysoka i też mi się nie podoba.
Ale skoro zjazd jest raz na 15 lat, to można przeżyć.
Argument, że jeśli szkoła zaprasza, to niech szkoła płaci, jest trochę dziwny;>
Jak jest zwykła impreza u kogoś, to logiczne chyba jest, że każdy coś ze sobą przynosi (alko, coś do jedzenia), a nie zostawia wszystko na głowie gospodarza. Tu jest tak samo.
A jeśli na zjazd przyjdzie mało osób, to nie z powodu opłaty. Na Kicz Party wjazd był za 10 zł i co? Zapisało się bodajże tylko 40 osób i impreza się nie odbyła. I tak źle i tak niedobrze.
Nie bronię tutaj Szkoły, jedynie staram się dostrzec logikę takiej decyzji.
Oczywiście liczę na to, że władze Szkoły przemyślą sprawę. Może z mniejszego pakietu zrobią górną granicę. Albo stworzą proponowany wcześniej pakiet "slim". I zrezygnują z kręgli^^
Dobrze by było, gdyby Sławek albo Artur się wypowiedzieli...
Ale skoro zjazd jest raz na 15 lat, to można przeżyć.
Jak jest zwykła impreza u kogoś, to logiczne chyba jest, że każdy coś ze sobą przynosi (alko, coś do jedzenia), a nie zostawia wszystko na głowie gospodarza. Tu jest tak samo.
A jeśli na zjazd przyjdzie mało osób, to nie z powodu opłaty. Na Kicz Party wjazd był za 10 zł i co? Zapisało się bodajże tylko 40 osób i impreza się nie odbyła. I tak źle i tak niedobrze.
Nie bronię tutaj Szkoły, jedynie staram się dostrzec logikę takiej decyzji.
Oczywiście liczę na to, że władze Szkoły przemyślą sprawę. Może z mniejszego pakietu zrobią górną granicę. Albo stworzą proponowany wcześniej pakiet "slim". I zrezygnują z kręgli^^
Dobrze by było, gdyby Sławek albo Artur się wypowiedzieli...
-
- Ekspert
Popieram.
z jednej strony organizacja imprezy jest kosztowna. Z drugiej nie każdy może sobie pozwolic na taki wydatek.
Pakiet "Slim" może być rozwiązaniem ale myślę, że ze względów logistycznych będzie bardzo trudny (lub wręcz niemożliwy) do wprowadzenia.
IMO zawiodły badania rynku, które powinny poprzedzać tego typu eventy
Mimo wszystko będę (niech tylko pensja przyjdzie
)
z jednej strony organizacja imprezy jest kosztowna. Z drugiej nie każdy może sobie pozwolic na taki wydatek.
Pakiet "Slim" może być rozwiązaniem ale myślę, że ze względów logistycznych będzie bardzo trudny (lub wręcz niemożliwy) do wprowadzenia.
IMO zawiodły badania rynku, które powinny poprzedzać tego typu eventy

Mimo wszystko będę (niech tylko pensja przyjdzie

-
- Loża WSR
Agfu pisze:
Jak jest zwykła impreza u kogoś, to logiczne chyba jest, że każdy coś ze sobą przynosi (alko, coś do jedzenia), a nie zostawia wszystko na głowie gospodarza. Tu jest tak samo
no ale jeśli ktoś z Twoich znajomych robi impreze to nie mówi Cie że 'dawaj wpadnij ale tylko pod warunkiem że zabulisz 100 zyla'
mi np nie potrzebne są te pakiety gdyż nie będę raczej jadł, ani nie podniecają mnie kręgle i piłkarzyki....więc zapłacę za coś z czego nie będę korzystał. dlatego potrzebny jest tu jeszcze jeden pakiet (tak jak już wcześniej wspomniałem 'slim') który obejmował będzie sam wjazd.
a co do imprezy za 10zł o której mówisz to szczerze nie wiem co to miała być za impreza, nigdy o niej nie słyszałem....zresztą sama nazwa mnie odrzuca

-
- Bywalec
Ofc - ale u znajomych nie dostaję po imprezie jakichś gadżetów [mniej lub bardziej przydatnych; nie chodzi mi teraz o ich wartość, ale o sam fakt istnienia].
I imprezy te nie są w klubach o dużej powierzchni wynajętej tylko dla nas, bo logiczne, że gdyby były, to też trzeba byłoby zapłacić.
Kicz Party owszem, była imprezą wewnętrzną, ale to nie tłumaczy faktu małego zainteresowania aktualnych słuchaczy.
Piszesz, źe juź sama nazwa Cię odrzuca... Widać więc jaki masz ogólnie stosunek - nic Ci nie pasuje.
Zorganizuj imprezę z pięcioma rodzajami pakietów, tak źeby wszyscy byli zadowoleni, a przyjdą tłumy.
I imprezy te nie są w klubach o dużej powierzchni wynajętej tylko dla nas, bo logiczne, że gdyby były, to też trzeba byłoby zapłacić.
Kicz Party owszem, była imprezą wewnętrzną, ale to nie tłumaczy faktu małego zainteresowania aktualnych słuchaczy.
Piszesz, źe juź sama nazwa Cię odrzuca... Widać więc jaki masz ogólnie stosunek - nic Ci nie pasuje.
Zorganizuj imprezę z pięcioma rodzajami pakietów, tak źeby wszyscy byli zadowoleni, a przyjdą tłumy.
-
- Loża WSR
aaa i ps. powiedz mi na czym miał polegać ten kicz party? ..pewnie sie nie pomyle pisząc ze trzeba było sie przebrać w okulary na pół twarzy albo różowe pedalskie lajkry, bądź inny badziew
jeśli Ty tak lubisz....to podziwiam.
lecz uwierz że nie każdy lubi robić z siebie debila i przebierać się za nie wiadomo co, więc się nie dziwie że nie było za dużo chętnych :]
bez obrazy ale nie porównuj takiej imprezy ze zjazdem absolwentów
jeśli Ty tak lubisz....to podziwiam.
lecz uwierz że nie każdy lubi robić z siebie debila i przebierać się za nie wiadomo co, więc się nie dziwie że nie było za dużo chętnych :]
bez obrazy ale nie porównuj takiej imprezy ze zjazdem absolwentów
-
- Bywalec
Jak ktoś lubi się bawić, ma wyobraźnię i poczucie humoru, to nie miał problemu ze specyfiką imprezy czy przebraniem się (bądź nie, bo to nie był przymus). Nie widzę tu robienia z siebie debila. Trzeba mieć dystans do wszystkiego.
Kicz Party podałam dla przykładu, że nie zawsze mała cena wjazdowa gwarantuje zainteresowanie imprezą. W żadnym aspekcie imprez nie porównuję;>
W temacie zjazdu ciekawi mnie jedynie dlaczego jeszcze nie wypowiedziała się kadra. Może wpólnie coś wymyślimy, żeby wilk był syty i Wiciu cały?
(Tylko mnie nie bij;))
Kicz Party podałam dla przykładu, że nie zawsze mała cena wjazdowa gwarantuje zainteresowanie imprezą. W żadnym aspekcie imprez nie porównuję;>
W temacie zjazdu ciekawi mnie jedynie dlaczego jeszcze nie wypowiedziała się kadra. Może wpólnie coś wymyślimy, żeby wilk był syty i Wiciu cały?

(Tylko mnie nie bij;))
-
- Zaczyna działać
-
- Zaczyna działać
owszem, Kicz Party miał element pedalskiej lajkry i okularów na pół twarzy
ale to tylko dla klawych, którzy się chcieli przebrać
pozostali klawi mogli przyjść tak, jak się w szkole objawiali, czyli... też przebrani
zatem każdy zadowolony 
a impreza nie doszła do skutku nie z racji niskiej opłaty, tylko nadąsania słuchaczy trybu dziennego
o czym było dość szeroko wiadomo 

a impreza nie doszła do skutku nie z racji niskiej opłaty, tylko nadąsania słuchaczy trybu dziennego

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Wysokośc opłat zjazdowych...
Z kolei Zjazd Absolwentów mojego liceum jest w tydzień po zjeździe WSR. Tam opłata zjazdowa wynosi 220 zł. Niektórzy jednak powątpiewają czy aby nie przesadzam... Odsyłam ich więc na www.zjazd2009.orgvisenna-chan pisze:ja bym nie przesadzała tak z tym lamentowaniem, że drogo...
opłata zjazdowa mojego liceum wynosiła 130zł i nikt nie płakał z tego powodu...