Do pierwszaczków :)

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Miluuutka
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Do pierwszaczków :)

Post autor: Miluuutka » 05 wrz (ndz) 2004, 00:39:24

Jak Wam się podoba, jak pierwsze wrażenia... ja jestem bardzo ciekawa, wiem, że może jeszcze niezbyt wiele możecie powiedzieć, ale pierwsze wrażenie już macie :D i mam taką propozycję... może macie jakieś prośby lub pytania do drugiego roku? Jeśli tak to niech ten temat temu służy, jestem pewna, że wiele osób zechce Wam pomóc lub poradzić w jakiś sprawach. Pozdrawiam i życzę byście nie żałowali wyboru :D

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 05 wrz (ndz) 2004, 09:22:02

:D czy obok szkoły jest jakiś tani sklep?

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Mika » 05 wrz (ndz) 2004, 09:38:52

z rajtuzami?

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 05 wrz (ndz) 2004, 15:37:17

senq pisze::D czy obok szkoły jest jakiś tani sklep?
Tak, jest. Slyszalem ze nazywa sie Lidl albo jakos tak podobnie. A czy jest w poblizu (tak do 200 metrow) jakas pizza. No i bar bo szukam jakies alternatywy :) Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdro

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 05 wrz (ndz) 2004, 16:24:52

Dziękuje za pełną informacje!

Obrazek

kinia
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: kinia » 05 wrz (ndz) 2004, 17:54:05

ojej!! dostalam jedna gwiazdke !! niebiaska gwiazdka nad moim niebieskim (w rzeczywistosci piwnym:)) oczkiem!!!
JAK SIE CIESZE!! :D:D:D
kiedy dostane nastepna? :) i zostane "czasem napisze" ?? :)
bo nadal jestem "poczatkujaca" :? hm..

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 05 wrz (ndz) 2004, 23:10:38

naprzeciwko shkoly jest lider szajs :D bede tam zagladac po tanei czipsy hehehe mniam mnim :D ja bede pierwshakiem od azdziernika ale juz bylam w shkole 4 razy :P hehehe i poznalam juz jakies dziewczyny ale nie pamietm jak sie nazywaly hehehe mam krotka pamiec :'{ cholera

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 05 wrz (ndz) 2004, 23:59:33

tam to mi najbardziej smakuja takie słodkie kulki co wygladaja jak rafaello tylko ni emaja orzeszka w środku i są kilka razy tańsze
tam trudno zgubić fortunę na szczęście :)
PS
aha i jeszcze maja dobre pieczywko
Ostatnio zmieniony 06 wrz (pn) 2004, 00:51:32 przez aw, łącznie zmieniany 1 raz.

Miluuutka
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Miluuutka » 06 wrz (pn) 2004, 00:45:56

Owszem pieczywo jest ok i lody takie w dużym kubełku (na wieczorki filmowe) są tanie i smaczne, soki marchwiowe "niby Kubuś" też mogą być a reszty nie odważyłam się spróbować :D Chyba trochę odbiegamy od tematu... no ale cóż widać skoro nie ma pytań tzn. że się kadra spisała na rozpoczęciu i pierwszaczki wszystko wiedzą... albo te wrześniowe komputerków nie mają :cry: ... albo co gorsza nie umieją obsługiwać 8O lub nie mogą znaleźć naszej strony - taki żarcik specjalnie dla aw :D wiem, wiem mamy ogromny współczynnik znaleźności czy jakby to inaczej nazwać :wink: :D

mefju
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: mefju » 06 wrz (pn) 2004, 11:31:52

"Kanguś" jest ok ;)

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 06 wrz (pn) 2004, 11:47:34

I jeszcze czasami maja spore ilosci taniego bezalkoholowego piwa lomza lub jakos to inne sie nazywa ale tez w takich barylkowatych butelkach:0

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 06 wrz (pn) 2004, 11:56:16

zróbmy najlepiej liste "jadalnych" produktow w lider bidzie bo jeshhcze sie jakis uczen nashej shkolki zatruje :P
taki batonk-roladka jest mniaaam i tani cool sie nazywa ale na dluzsza mete to sie zaslodzic mozna i sezamki lesne ja tam czesto jem slodycze hehehhe ale Lidl itak przebija ceny lider bidy :P

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Mika » 06 wrz (pn) 2004, 18:24:25

Słodycze mają ok. Roladki, czekolade kokosowa, naczosy :)
Woda chyba tez nadaje sie do picia.
Kangusie owszem spoko i duzo tansze.
Energetyzujace drinki - duzych zaklucen nie bylo.
Nawet jogurty jadlam jakies i zyje.
Pieczywo dobre.

Lider to jest to :lol:

rusalka
Nowy(a)

Post autor: rusalka » 06 wrz (pn) 2004, 19:06:11

ja jestem po pierwszym łykendzie!wrazenia rózne.Sporo było spóźnień i róznych : "Przepraszamy.U nas normalnie to jest inaczej" ale wpadki spóźnieniowe były zarówno w sobote jak i w niedziele - to troche utrudnia życie ludziom - szczegolnie tym,którzy cenia swój czas.Gdybym wiedziała,ze tak będzie to pospałabym sobie conajmniej do 10-tej -i tak bym zdązyla.(w szczególniosci zadziwiające było sciąganie w ostatniej chwili awaryjnego pana informatyka - bo ten wlasciwy nie dotarł)

P.S. Ciekawe czy pójdzie mój post czy tez zostanie odrzucony?

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 wrz (pn) 2004, 21:38:33

A widzisz poszlo. Na cenzure to trzeba zasluzyc ;) Mocno nabluzgac albo cos podobnego. Twoja wypowiedz to po prostu feedback informacja zwrotna. Dobrze ze napisalas. Mysle ze to uwrazliwi dyrekcje i kadre na takie sytuacje.

Z tego co rozumiem bylo jakies obsuniecie. Masz prawo byc wkurzona tym bardziej ze to na samym starcie. Tym bardziej ze to faktycznie nie jest regula. W szkole jest luz i mila atmosfera ale to szkola, wiec ona ma swoje zadania i priorytety. Nie mozna zapominac ze kazdy uczen i wykladowca ma tu swoje miejsce i obowiazki. Zwykle jesli ma kogos nie byc wykladowca wczesniej zawiadamia sekretariat by zorganizowac jakies pelnowarosciowe zastepstwo. Czasem jednak moga byc sytuacje losowe rodzinne i wtedy trzeba organizowac zastepstwo dorazne. W czasie roku szkolnego mozliwa jest po prostu zamiana godzin zajec lub zamiana przedmiotow. Chodzi o to ze szczegolnie dla nas zaocznych wazne jest nietracenie godzin bo trudniej pozniej uzupelnic program. Ma nie byc pustych przebiegow i okienek. Dlatego moze sie zdarzyc ze np. w jeden zjazd jest 2x marketing a w nastepny 2x zajecia z promocji. No coz zawsze znajda sie i tacy co beda narzekac ze nie ma okienek bo chcieliby pogadac przy automacie.

Wrzesien (i lipiec) to specyficzne miesiac bo wtedy szkola jest jeszcze na zwolnionych obrotach dopiero rusza - sa glownie zajecia warsztatowe. W szkole jest wtedy mniej wykladowcow a same warsztaty prowadzi tylko paru specjalistow. W ich przypadku ten czynnik losowy personalny moze byc szczegolnie bolesny. Jesli taki trener wypada trudniej go zastapic bo kazdy z nich ma grafik wypelniony szkoleniami. Z tego co slyszalem w ten weekend akurat byla jedna sytuacja awaryjna. Skutek jest taki ze pozostalii musieli sie dwoic i troic a i tak jak widac nie bylo idealnie

W ubieglym roku pamietam tylko jedna sytuacje w ktorej wykladowca sie spoznil i mielismy okno. Byla akurat niedziela 8.30 a wykladowca jechal z Katowic nocnym pociagiem. No i ten pociag sie spoznil. Tu u nas wykladowcy zazwyczaj szanuja nasz czas i zajecia zaczynaja sie zgodnie z planem. Podbonie jest tez zwykle z konczeniem. Jedyny znany mi wyjatek to Prezes ktory moze mowic i mowic bez konca. I tak zaczynajac planowo nagminnie przeciaga wyklady na przerwe i gdyby nie nastepny wyklad moglby mowic przez nastepne 1,5h. Trzeba jednak przyznac ze nudno nie jest :) Coz musicie juz sie do tego przyzwyczaic albo znalezc swoje sposoby. Spogladanie na zegarek, stukanie w cyferblat, przykladanie zegarka do ucha zeby sprawdzic czy chodzi, chrzakanie, wychodzenie z sali. Zreszta co tam wychodzic u nas mozna zawsze. Jedynie pan Tomek Syrowatko patrzy na wychodzacych z ciezkim sercem i wyrzutem. No ale on juz taki jest. A i tak wzrusza do lez ;)

ODPOWIEDZ