Zjazd Absolwentów i Słuchaczy WSR [pytania & odpowiedzi]

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 04 sie (wt) 2009, 08:53:46

Absens carens - Aut bibat, aut abeat :twisted:

Jedna uwaga negatywna - formularz rejestracyjny woła o pomstę do nieba - trzy razy go uzupełniałem ze względu na format zapisu daty wniesienia opłaty... Strasznie irytujące, bo wyrzuca z formularza i nie zapamiętuje wpisanych informacji.

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 04 sie (wt) 2009, 11:33:16

Kinfolk pisze:Jedna uwaga negatywna - formularz rejestracyjny woła o pomstę do nieba - trzy razy go uzupełniałem ze względu na format zapisu daty wniesienia opłaty... Strasznie irytujące, bo wyrzuca z formularza i nie zapamiętuje wpisanych informacji.
Informacja została przekazana :)
Cenna uwaga, dzięki :)

wombad
Nowy(a)

Zenada

Post autor: wombad » 22 sie (sob) 2009, 14:23:06

Najpierw mail z prosba o adres w celu wyslania zaproszenia na zjazd WSR a potem list z zaproszeniem oraz kwitkiem na oplaty. Kiepski chwyt marketingowy typu przesylki z informacja o wygranej w loterii. Nie ta grupa docelowa :-)
Mimo poczatkowej pozytywnej reakcji, rezygnuje. I nie chodzi o kwote tylko o zenujaca forme zaproszenia. Trzeba bylo od poczatku, bez owijania w bawelne, podac informacje o oplatach a nie sprytnie podchodzic absolwentow. Zenada!

Agfu
Bywalec
Bywalec

Post autor: Agfu » 22 sie (sob) 2009, 17:52:02

Wg mnie dobrze, że do zaproszenia dodany jest kwitek na opłaty.
Nie muszę bawić się w jeżdżenie do szkoły po ten świstek ani w wypisywanie na poczcie. Fajnie, że ktoś o tym pomyślał.
A jak nie chcesz iść, to wyrzucasz kwitek do kosza i nie ma problemu:)

po_prostu_Adam
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: po_prostu_Adam » 28 sie (pt) 2009, 12:08:31

mnie w całej informacji o zjeździe tylko nazwy "zestawów" zniesmaczyły...

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Ostre jeżdżenie w związku ze zjazdem

Post autor: s_wojtkowski » 28 sie (pt) 2009, 15:10:20

wombad pisze:Najpierw mail z prosba o adres w celu wyslania zaproszenia na zjazd WSR a potem list z zaproszeniem oraz kwitkiem na oplaty. Kiepski chwyt marketingowy typu przesylki z informacja o wygranej w loterii. Nie ta grupa docelowa :-)
Mimo poczatkowej pozytywnej reakcji, rezygnuje. I nie chodzi o kwote tylko o zenujaca forme zaproszenia. Trzeba bylo od poczatku, bez owijania w bawelne, podac informacje o oplatach a nie sprytnie podchodzic absolwentow. Zenada!
po_prostu_Adam pisze:mnie w całej informacji o zjeździe tylko nazwy "zestawów" zniesmaczyły...
Ale nieźle po mnie jedziecie... :twisted: Zarówno sposób, jak treść zaproszenia, a nawet nazwy pakietów - to moje decyzje. I mimo kilku negatywnych uwag będę ich bronił 8) , bo jestem do nich przekonany.

Przykro mi Wombad, że odbierasz opłatę za zjazd jako naciągactwo, przyznam, że trochę tego nie czuję, bo nie jest mi znany żaden zjazd absolwentów bez konieczności wnoszenia opłat rejestracyjnych (na których przecież nikt nie zarabia, bo otrzymuje się za te pieniądze policzalne "dobra"). W kilku zresztą zjazdach, w moim już blisko 50-letnim życiu, uczestniczyłem osobiście, a tydzień po naszym, mam zjazd absolwentów swojego liceum, który kosztuje 220 złotych ( nie wierzycie? sprawdźcie na www.zjazd2009.org ).

Prośba o uaktualnienie adresu jest czymś naturalnym w procesie zarządzania bazą danych i najczęściej ma miejsce przed planowanymi ważnymi wysyłkami; w ramach tej prośby nie powinno się mówić o szczegółach, w tym opłatach - byłaby to bowiem dziwna prośba; natomiast dołączenie blankietów wpłaty należy odczytywać wyłącznie jako ułatwienie w załatwianiu formalności (nie trzeba od razu się czuć "przymuszanym" do wnieseinia opłaty, wszak np. czasopisma też często drukują blankiet wpłat na prenumeratę, ale chyba nikt z czytelników się z tego powodu nie obraża, ani nie czuje wyrzutów, jeśli z blankietu nie skorzysta).

A nazwy pakietów? No cóż, taki ze mnie copywriter... wychodzi na to, że... średni :wink:.

Mimo wszystko zapraszam na zjazd i zapewniam, że kto się zdecyduje - nie będzie nawet przez chwilę tego żałował!

Annka
Bywalec
Bywalec

Post autor: Annka » 31 sie (pn) 2009, 16:40:26

A mnie smuci że tegoroczni absolwenci zostali zmuszeni do obecności na zjeździe. Z tego co wiem we wrześniu odbywała się impreza dla absolwentów, na której oficjalnie rozdawano dyplomy itp. Teraz musimy brać udział w zjeździe... no i nie ma imprezy dla NAS. Przykre...

stokrotka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: stokrotka » 31 sie (pn) 2009, 21:37:36

Nie musimy - możemy odebrać dyplomy w szkole ;)
Bez pompy, bo bez pompy, ale do zrobienia ;)

mkurdej
Nowy(a)

Post autor: mkurdej » 31 sie (pn) 2009, 22:59:55

hmmm, a ja zgubiłam list z kwitkiem i numerem konta... miałam sprzątanie w domu i dobrze schowałam:P

Zakładając, że impreza w klubie sportowym, w grę nie wchodzą chyba stroje galowe? Ale w końcu 15lecie zobowiązuje.

Sławku! Jakie stroje? :idea:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Stroje

Post autor: s_wojtkowski » 01 wrz (wt) 2009, 10:01:57

mkurdej pisze:Sławku! Jakie stroje? :idea:
No nie wiem jakie stroje. Nie zastanawiałem sie nad tym. Chyba wobec tego dowolne - niech każdy przyjdzie ubrany "jak czuje". W naszym środowisku chyba nikt nigdy nie patrzył z dezaprobatą czy wyrzutem na ubranych inaczej... :wink: Niech żyje swoboda!

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Rejestracja uczestnictwa w Zjeździe

Post autor: s_wojtkowski » 01 wrz (wt) 2009, 10:17:14

Kończące się (szkolne) wakacje i fakt, że niektórzy otrzymali oficjalne zaproszenia dopiero w ostatnich dniach, spowodowały, że nie wszyscy chętni do uczestnictwa w spotkaniu zjazdowym zdążyli załatwić formalności w wyznaczonym przez nas terminie...

W związku z licznymi telefonami oraz zadawanymi inną drogą pytaniami o ostateczny termin zgłoszenia swojej obecności na zjeździe, informuję niniejszym, że nie będzie wielkiego problemu jeśli ktoś "zapisze się na zjazd" do 07 września. W tym też terminie należałoby przelać zjazdową opłatę rejestracyjną.

Przy rejestracji korzystajcie z formularza umieszczonego na stronie głównej (ciągle jeszcze działa).

Zapraszam jeszcze raz wszystkich byłych Słuchaczy i Absolwentów WSR bardzo serdecznie - szczególnie tych, którzy się wahają!
Ostatnio zmieniony 03 wrz (czw) 2009, 22:33:00 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 1 raz.

po_prostu_Adam
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: po_prostu_Adam » 03 wrz (czw) 2009, 14:33:29

hehe :)
no nazwa VIP trochę mi się źle kojarzy po prostu, bo "wartościuje" ludzi. a chyba nie o to w tym wszystkim chodziło ;)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

VIP?

Post autor: s_wojtkowski » 03 wrz (czw) 2009, 15:24:45

po_prostu_Adam pisze:hehe :)
no nazwa VIP trochę mi się źle kojarzy po prostu, bo "wartościuje" ludzi. a chyba nie o to w tym wszystkim chodziło ;)
Ale tam nie ma takiej nazwy... Nie ma też plakietek czy identyfikatorów. Jedyna różnica w pakietach, to znaczek i alkohol. No i nazwa :wink:

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Obecność...

Post autor: Kinfolk » 04 wrz (pt) 2009, 18:18:50

Witam Sławku,

niestety, dziś dostałem maila, na podstawie którego poczułem pewne zaniepokojenie odnośnie mojego uczestnictwa w zjeździe... Zapłaciłem, wypełniłem formularz (pomimo pewnych problemów natury technicznej) a tu taka niespodzianka... a zrobiłem to wszystko już dawno (początek sierpnia?)

Że się zapytam jak mieszkańcy Juraez: Que Pasa? :wink:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Re: Obecność...

Post autor: s_wojtkowski » 05 wrz (sob) 2009, 09:50:31

Kinfolk pisze:Witam Sławku,
niestety, dziś dostałem maila, na podstawie którego poczułem pewne zaniepokojenie odnośnie mojego uczestnictwa w zjeździe...
Że się zapytam jak mieszkańcy Juraez: Que Pasa? :wink:
Mich, wiadomo, że w wielu przekazach najważniejszy jest odnośnik / objaśnienie / dopisek na samym dole, najmniejszą czcionką, ten z gwiazdką...

ODPOWIEDZ