Wojo

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
sinar
Loża WSR
Loża WSR

Wojo

Post autor: sinar » 15 paź (śr) 2003, 10:26:28

Mój braciszek został na dziś zaproszony do rejestracji, do komisji to ma jeszcze troszke. Ale jestem ciekawy czy są tu jacyś weterani, rezerwiści, jednyni żywiciele, inwalidzi wojenni chętni podzielić się doświadczeniami. Bo przecież wiemy, że słodko i zaszczytnie jest ... służyć ojczyźnie (np. w Iraku)
Ostatnio zmieniony 18 mar (czw) 2004, 11:10:39 przez sinar, łącznie zmieniany 1 raz.

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 15 paź (śr) 2003, 10:30:24

J atam mam od zarania dziejów Deklasyfikacje wiec raczej ci nei pomoge.
Wiem natomiast kilak rzeczy z opowiadan kumpli, ktorzy neidawno wyrwali sie z rak trepow :lol:
Wiec mało zostało, trzeba bedzie jeszcze kilku monopolistów odwiedzic co by zima byla lzejsza, wozy sa takie sobie, sznycli brak, ogolnie oboz przetrwania, ktory powinien kazdy facet przezyc jesli ma na to ochote:D

P.S.Zawsze mozna czolgista zostac albo betonem :lol:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 15 paź (śr) 2003, 11:05:31

Ja też mam kategorie D jak ... powiedzmy domino. Jak pokazałem papierki nie fabrykowane zresztą to nawet mi się nie dali rozebrać, nie mówiąc juz o innych przyjemnościach. Jeden gościu z klasy miał astmę i dostał E lub F (oj chyba nie ma takiej kategorii). Żartem mówiliśmy że oznacza to - Na wypadek wojny rozstrzelać. Swego czasu Urban w Nie opisywał jak uniknać armii na tzw geja. Mówisz mam inne preferencje i po prostu rąk przy sobie utrzymać nie mogę. Oni podłączają Cię do aparatury i badają reakcję na slajdy z różnymi praktykami. Oczywiście trzeba się nauczyć odpowiednio reagować.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 16 paź (czw) 2003, 10:10:38

Brachu już za rejestrowany. Komisja w przyszłym roku. Podobno bardzo miłe panie ( urzędniczki jak rozumiem) tam na Rosoła obsługują. Co to jest k... wojsko czy burdel. Oj i tu w tym miejscu przypomina mi się scena z Jak rozpętałem ... Bordello?!

Do woja marsz do woojaa tam ofermę na gieroja na kowboja zmienią ci ...

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 16 paź (czw) 2003, 10:19:25

Bordello niet bum bum - Radarowa, nowoursynowska, bradzka, jerozolimskie - Dolas chodz do nas do wawki :P

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 18 mar (czw) 2004, 11:08:59

No i brachu ma kategorie E (ostro finiszowal :) ). A ja jeszcze ponad 20 lat bede pacyfista i bede sie modlil o pokoj na swiecie

aeila
Bywalec
Bywalec

Post autor: aeila » 18 mar (czw) 2004, 12:28:59

a ja bylam
na poligonie drawskim - tym najwiekszym.....z najwiekszych.....
byl wtedy festyn zwiazany z wyscigami samochodowymi
Moj wujaszek bral udzial w tym wyscigu i mu pomagalam.....
okazalo sie ze jak przyjechalismy na ten festyn odebrac nagrode to bylam jedna z 4 kobiet tam - szok - ok 1000 jak nie wiecej facetow
mialam dziwne wrazenie ze sie gapia.....sluszne spostrzezenie
dlaczego Ci co sa w wojsku sa tacy jacys dziwni???zmienia im sie (psychika)podejscie do zycia.....charakter.....jak moj brat wrocil to juz nie byl moim bratem tylko zepsutym gowniarzem......i w wojsku faceci ucza sie jakis dziwnych piosenek o kobietach....sa na glodzie i tylko jedno im w glowie
okropne jak dla mnie
co prawda jednym robi dobrze wojsko ale to sa pojedyncze przypadki

Ja kiedys mialam bzika na punkcie wojska (G.J.jane :D )co najfajniejsze chcialam isc do liceum wojskowego.Jest tylko jedno takie liceum w Polsce w miescie "BUDOWO" w zachodnio pomorskim.....piekna sprawa,dziewczyny wysportowane,chlopcy tez....swietna atmosfera...jest to mlode liceum....Ciagle jezdza na na poligon,maja rozne cwiczenia.fajna sprawa

Ach....gdzie ja nie chcialam chodzic
Kim ja nie chcialam zostac....warjactwo....ciekawe...przedemna jeszcze tyle lat

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 18 mar (czw) 2004, 14:04:36

Kurcze jak tak patrze to czasem az sie dziwie .. :)
Tyle mnie kiedys stresowali jak przyszla moja kolej - ze nie da sie uniknac i ze trzeba kombinowac. Znajomi przygotowywali sobie odpowiednie zaswiadczenia co by ich nie wzieli, a ja wybralem opcje na hardcorowca ;) To znaczy poszedlem na komisje z wezwaniem i dowodem tylko (zwlaszcza iz mialem swiadomosc ze odroczke mam w kieszeni) :)
Przy wypelnianiu 'formularza' juz sie na mnie dziwnie patrzono jak wyszlo ze ani plywac ani prowadzic nie potrafie :) Powiedzialem ze lubie sobie cos popisac no i znam sie tam jakos na komputerach i wogole - i uslyszalem - ee... to sie raczej u nas nie przyda :) Potem popatrzyli pomierzyli i spytali sie czy ja chce isc ... i po chwili okazalo sie ze moge spac spokojnie bo mam D :)
Ogolnie ludzie z tego dnia co ja bylem jakos w durzej mierze to byli hardcorowcy i w duzej mierze wszyscy dostali D :) Jeden tylko dostal E ale prosze wybaczyc - tam nie bylo sie nad czym zastanawiac.
A nastepnego dnia dowiedzialem sie ze moj znajomy dostal A - a przypisane mi 'ulomnosci' w jego wypadku zdecydowanie mnie przewyzszaly a w dodatku mial jeszcze iles tam swistkow od lekarzy :)
Wtedy uznalem ze nie wszystko na tym swiecie musi zostac przeze mnie zrozumiane - czesc poprostu musze zaakceptowac (dla swojego dobra) ;)))

majkel84
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: majkel84 » 18 mar (czw) 2004, 23:42:49

male przeszkolenie bojowe
http://www.mili-tary.de/military-hg.html
:twisted:

mrok
Nowy(a)

cze

Post autor: mrok » 06 wrz (pn) 2004, 16:25:30

sinar pisze:Ja też mam kategorie D jak ... powiedzmy domino. Jak pokazałem papierki nie fabrykowane zresztą to nawet mi się nie dali rozebrać, nie mówiąc juz o innych przyjemnościach. Jeden gościu z klasy miał astmę i dostał E lub F (oj chyba nie ma takiej kategorii). Żartem mówiliśmy że oznacza to - Na wypadek wojny rozstrzelać. Swego czasu Urban w Nie opisywał jak uniknać armii na tzw geja. Mówisz mam inne preferencje i po prostu rąk przy sobie utrzymać nie mogę. Oni podłączają Cię do aparatury i badają reakcję na slajdy z różnymi praktykami. Oczywiście trzeba się nauczyć odpowiednio reagować.

Jak mozesz to napisz ze szczegolami jak jest na kom lekarskiej bo interesuje to mnie ale tylko sms moj nr 695589170 link www.sms.pl z gory dzieki za odp

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 07 wrz (wt) 2004, 17:30:12

hehe, jakies dziwne komisje lekarskie mieliscie. u mnie to nadziendobry prubowali wydusic jakies zainteresowania "no wymysl cos, przeciez musisz miec jakies", w dzisiejszych czasach wystarczyloby powiedziec "religie dalekiego wschodu", i od razu kategoria 'e' ale pewnie i podsluch telefoniczny w domu, no, ale co dalej - stalo sie w dlugiej kolejce tylko po to zeby nawet przeswietlenia nie chcieli zobaczyc, i kat. "A", na szczescie po studiach automatycznie przeszedlem do rezerwy :twisted:

mefju
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: mefju » 07 wrz (wt) 2004, 17:37:25

Moja przygoda z wojskiem:
Komisja była w dniu moich urodzin, zapytali się jaki chce prezent - powiedziałem, że "D". Dali ma "A". Napisałem list, że chce jednak to "D", zadzwonili do mnie, że ok, przyszedłem, zmienili klasyfikacje. Koniec :D

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 08 wrz (śr) 2004, 09:42:40

List musial chyba zawierac jeszcze kalorie bo jakos w to nei wieze :twisted:

U mnie pokazalem przeswietlenie kregoslupa popatrzyli nacisneli w kilka miejsc i powiedzieli:

Z przykroscia ale orzeczenie komisji lekarskiej jest negatywne.
Musmimy Panu odmowic wstapienia do wojska, przykro nam....
D!!
Zbiegiem okolicznosci bylo to ze w komisji byl lekarz ktory wczesneij przeprowadzal na mnie rehabilitacje i sam zlecil to przeswietlenie:)

mefju
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: mefju » 08 wrz (śr) 2004, 09:48:52

Nie wież.

Landers69
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Landers69 » 14 paź (czw) 2004, 12:21:19

Ja mam A i klne każdego poranka

ODPOWIEDZ