O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
kattie
- Nowy(a)
autor: kattie » 21 wrz (pn) 2009, 14:54:16
Witam,
Zastanawiam się czy nie przyjść do WSR na wiosnę na SG, jednak nie wiem czy dam sobie radę z rysunkiem. W podstawówce nie miałam z tym żadnych problemów, ale wiadomo jakie tam były wymagania... Ciężko poszukiwać u mnie oznaków wielkiego talentu, więc rysowanie np. postaci wyeliminowałoby mnie po 2 zajęciach

W tej specjalizacji szukam raczej wiadomości o kompozycji, reklamie prasowej, składaniu elementów, projektowaniu corporate identity, layoutów itd., poligrafii, mniej odręcznego rysowania skomplikowanych rzeczy.
Czy wszyscy przychodzący na grafikę to talenty po szkołach plastycznych, z uzdolnioną ręką?
Czy bardzo ciężko jest zaliczyć zajęcia z rysunku jeśli wcześniej rysowało się dawno, okazyjnie i bez większych sukcesów?
Dużo zajęć dotyczy właśnie rysowania odręcznego?
Pozdrawiam,
Kaśka
-
Avallar
- Zaczyna działać

autor: Avallar » 21 wrz (pn) 2009, 15:28:05
Nie ma probelemu z rysynkiem, jest sporo osób zaczynających od zera. Dasz sobie z tym radę bez problemu. A na rysunku będziesz mogła sobie ewentualnie potrenować, pozwolić odkryć w sobie pokłady talentu

W każdym razie jest bezstresowo raczej (byle oddawać prace, nawet jak nie są jakieś mega to zrobią Ci korektę, zaproponują co może być lepiej, co jest ciekawe a nad czym trzeba popracować).
Tak więc zapraszamy