Język polski.
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Nowy(a)
Język polski.
Dlaczgo niektórzy użytkownicy tego forum nie używają zanków przestakowych, diakrytycznych i wielkich liter. Testowałem to forum w kilku przeglądarkach i widzę, że są one widoczne. Proszę szanujmy nasz język. W szczególności kieruję tą prośbę do wszystkich, którzy uważają, że nasze wejście do Unii Europejskiej pozbawi nas narodowej tożsamości.
Są dużo większe zagrożenia!!! Polacy nie gęsi...
GŁOSUJĘ NA TAK!!!
Są dużo większe zagrożenia!!! Polacy nie gęsi...
GŁOSUJĘ NA TAK!!!
-
- akademiareklamy.edu.pl
internet takie fajne medium
tak sie sklada Panie Osiek, ze tu, tzn w necie, nikt nas pod pistoletem nie trzyma. Podobni do siebie a zarazem calkiem inni swietnie sie rozumiemy, czasem nie rozumiemy się wcale; nie musimy sie jednak spierac o pierdoly typu "u" i "ó", bo ktory z wykladowcow akademickich pamieta dzis jeszcze, czym byla gramatyka historyczna? naturalną potrzebą człowieka jest pragnienie uproszczenia; stąd popularnosc i sukcesy takich dziedzin wiedzy jak logistyka, ergonomia etc.
Generalnie, każdy robi to, co chce. I czy się to komu podoba, czy nie, jest naturą internetu zrównanie szans i niech tak pozostanie.
Liberté, égalité, fraternité!!!
Generalnie, każdy robi to, co chce. I czy się to komu podoba, czy nie, jest naturą internetu zrównanie szans i niech tak pozostanie.
Liberté, égalité, fraternité!!!
-
- akademiareklamy.edu.pl
chyba wiem ale wole spytac
najpierw musisz wyjaśnić co to jest ta "notacja"? - czy to ma coś wspólnego z dotacją? bo jeśli tak, to jestem tym bardzo zainteresowany! - przydałoby się trochę floty na wakacje... 8O
-
- Nowy(a)
Rozwój
Postęp to zmiany, zmiany to potrzeba uproszczeń. Lenistwo przecież jest matką wynalazków. Po co są te wszystkie cholerne ó i u; rz i ż? Bez sensu. Chyba tylko po to żeby lansować w szkole naukę pamięciową a nie logiczne myślenie. Dlatego później tak kiepsko wypadamy na tle Europy i Świata. Bo choć Amerykanin uważa, że Polska to stolica Rosji, umie i ma wprawę w wypełnianiu odmóżdżonych testów.
Co lepsze? Testy czy nasza gramatyka? Nie wiem. Wiem, że ortografia niczemu dziś nie służy. Może tylko pozwala ujawnić sadystyczne usposobienia sfrustrowanych i źle opłacanych polonistów, którzy zamiast uczyć poprawnego wysławiania uczą stawiania "bukw".
Co lepsze? Testy czy nasza gramatyka? Nie wiem. Wiem, że ortografia niczemu dziś nie służy. Może tylko pozwala ujawnić sadystyczne usposobienia sfrustrowanych i źle opłacanych polonistów, którzy zamiast uczyć poprawnego wysławiania uczą stawiania "bukw".
-
- akademiareklamy.edu.pl
mam tez inne
ja najbardziej kocham, gdy pewna pani (nie wspomne o kim mowa) mawia: zjedz se ten winogron, weź zamknij te dźwi, szedłam tam itp. - prawdziwa rozkosz...
-
- Początkujący(a)
A jeszcze kurde jedno bo mi się przypomniało. Nie będę komentowałe tego tłumaczenia, sami musicie to zobaczyć:
http://www.paris-tours-guides.com/index_polish.shtml
http://www.paris-tours-guides.com/index_polish.shtml
-
- Zaczyna działać