Jak być Sprite, czyli jak osiągnąć sukces

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
anton868
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Jak być Sprite, czyli jak osiągnąć sukces

Post autor: anton868 » 29 wrz (wt) 2009, 15:21:17

Nie mam tutaj na myśli konkretnych pomysłów dzięki którym będziemy bogaci. Raczej ciekawi mnie procedura dążenia do sukcesu. Czyli co zamierzacie zrobić teraz by później osiągnąć sukces.
Co powinniśmy się uczyć i w jakim nasileniu. Czy stawiacie na konkretny kierunek czy wszechstronność?

A może ktoś ma w ogóle jakiś bardzo oryginalny pomysł.

anton868
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: anton868 » 29 wrz (wt) 2009, 15:24:42

kalibaru pisze:
anton868 pisze:
kalibaru pisze:
anton868 pisze:
kalibaru pisze:Spoko niedługo to MY będziemy Sprite, a oni pragnienie :twisted:
Tylko, że to od "nich" zależy czy bedziemy sprite - A więc więcej pokory :D
Złe podejście… Nie wolno czekać, aż ktoś pozwoli nam być Sprite. Trzeba dążyć do tego samemu, nie oglądając się na innych… inaczej jest się pragnieniem… :(
Dlatego pracuje w zawodzie grafika od 2 lat dorabiam współpracując z agencjami itd.
Nie wszystko da się zrobić samemu.
Sprite słabo gasi pragnienie - jest za słodki
wole być piwkiem :lol:
Ja grafiką zawodowo zajmuje się od 2,5. Teraz zapisałem się na FOTO
Zmieniasz całkowicie kierunek, czy chcesz być wszechstronny??
Nie uważasz, że lepiej skupić się na jednej konkretnej dziedzinie - niż znać wszystko, ale po trochu??

kalibaru
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: kalibaru » 29 wrz (wt) 2009, 16:41:19

Wszechstronny… i to właściwie od A do Z. Zaczęło się od HTML i robienia prostych stron. Potem w sumie przez przypadek trafiłem na kurs „specjalista d.s. reklamy w internecie”. Wciągnęła mnie grafika. Potem był drugi kurs, już czysto graficzny. Teraz pracuje na etacie w hurtowni akcesoriów do telefonów i tu wymagają jeszcze robienia zdjęć A oprócz tego mam nagłowie wszelkie sprawy związane z reklamą.

Więc tak: Fotografia, Photoshop, CorelDraw, Illustrator (unikam jak mogę), Flash, Dreamweaver (html, css, podstawy php i javascript), od wielkiego dzwonu InDesign,
Prowadzenie reklam np. ostatnio linki sponsorowane na google i co tam szefowi przyjdzie do głowy (planogramy zatowarowania marketów!!!) :)

krzys
Nowy(a)

Vortex

Post autor: krzys » 08 mar (pn) 2010, 23:01:49

Vortex coca energy drink.

http://www.youtube.com/watch?v=OabVi-h7SZ0

Jest to jedyny energetyczny napój na polskim rynku produkowany w Peru na bazie liści koki.
Ekstrakt z liści koki jest doskonałym źródłem codziennej aktywności. Dodaje on sił , energii i witalności.
Inne energetyki na naszym rynku są bardzo podobne do siebie, jedynie VORTEX proponuje coś innego, coś prawdopodobnie lepszego w smaku jak i w energii dla każdego z nas na każdy aktywny dzień.

zuzunieczka
Nowy(a)

jak osiągnąć sukces

Post autor: zuzunieczka » 10 mar (śr) 2010, 13:33:22

Żeby osiągnąc sukces trzeba mocno w siebie wierzyc i pilnowac swoich spraw, polegac tylko na sobie i takie tam...każdy o tym wie, ale niewielu to stosuje w codziennym zyciu, co jest wielkim błędem.
Pozdrawiam i życzę wszystkim sukcesów małych i wiekszych.
:twisted: :twisted: :P

zuzunieczka
Nowy(a)

Post autor: zuzunieczka » 10 mar (śr) 2010, 13:35:06

Radze jeszcze sobie ściągnąć sobie książke w pdf "Bliżej sukcesu", jest naprawde fantastyczna, tam zawarta jest istota sukcesu. To tyle mam do powiedzenia na ten temat :).

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 10 mar (śr) 2010, 15:16:21

Nie ma uniwersalnego przepisu na sukces. Każdy zna swoje możliwości, wie co chce osiągnąć i jedynie wiara w siebie oraz dążenie do celu prowadzą do sukcesu :)

Z takich ogólników to..

Czynniki sukcesu:
  • * Kompetencje – ludzie sukcesu „wiedzą”, czego szukać. Mają w swej pamięci wzory, które zwracają ich uwagę na okazje.
    * Wytrwałość – ludzie sukcesu przekształcają postawę otwartego umysłu w nawyk. Wciąż patrzą, słuchają. Wciąż uczą się czegoś nowego i chcą coraz bardziej pogłębiać swoją wiedzę.
    * Pragnienie i potrzeby – ludzie sukcesu chcą widzieć, chcą słyszeć. Są głodni wiedzy.
    * Skupienie – ludzie sukcesu wiedzą, że nie wszystko, co widzą, jest jednakowo ważne. Skupiają się na sytuacjach i danych, które mają znaczenie i są związane z ich pragnieniami, potrzebami i celami.
    * Czynniki sytuacyjne – ludzie sukcesu są uważni i obserwują to, co się wokół nich dzieje. Kiedy pojawia się okazja, natychmiast ją zauważają i wykorzystują.

Camiart
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Camiart » 10 mar (śr) 2010, 20:42:32

OSHka pisze:Nie ma uniwersalnego przepisu na sukces. Każdy zna swoje możliwości, wie co chce osiągnąć i jedynie wiara w siebie oraz dążenie do celu prowadzą do sukcesu :)
Racja. Swego czasu FOCUS wydał numer specjalny o najbogatszych ludziach, którzy dążyli do swego sukcesu ciekawymi drogami i każdy z nich przedstawiał inny przepis na sukces.

ODPOWIEDZ