O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Espy
- Czasami coś napisze

Aby zachować równowagę...
Ja z kolei oddam głos na Komorowskiego. Dlaczego? Albowiem w przeciwieństwie do swojego kontrkandydata jest w stanie zapewnić równowagę emocjonalną, a według mnie to istotna cecha u prezydenta. Przyznam szczerze - nie przepadam za Komorowskim, podobnie jak za Platformą. Jednak jeśli miałbym choć w minimalnym stopniu przyłożyć rękę do tego, żeby reprezentował mnie Jarosław Kaczyński, to wyrzuty sumienia by mnie zjadły. Jeśli Jarosław Kaczyński jest "mężem stanu", to ja jestem katolikiem. Ten człowiek dla władzy dopuścił do koryta całą bandę krewnych i znajomych Andrzeja Leppera, edukację oddał faszystom, całą swoją wyrazistość i charyzmę oparł na własnych kompleksach i czarno-białych społecznych frustracjach - kłamstwo, agent, Mengele, teczka, Wehrmacht, ZOMO, oni źli a my dobrzy. Nie tak widzę definicję "męża stanu", ani tym bardziej prezydenta RP.
-
KaWusia
- Początkujący(a)

autor: KaWusia » 01 lip (czw) 2010, 23:33:30
Zastanawiające jest to, że czytałam artykuł na ten temat robiąc sobie popołudniowy elektroniczny "przegląd prasy", a po paru godzinach chciałam komuś podesłać link i co? Nie ma, zniknął! Oświadczenie ostało się chyba tylko na blogu J.K.M...
Blokada na informacje...?
-
Espy
- Czasami coś napisze

Stan na 3 w nocy - na o2 odnośnik na głównej do artykułu o tym artykule (znaczy się Pardon) nadal jest i ma się dobrze. Na gazeta.pl wprawdzie już nie na głównej, ale artykuł siedzi sobie w dziale "wybory" i także ma się dobrze.
Informuję, że póki co JKM nie został ocenzurowany.

-
Agfu
- Bywalec

Marny kawałek.
Fragmenty są powycinane z różnych okresów, miejscami nijak się mają do siebie, są wyjęte z kontekstu, nie wiadomo czego tak naprawdę dotyczą.
To, że zwraca się do Rosjan "przyjaciele Rosjanie" jest czysto dyplomatycznym zabiegiem, nie oznacza nagłego przypływu uczuć w stosunku do naszych sąsiadów.
Więcej kwiatków do tego typu montażu można znaleźć w wypowiedziach Komorowskiego na przestrzeni zaledwie miesiąca;)
-
nitka
- Zawsze coś napisze

autor: nitka » 02 lip (pt) 2010, 21:36:29
Grunt to poczucie humoru!

-
kominovsky
- Nowy(a)
autor: kominovsky » 03 lip (sob) 2010, 02:50:30
filmik miał być zabawny, i taki jest... końcówka może bardziej stronnicza i wyraźnie manipulowana ale to cecha żartu...
najzabawniejsze jest to, że większośc tych wypowiedzi to nie są wypowiedzi o zmienionym znaczeniu, wyjęte z kontekstu...
zabawnie przedstawiona jest ta żenująca pseudo-przemiana Kaczyńskiego i to jest trudne do podważenia, bo śmiesznośc całej sytuacji każdy chyba widzi...
-
bartek_f
- Bywalec

autor: bartek_f » 03 lip (sob) 2010, 10:55:28
Dokładnie taki sam filmik można o Komorowskim zmontować.

Wcześniej dla niego parytety były "be" a teraz deklaruje, że podpisze jakikolwiek parytet. Wcześniej zniżki dla studentów były "be", a teraz je obiecuje. I tak o wszystkich obietnicach zapomni zarówno ten pierwszy jak i drugi tuż po ogłoszeniu wyborów. Jak każdy kandydat z Magdalenki.
-
kominovsky
- Nowy(a)
autor: kominovsky » 03 lip (sob) 2010, 15:37:03
prawda... można... ale nie taki sam... Komorowski zmienił tylko niektóre poglądy na konkretne sprawy, ale nie podważył wszystkiego na czym budował swoją karierę... Komorowski i jego otoczenie zawsze było nijakie, więc zmiany były i będą częste, a Kaczyński budował wizerunek na bardzo konkretnym nastawieniu do grup związanych z PRL i odejście od tego jest dużo bardziej śmieszne niż w przypadku Komorowskiego (co nie znaczy, że nijakość jest dobrą cechą, ale wolę nijakość od konkretnych poglądów, które są zupełnie sprzeczne z moimi)
-
Espy
- Czasami coś napisze

autor: Espy » 03 lip (sob) 2010, 18:34:25
-Oj, uważaj, chyba nie chcesz skończyć jak dziennikarze Lisa?

-
nitka
- Zawsze coś napisze

autor: nitka » 03 lip (sob) 2010, 23:22:00
W sensie, że zostanę zlinczowana za poczucie humoru? Ok., nadstawię karku.
Jeśli zaś chodzi o filmik o Komorowskim, do dzieła filmowcy! Montujcie! Z chęcią obejrzę i pochichoczę w domowym zaciszu, bo żaden z tych panów nie pasuje mi do urzędu prezydenta (jak z resztą cała reszta startująca w wyborach). W tym roku przyszło mi głosować przeciwko komuś, na zasadzie wyboru mniejszego zła.
-
Agfu
- Bywalec

autor: Agfu » 04 lip (ndz) 2010, 00:48:41
Mnie akurat ten materiał nie rozbawił;)
Owszem pokazuje hipokryzję, ale jest to raczej smutne niż śmieszne.
Bardziej śmiałam się z animacji dotyczącej drugiej tury wyborów. Tekst: "powiedziałem to czy pomyślałem" jest boski. Plus wszystkie kawałki z BK, który nie może zapamiętać czego go Tusk nauczył;)
-
Espy
- Czasami coś napisze

autor: Espy » 04 lip (ndz) 2010, 01:57:59
Żeby nie było - to nie była groźba z mojej strony
Czy w czasie ciszy wyborczej można prowadzić takie dyskusje na forum?