O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Nicole_a
- Zawsze coś napisze

autor: Nicole_a » 01 paź (pt) 2004, 14:49:28
Mocne

Aż mi chwilami ciarki pzreszły

-
ginka
- Czasami coś napisze

autor: ginka » 01 paź (pt) 2004, 16:38:53
"Happy Tree Friends" to najobrzydliwsza, najbardziej makabryczna i odrażająca kreskówka, jaką kiedykolwiek widziałam. Przerażał mnie kidyś "Jam Łasica"... Teraz kiedy tylko widzę ikonkę MTV od razu pojwiają mi się te słodkie wiewióreczki z odciętą ręką lub głową i wypływającym mózgiem! Ja mam za słabe zdrowie na takie rzeczy...
-
andy
- Ekspert

Ginko - Karolinko, to przecież tylko pewna konwencja. Sądzę, że takie wynalazki raczej nie są źródlem jakichś patologicznych zachować w tzw. realu. Już teatr grecki pławil sie w okrucienstwie, zaś Arystoteles uznal, że uczestnictwo w przedstawieniach teatralnych w efekcie powoduje katharsis

(Myśliciel starożytny jest dla mnie bardziej przekonujący, niż niektóre wspólczesne autorytety psychologiczne opowiadające jakieś dyrdymaly o mediach - tym bardziej, iż sam odebrałem edukację czyniącą ze mnie dyplomowanego medioznawcę
A już tak bardziej do rzeczy - przemoc w dzisiejszych multimediach jest dobrą materią do jakichś refleksji kulturowych itp., a nie np. lęku. Dlaczego tak często pomstujemy na krwawe kino Lyncha, Scorsese, braci Coen itd. a nie buntujemy się przeciw bezdennej głupocie typowej ramówki TV (telenowele, teleturnieje etc.)?
-
Kesonex
- WSR Guru

autor: Kesonex » 01 paź (pt) 2004, 22:07:49
Zassalem sobie kiedys cala plytke z ich serialami :)Mysle ze sa the best i raczej wszyscy naokolo mysla podobnie.Nie ma bynajmniej tutaj jakiegos podobienstwa do masochizmu , patologii czy mozna powiedziec horroru.Z tego mozna sie poprostu smiac to przeciez kreskowka:)