Rozwazam rozpoczecie nauki w SR.
Interesuja mnie nastepujace kwestie:
1. Jakiej klasy sa komputery PC dostepne w pracowanich? Co maja w srodku? (procesor, RAM, karta graficzna, inne wazne elementy)
2. Obecnie na swoj uzytek posiadam komputer, ktory prawdopodobnie nie bedzie sie nadawal do obrobki grafiki. Czy musze sie liczyc z zakupem komputera, ktory pozwoli mi na wykonywanie pewnych projektow w domu? Czy "musi" to byc komputer podobnej klasy jak w pracowni, czy wystarczy cos o nizszym standardzie? Jaka konfiguracje powinien miec komputer do pracy w domu? Czy przy zakupie mozna liczyc na pomoc kogos ze szkoly (chodzi mi o doradztwo)? Jakiego rzedu jest to wydatek?
3. Pytanie 2. zadaje w kontekscie obrobki foto (Photoshop, Ilustrator). Czy jednak taka sama konfiguracja wystarczy do obrobki video (rozwazam kierunek TV)?
4. Nie posiadam zadnego z programow do obrobki foto/wideo. Z tego co wiem, to licencje na te programy sa b. drogie. Czy jesli chce pracowac nad projektami w domu, to musze sie liczyc z zakupem licencji na te programy? Jakiego rzedu sa to wydatki?
Bede bardzo wdzieczny za "oswiecenie" mnie w powyzszych kwestiach

Pozdrawiam.