MuZyKa...

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

kitka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: kitka » 02 paź (sob) 2004, 22:04:16

oki, dzieki wielkie...w takim razie bede szukac :D

petero
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: petero » 08 paź (pt) 2004, 10:48:29

Kitka: Sklepy z winylami w Warszawia a moze bardziej konkretnie w Centrum to
1. Empik na Marszalkowskiej i przejscie pomiedzy pietrami.
2. Vert - Stacja metra Ratusz (tam tylko hip-hopowe choc jazzowe mozna trafic)
3. RecordHeadShop - Rondo Jazdy Polskiej, lok. 6 (przejście pod "Remontem"), pon.-pt. 13-19, sob. 12-17 (jeden z lepszych)
4. Muzant - Swietokrzyska, na tylach Nowego Swiatu - Antykwariat winylowy, mozna czasami rozne "perelki" trafic, ceny rozne.
5. Wspomniany wczesniej sklepik na tylach kina Relax - ale tam jest drogo

Polecam odwiedzanie Allegro.pl, tam sprzedaja duzo winyli, czasami sie bardziej oplaca kupic kilka winyli + koszt przesylki i to taniej wychodzi niz by sie kupowalo w Wawie (ja tak robie :D )

A co do tematu i muzyki, to ja wszystko obrabiam w SoundForge, odpowiednie pluginy DirectX itp.
Jesli chodzi o caly sklad to Acid 4.0 albo Cubase lub Nuendo, do pelnego masteringu i nagrania wykorzystuje CD Architecta.
Co do robiena bitow to Reason, a za Fruity to nie przepadam.

kitka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: kitka » 08 paź (pt) 2004, 18:14:17

Fajno, dzieki. Z tym rondem to sie fajnie sklada, bo nocuje tuz nad nim :D
A reszte zobacze przy okazji nastepnego zjazdu. Troche mnie zawsze to allegro zastanawialo, bo w koncu nie wiem w jakim stanie sa te plytki, ale skoro mowisz ze tak robisz to moze kiedys sprobuje. Tylko tam nie moge wiekszosci odsluchac :(

silnatfardakredka
Nowy(a)

muza

Post autor: silnatfardakredka » 09 paź (sob) 2004, 01:14:48

....a tak na dobry poczatek albo koniec tej dzisiejszej eskapady po necie powiem ze mnie ukaja zawsze hiphop....lub rozkreca..ale zawsze....poprostu nieczuje sie w innej muzie.spox sa rozne gusta muzyczne i rozni ludzie no nie..mysle ze w dzisiejszysz czasach napewno kazdy znajdzie cosik dla siebie.i tym milym akcentem koncze ....

ODPOWIEDZ